|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno dojenje
17.11.2007 8:18:20   
cvekarije
otrok je star 9mesecev
čez dan lepo je gosto hrano (vse obroke)...ponoči pa zbujanje in nič ne pomaga razen to da ga dam na dojko...včasih se zbudi tudi na dve uri in se je pripravljen dret tudi 1 uro...ko ga dam na dojko vleče 5minut in zaspi
zvečer je gosto hreano in se doji predno gre spat tako da ne bi smel biti lačen

in ne vem kako ga naj odvadim tega???
kakšen nasvet? :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočno dojenje
17.11.2007 11:02:35   
birdy
Mislim, da res ni lačen ampak da se samo crklja. Pomoje ne moreš nič narest, edino če bi šla zraven njega in ga tolažila, da se počasi odvadi tegale crkljanja. Sicer naj ti pa bolj izkušene povejo.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu cvekarije)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočno dojenje
17.11.2007 11:02:49   
Blejka26
to je samo crkljanje..je bilo pri meni podobno..ne vem ti svetovati kako prenehati,ker se je meni zaradi nosečnosti odvadila sama..verjetno ji ni bil všeč okus mleka ker se v nosečnosti spremeni..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu cvekarije)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočno dojenje
17.11.2007 12:14:04   
mina123
jaz sem iz tega razloga prenehala dojiti pri 11m. Čez dan sploh ni hotel pri meni piti. Tudi pred spanjem ne. Ponoci pa na dve uri. Malo je popil in nazaj zaspal.

1 teden sem ga odvajala, potem se je nehal zbujati. Mislim pa, da je to odvajanje huje za mamo kot za otroka.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočno dojenje
17.11.2007 21:39:40   
Naja30
Tako je bilo pri nas in je šlo samo za cartanje. Trajalo je kar nekaj časa, potem pa sem zanosila in sem zaradi določenih razlogov prenehala z dojenjem. Odkar se mala ne doji več, spimo 100% bolje, to je od večera do jutra neprekinjeno.

(odgovor članu mina123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočno dojenje
17.11.2007 23:52:15   
solatja
evo, tudi pri nas je bila ukinitev nočnega dojenja nekaj nekaj najboljšega user posted image : tama prespi celo noč v enem kosu, poleg tega se ji je pa takrat tudi dnevni ritem spanja zelo uredil.
sicer pa je to ena najbolj napornih stvari. moraš biti res zelo močna in odločne, da boš to speljala. je pa vredno.

"pravila" so: otroku ponoči, ko se zbudi, najprej ponudi vodo (s tem preveriš, če ni mogoče žeja dejaski vzrok zbujanja). potem se postaviš k posteljci (otroka ne jemlješ ven) in ga božaš, se z njim pogovarjaš, mu poješ itd., skratka, mu daješ občutek, da je ljubljen, da si ob njem. in pri tem vztrajaš. s tem se uradna pravila končajo user posted image no, neuradno: ker to praviloma ni dovolj in ker ne moreš tega več prenašat, otroka vzameš ven in ga nosiš na rokah, ga stiskaš k sebi (meni je bilo to ljubše kot da bi ga dala k sebi v posteljo, ker bi ga še bolj matrala z vonjem po mleku, se mi zdi) in  to delaš, dokler ne zaspi nazaj. v roku nekaj noči (pri nas v slabem tednu) se je situacija umirila in je bilo vse ok. nekateri sicer prakticirajo še to, da to nočno odvajanje opravi oče, ker nima mleka (joj, kako se to smešno sliši user posted image ) in ne diši otroku pred nosom, ampak med tednom je to precej težko izveljivo, če/ker on hodi še v službo.

mislim, da drugih možnosti niti ni user posted image držim pesti!


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočno dojenje
18.11.2007 8:27:05   
Nenya
cvekarije, ne vem če sem prav razumela, a ti si ga že popolnoma odstavila podnevi? A ni še malo zgodaj, da se ne bi nič več dojil? Če je tako najverjetneje pogreša stik s tabo in ga mora pač dobiti ponoči. Zamenjaj en dnevni obrok nazaj na dojenje, morda tistega pred spanjem, morda bo to pomagalao.

Pri moji tastarejiši se je na ta način pri enajstih mesecih sama postopoma odstavila, na koncu sva se dojili pred spanjem in zjutraj pol je pa počasi tudi to nehala. Nikoli ji ponoči nisem dajala čaja, vode itd., morda smo imeli pa samo srečo, bomo videli pri tadrugi.

Držim pesti

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.11.2007 11:23:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nočno dojenje
18.11.2007 13:24:58   
Naja30
Jaz nisem rekla, da naj se nehata dojit, da bo ponoči spal. To je brezveze. Otrok te pač rabi ponoči, kot te rabi podnevi. Eni več, drugi manj. Če ne bi zanosila, bi jo verjetno še danes dojila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nočno dojenje
18.11.2007 21:19:59   
mehurčica
Naš prvi se je začel pri 7,5 mesecih dojit nenormalno dostikrat ponoči. Vsak teden pogosteje. Sem se zbujala tudi na 15-30 min celo noč par noči skupaj. Sem bila kot zombi. Ko sem enkrat podnevi, sama z njim doma za par min zaspala, medtem ko se je on igral, sem vidla, da morem nekaj naredit. Sem se res prestrašila - kaj pa če bi se mu v tistih par minutkah kaj zgodilo?user posted image Sem bila prav jezna nase.user posted image In takrat sem se odločila, da en teden vztrajam in mu ne ponujam drugega, kot vodo. In ta en teden, če je sploh možno, sem spala še manj, kot prej. Po enem tednu sem obupala. AMPAK - tisto noč, ko sem mu spet hotela ponudit dojko, ker nisem več zmogla, je David SPAL celo noč. In tako je od 9 meseca, do 13.meseca spal in se dojil samo še 1x na noč, tu in tam 2x. Aahhh...
Pri 13.mesecih, po prvem prehladu(in zadnjem do sedajuser posted image )pa sem sama zašuštrala in sicer z vodo, s flaško. Se je zbujal še dodatnih 10mesecev za flaše vode ali Alpskega mleka(sama kriva, da nisem prej ukinlauser posted image ). Dojil se je pa do 12. meseca.


Probaj z vodo in vztrajaj. Ampak kljub temu ga ne pustit samega jokat. Meni je uspelo brez dragega, ker je pač moral zjutraj v službo....pa še sama sem taka, da se branim pomoči komaj, ko sem že čisto adijo.


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nočno dojenje
19.11.2007 10:45:39   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

pa še sama sem taka, da se branim pomoči komaj, ko sem že čisto adijo.


pa še sama sem taka, da se branim pomoči, dokler nisem že čisto adijo.   ...sem mislila napisat....user posted image


Cvekarije, si že kaj sprobala?

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?