|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 9:25:29   
florecita
LP!

Tako zelo sem razočarana. Naš 20-mesečnik je non stop bolan, non stop na antibiotikih. Ali je vneto grlo, ali ušesa, ali oboje... pa ta nos in pa vročina 39 stopinj...skratka resnično smo non stop na antibiotikih.
Recimo ko popije antibiotik do konca, gre recimo naslednji dan v vrtec ( nikdar ga ne dajemo v vrtec ko ni res čist pozdravljen in ko nam zdravnica to svetuje).
In že isti dan spet zboli. Najprej dobi vročino, pa nos, pol ponoči pa še stoka da ga bolijo ušesa in gremo takoj zjutraj spet po nov antibiotik.

Tako je že od septembra, od začetka.
V septembru je bil v vrtcu 5 dni, v oktobru 3 dni, v novembru pa en dan.

Na zadnjem pregledu je zdravnica opazila, da mu tudi primanjkuje Ca in je slabokrven. Pravi, da je tudi to možen delni vzrok za ta ponavljajoča bolehanja, vsekakor pa ne poglavitni razlog. 
Po njeno bi bilo najboljše otroka izpisat. Ne vem. Jaz še vedno iščem neko rešitev, saj veste kako je težko nekoga vedno prosit za varstvo.
On gre pa tako rad v vrtec in uživa v družbi otrok, samo kaj ko vedno zboli.

Po drugi strani slišim mame, ki mi izpis odsvetujejo, češ da si otrok s tem krepi imunski sistem in da je sedaj res hudo, ampak bo potem boljše. Ne vem. Njegova zdravnica pravi, da nj bi bil doma vsaj do 3.leta?! Težko je to, dolga je to doba.
Prej ni bil nikdar bolan, se pravi 18 mesecev nikdar. Pa ga nismo nikoli zavijali v vato, kot pravijo, non stop je bil zunaj na zraku, in med ljudmi, ostalimi otroci,... ne razumem res, zakaj je tako občutljiv.
Lahko da je to tudi zaradi psihe, samo ne vem, če bi bil spet tako zelo občutljiv, ker gre rad v družbo in sploh ni to problem.
V petek imamo ORL pregled, da še specialisti pregledajo ali nima morda povečane ščitnice, oziroma da podajo še eno mnenje zakaj je temu tako.

Kaj naj naredim?
Z varstvom je pa tako; Nekako bi že skombinirali, sedaj mi sicer nihče ne reče ne, samo res ne bi bila rada nobenemu na grbi, ker četudi nihče ne prigovarja, vprašanje kaj si v resnici misli...

Kaj bi naredili na mojem mestu?  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 9:34:18   
Anonimen
Jza bi ga definitivno izpisala, bi pač malo potrpela z občutkom, da druge obremenjujem. Gre za ozrokovo zdravje in to je na prvem mestu.

Sicer pa lahko poskusiš še z Bronchomunalom, če še nisi, to je kot nekakšno cepivo proti bakterijam, ki da daješ otroku 3 mesece, vsak mesec po 10 dni. Recept ti napiše zdravnica, ki ti bo tudi svetovala, če pri vas to pri v poštev ali ne. Meni je naša rekla, da deluje pri 50 odstotkih ozrok, pri 50 pa ne.

(odgovor članu florecita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 9:55:51   
Pobalami
Razumem, da ti je res ful težko. Vendar je res najbolje, da ga izpišeš da si malo opomore če ne ne boste prišli na zeleno vejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 10:01:33   
Sibil_
Nam je zdravnica svetovala preventivno jemanje antibiotika-ker ga je tako zaužil manj, kakor če je zbolel.V bistvu preventiva pred bakterijskimi okužbami.Mogoče poskusi še za to vprašat.

Sicer pa zdravniki vedno svetujejo izpis, ampak ne pomislijo pa na psihični razvoj otroka-v vrtcu mu nudijo dosti več kot doma, pa se recimo jaz ful trudim doma in marsikaj delam z otrokom ampak v vrtcu je vseeno več vsega.user posted image

In tudi naš starejši je dosti bolan, smo ga že dvakrat izpisali, ampak zdaj vztrajam.Ali pa poskusi na daljše intervale-imej ga doma men mesec pa spet poskusi z vrtcem itd.

LP,
SIbil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 10:05:18   
Felicity
Pri nas je bilo lani enako kot pri vas, par dni v jaslih in 2 - 3 tedne doma. Antibiotik na antibiotik, po 3eh mesecih je končala v bolnici, težave z dihanjem...

Meni P ni nič svetovala, ampak sem se sama odločila da tako ne gre več naprej in sem jo dala v privat varstvo.
Seveda bi jo raje videla v jaslih oz vrtcu, ampak zdravje je na prvem mestu.
Ko sem jo peljala še k spec. na pregled (je že bila v privat varstvu), je tudi on rekel naj bo do 3. leta v varstvu, kjer je manj otrok in je možnosti za obolevanje manj. Čeprav tudi sedaj zboli, ampak bistveno manj krat, kot prej. (trkam).

Srečno!user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 10:24:31   
Anonimen
kaj naj ti rečem, poglej si podpis user posted image

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 10:38:03   
Petraa
slabokrven je zaradi antibiotikov.
zaka pa ne poskusite kuro z bronchumunalomuser posted image nam je zeeeellllooo pomagal.poskusiti ni greh a neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 10:46:08   
Barči78
Nam je tudi to svetoval, zdej bom pa videla, če gre v kratkem spet na antibiotik, jo bomo v mesecu decembru sigurno izpisali, pa premislila bom o privat varstvu, če bom koga našla.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 10:59:55   
Anonimen
Jaz sem tudi pomislila na izpis. Res je zdravje čez vse, ampak pretehtaj tudi možnost, da naslednje leto ne boš več na prioritetni llisti za vrtec.

Probajte še z Bronchomunalom. Mi smo prvi mesec dali skoz, in (trkam) sicer je smkljast, ampak ni šlo naprej na ušesa....prej je imel pa v enem mesecu 2x AB (vneta ušea+razlit bobnič).

Jaz ga bašem z multisanostol sirupom. Pa preventivno fiziološko vsak večer v nos.

Res pa je, da je prehod v vrtec lahko precej stresen in otroci zbolijo tudi psihološko. Razmisli, kako bo potem naslednje leto? Misliš, da bo isto?

Ne me narobe razmet...tudi sama razmišljam veliko o tem, ampak vedno bolj sem na tej strani, da bo Gašper ostal v vrtcu.
Ja, in tudi mene boli...položnica za 200€ vsak mesec ni malo....

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 11:34:21   
tajtaja
Tudi našega Maja smo pred leti po par mesecih nenehnega bolehanja in antibiotikih izpisali. Ponovno je šel pri treh letih, pa ni bilo nič bistveno boljše.
Sedaj je star pet in pol. Čez poletje je bilo super, ker je bil doma. Od septembra je v vrtcu. Septembra teden in pol, laringitis, prehlad...(inhalacije, pumbice flixotide, berudual). Na koncu antibiotik, ker se je razvilo v pljučnico. Bil doma tri tedne.
Šel v oktobru en teden v vrtec. Enak scenarij se je ponovil, edino do pljučnice ni prišlo.
Spet dva tedna doma. Po enem tednu v vrtcu je sedaj spet že drugi teden doma. Hudi laringitis, že povezujejo z "astmo"??. In zmeraj zbolita kakšen teden za njim še dvojčka. Imamo res pravo sranje.
Sedaj je maj dobil nek prašek, ki ga jemlje vsak dan(vmešan v jogurt, kašico... je brez okusa). Ga je dobil za 30 dni, potem pa če bo kaj veljalo, bi ga naj jemal še dva meseca.
Od marca naprej sem v službi, glede na zdajšnje stanje bo popolno sr...user posted image .


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 11:35:19   
tajtaja
NO, glede izpisa. Sedaj vztraja, ker gre dugo leto v šolo. Od tam pa ga ne moremo izpisat. Sem ravno zadnjič rekla, da če bo tako veliko manjkal v šoli, ne bo niti razreda izdelal.user posted image

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 11:42:32   
honey
Jaz sicer Tima nimam v vrtcu, ga mi čuva babi (hvala, babiuser posted image ), ampak na tvojem mestu bi raje kot o vrtcu razmišljala o privat varstvu - mislim privat vrtec ali kako se temu reče. Isto bi bil med otroci, samo manj jih je in s tem tudi manj možnosti okužbe. Pa najbrž tudi malo bolj pazijo na to, kaj kdo da v usta in tako. Ker otroka izpostavljati non-stop raznim boleznim in okužbam user posted image  Ne vem, poskusi raje s tem, preden bo na sporedu kaj hujšega.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 11:57:57   
Pobalami
Drugače nekateri vrtci omogočajo rezervacijo v primeru daljših bolezni, tako da ti ga ni treba čisto izpisati.

Drugače se pa otroci na enak virus različno odzovejo. Če so ti odzivi zelo hudi jaz otroka ne bi matrala z vrtcem. Pusti naj se mu razvije im. sistem do konca.

Otroci, ki so stari dve leti so še zmeraj individualisti, igrajo se sami, glavno da imajo svojo igračo, ki jo ne sme noben drug vzeti. z vrstniki jim je fino vendar pa to za njihovo igro ni ključno. Prijateljčkov še nimajo. Pri dveh letih je najtežje obdobje za uvajanje. To mi je povedala vzgojiteljica zadnjič na govorilnih urah. Ima večletne izkušnje. Tako, da do 3.leta otrok res ne bo nič drastičnega izgubil. Kvečjemu bo pridobil odpornost. Drugo leto bo pa že lažje.

< Sporočilo je popravil faca -- 19.11.2007 12:03:30 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
19.11.2007 12:00:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
19.11.2007 12:01:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 12:33:50   
aluš
Kaj pa če bi ga samo za čez zimo ven vzela oz. izpisala (kakor se pač to da naredit). Pa bi ga ponovno dala marca, aprila. Takrat je manj vseg teh viroz. Ker moj starejši je bil od 4. leta dalje ko je šel v vrtec vsak mesec en teden bolan (v glavnem viroze). Prej ko se je pazil pri babici redkokdaj.  Zadeva se po enem letu ni nič spremneila, še dve leti v šoli je bilo isto. Sedaj je star 10 let in je recimo tretje leto, ko je boljše. Sem pa opazila, da je bil bolan vedno samo v obdobju od novembra do marca. Tudi sedaj, ko je manj bolan, zboli samo čez zimske mesece. Čez poletje nikoli, nikoli. Od aprila do oktobra še nikoli ni bil ne prehlajen, ne nič.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 12:37:15   
rija
jaz sem našega izpisala, rezervacije pri nas ne poznajouser posted image  in probali bomo tam nekje pri četrtem letu.....zdaj pa se pač nekak prematramo, je naporno, ampak gre.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 12:39:35   
nuala
Če je tako hudo, bi ga jaz definitivno izpisala.
V zvezi z zdravjem otrok vedno upoštevam mnenje pediatra, njuni zdravnici res zaupam.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 12:40:22   
Strawberrie Cherrie
jaz bi ga izpisala.z glavo skozi zid pač ne gre.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 15:41:45   
pinki3
Mi smo ga tudi pred leti morali izpisati zaradi zdravstvenih tezav. Najprej mi je bilo prav hudo, saj je rad hodil v vrtec in tudi jaz sem bila z vrtcem zelo zadovoljna - razen z boleznimi. Potem pa smo nasli eno krasno gospo, ki ga je pazila, in ko je bil en mesec doma, zdrav in zadovoljen, si nisem mogla vec niti predstavljati, da bi ga peljala nazaj v vrtec po novo bolezen. Tako mi je odleglo! Potem pa je sel lani s tremi leti spet v vrtec in razen malenkostnih kratkih virozic je bil celo leto cisto zdrav. Uspelo nam je celo, da je sel nazaj v isto skupino, kake pol leta pred vrnitvijo smo se zaceli z njim spet malo vec pogovarjati o vzgojiteljih in otrocih, da jih ni cisto pozabil, in je slo super. Smo se sicer se enkrat uvajali, ampak brez tezav in prakticno brez bolezni. Sele ko ga imas nekaj casa doma zdravega, vidis, kaksna norisnica je bila, ko je bil revcek stalno bolan.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 15:51:37   
Magi*
tvoj otroček ne more k sebi, ker je slabokrven in vse te AB kure so povzročile, da ima IS čisto razsut. v vašem primeru ne moremo ravno govoriti o "prekužitvi". otrok mora najprej priti k sebi, popraviti kri, antibiotiki so mu gotovo čisto uničili črevesno floro in je zdaj občutljiv na čisto vsako bakterijo in virusno okužbo. jaz bi ga izpisala. definitivno. potem pa bi poskrbela, da mali mož pride k sebi.

a imunoglobuline (upam, da sem prav napisala) so mu preverili?

še enkrat zahtevaj kompletno krvno sliko in imunoglobuline preverit, potem pa v akcijo. antibiotik na antibiotik mu prav nič ne pomaga h krepitvi IS. in dokler bo v vrtcu vam drugega kot AB ne preostane.

priskrbite si privat varstvo, poskusite se v vrtcu zmenit za rezervacijo. verjamem, da je težko in drago, ampak zdravje je prvo, a ne? 

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 15:59:34   
Petraa
jaz ti res svetujem bronchumunal.Mi smo imeli 2 x na mesec vedno antibiotike-vedno sama vnetja,zaradi njih je tudi bil in je še vedno malce slabokrven.Zdaj bo že 6 mesecev odkar jemlje železo,ta mesec gremo kri dat za železo da vidimo.
odkar smo dali čez terpaijo ni bil sploh bolan.
Iz vrtca ga pa nisem izpisala

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
19.11.2007 16:07:47   
natasaom
kaj pa če bi mu probala dat kozje mleko za pit?ima naravni AB..moji prijateljici je P svetoval kozje mleko ali izpis če nebi bilo bolje.ampak ji je pomagal..jest sem ga tud hani dajala.pol litra na teden..zdej pa ga gospodična noče več pit

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Zdravnica svetuje izpis...
20.11.2007 10:22:00   
florecita
Vidim, da so vaša mnenja enaka, ja in res smo se zmenili, da uveljavljamo rezervacijo za čas ko so pač ti kritični meseci. tam nekje do marca pričakujemo da bo doma, morda bo šel potem spet.
Danes začnemo z jemanjem železa, ker ima kri ful slabo, potem bomo pa videli.

še sreča, da imaš lahko v našem vrtcu rezervacijo dokler želiš oz. dokler ti zdravnica napiše potrdilo, da je otrok res bolan. plačamo pa 40% naše cene, ostalo pa časti občinauser posted image

Lep dan vsem in bodite zdravi!

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?