|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaupati testom?
14.11.2007 21:56:30   
biga
Ojla, ker sem nova na forumu se opravičujem za morebitne napake. Zanima me nekaj v zvezi z alergijo na KM. Sin bo kmalu dopolnil 6 mesecev, od 6 tedna smo na Pregominu zaradi dokazane alergije. Ta je bila zelo nizka (pod 0,35), a smo dobili mleko na recept, jaz pa sem šla na strogo dieto, ker sem dojila. Pri 4 mesecih smo imeli provokacijski test in je uspel, sinko ni reagiral na Aptamil. Tudi prej sicer ni imel kakih izpuščajev, le prebavne težave in krče. Od provokacije kljub temu še pije Pregomin, le jaz jem mlečne izdelke in nimam več diete, čeprav še delno dojim. Nekako ne zaupam testom pri tej starosti otroka. A je možno, da je res alergija izzvenela oziroma to sploh ni bila alergija? Uvajamo tudi že gosto hrano, pa ne vem, ali naj pazim na alergeno sadje in zelenjavo ali ne. Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaupati testom?
15.11.2007 8:34:15   
nuala
Ne razumem čisto vprašanja.
Če je imel otrok težave ( in verjetno jih je imel, saj je nekdo predlagal teste ) in je bila ugotovljena alergija, bi se jaz z otrokom vred držala diete. Sploh, če po dieti težav ni imel.
Če nisi prepričana, kaj mu lahko ponudiš vprašaj pediatra.
Večina elergij izzveni do otrokovega 1. rojsnega dneva, hvalabogu.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaupati testom?
15.11.2007 12:11:43   
biga
Da še enkrat pojasnim. Pri sinu so pri 6 tednih ugotovil alergijo na KM, ker je imel hude krče in je jokal non stop. Sva bila v bolnici, kjer so izključili vse razloge za jok razen alergije, čeprav je imel specifični IgE manj kot o,35 kolikor naj bi bila meja. Od takrat pije Pregomin, jaz sem bila na strogi dieti in naslednje krvno testiranje pri 4 mesecih je bilo negativno. Je možno, da so testi pri tako malem otroku zanesljivi in lahko zdaj normalno jeva vse? Tudi mlečne izdelke? Jaz po navodilih zdravnika nisem več na dieti od takrat, torej dobi mleko preko mene, in ni nekih posledic.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaupati testom?
15.11.2007 14:11:35   
piščanc
ja, so otroci, ki so nekje vmes. naš je zelo dobro prenašal hipoalergeno mleko (od milupe), kjer so beljakovine bolj razdrobljene.

in je možno, da je imel enkrat bolj občutljivo stanje, sedaj pa malo manj. na alergije veliko vplivajo tudi stres, sprememba okolja, vročina,... pa glivice v črevesju in odpornost celotnega telesa.

najbolj zaupaj svojemu otroku in reakcijam.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaupati testom?
15.11.2007 22:12:26   
Natali07
biga - če je provokacija upela(so mu dajali kravje mleko - aptamil) in ti nimaš več stroge dijete, otrok pa nobenih težav potem verjetno nima več alergije na krvje mleko ali pa je sploh ni imel. A ni tako???

Kar pa se tiče ostale hrane pa nima nobene veze z mlekom. Tudi če otrok nima alergije na mleko ima lahko alergijo na katerokoli živilo tako, da pri uvajanju goste hrane bodi pozorna neglede na to katero uvajaš. Je pa dobro da se zelo alergeni hrani v začetku izogibaš, če je že imel dokazano neko alergijo - vsaj jaz mislim tako.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?