|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porivanje drugih otrok
21.11.2007 17:06:05   
spelaz
Imam problem z našim 3-letnikom. Hodi v vrtec in je rad med otroki, ampak opazila sem, da med igro večkrat kar porine druge otroke. To se vleče že kar nekaj mesecev. Na vse možne načine sem mu povedala, da to ni prav, da je nevarno.... skratka zlepa in "zgrda", da je bil kaznovan. A nič ne pomaga. Mene je pa starah, da se ne bo kak otrok poškodoval.

V vrtcu vzgojiteljica pravi, da tudi poriva in odriva otroke (ni pa taka kriza) - sam samo 1x je dovolj, da se nekomu nekaj naredi.
Tudi mlajšo sestrico doma rad porine ali dregne.

Kaj imate kak predlog, kako mu še dopovedat, da neha??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porivanje drugih otrok
21.11.2007 18:19:45   
Anonimen
Ej,moja je bila taka.Men je bilo to tko zoprno.Enkrat je ena babica name vpila da imam smrkljo nevzgojenouser posted image Nismo ji mogli dopovedat,ne zlepa ne zgrda.
Nasveta nimam,ker je Maša potem kar sama od sebe nehala.Mogoče je to samo obdobjeuser posted image

(odgovor članu spelaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porivanje drugih otrok
21.11.2007 20:00:51   
muha1
Tudi mi imamo ta problem. Naša je za svojih 28mesecev velika in zgleda, da ima premoč do tistih, ki so manjši. Vsaj tako mi je rekla vzgojiteljica. Našo v vrtcu cel dan opozarjajo, tako, da si še doma vsake toliko časa govori: ne smem porivati user posted image . Jaz mislim, da je to prehodno in, da jih bo slej koprej minilo. Moram jutri spet malo povprašati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porivanje drugih otrok
22.11.2007 19:54:40   
kekec in mojca
Ej, Spela, glede na to, da sem skoraj 100%, da tvojega triletnika poznam user posted image , bi rekla, da se ne sekiraj.  Ta malega bo minilo, slej ko prej. Boljši da on druge, kot drugi njega. user posted image user posted image user posted image Naš je pa v drugo smer - njemu pa vsi vse lahko naredijo, pa ne bo nikogar udaril nazaj. To pa spet ni dobro. 

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porivanje drugih otrok
22.11.2007 20:15:22   
san
Moj sin je zadnji mesec tudi med tistimi, ki radi porinejo. Sicer vzgojiteljica pravi, da sam od sebe baje ne začne, ampak ko vidi koga drugega, se pa takoj pridruži. Nasveta nimam, razen to, da mu povem, da se to ne dela in da tega ne dovolim, ampak pri nas je težava, ker tega ne počne doma, oz. ko sem jaz poleg in ne vem koliko zaleže, da mu jaz potem to doma razlagam. V glavnem močno upam, da se sin tega kmalu odvadi.
Moja hči pa je bila v vrtcu tako enkrat skoraj ob oko (en mesec je hodila okoli okulistov in strašila s črnim očesom) in drugič sta se ji zamajali sp. že stalni enki (ampak takrat so bili že zadnje leto v vrtcu) in me je prav groza, da bi moj mali tako kakšnega otroka poškodoval.

Verjetno pa, če bi to naredil pred menoj, bi ga okregala in odpeljala proč. Še pred tem pa bi se moral opravičit.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porivanje drugih otrok
25.11.2007 11:53:05   
TIA22
Moj pa če ga samo primem za roko, se kar vrže na tla in se začne namišljeno jokat in se dret zakaj sem ga sunila?! Jaz pa kot kak osel gledam in sploh ne vem kaj naj naredim.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porivanje drugih otrok
25.11.2007 12:11:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22

Moj pa če ga samo primem za roko, se kar vrže na tla in se začne namišljeno jokat in se dret zakaj sem ga sunila?! Jaz pa kot kak osel gledam in sploh ne vem kaj naj naredim.


HJaz bi mu zagrozila, da ga bom res fajn po riti nažgala, da se bo vedel za kaj dreti.

V primeru, da je to moteče. Če je samo hecno, potem pa ne.

(odgovor članu TIA22)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porivanje drugih otrok
29.11.2007 10:47:42   
honey
Kadar naš kaj ušpiči, se mi zdi, da mu je največja kazen, da se mora opravičit. Ker edino to mu pomaga, da ugotovi, da je nekaj narobe naredil. Ampak pri opravičilu vztrajam, ne glede na to, kako se upira. Če ne gre drugače, mu zagrozim s kakšnimi sankcijami (npr. ne bo risank, poganjalca...). Ampak ponavadi mu to zaleže, da tega ne naredi več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?