|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noseča študentka
9.12.2007 20:21:24   
trchy
Pozdravljene!

mene pa zanima, če je katera izmed vas zanosila, ko je bila/je redna študentka in ali je potem nadaljevala s študijem in če, koliko časa v nosečnosti ali ga je pustila, zarad stresa itd. sama sem namreč v 2 mesecu nosečnosti in mi študij pobere ogromno časa, tako da včasih spim le po 4 ure, poleg tega je vse ful stresno, in ne bi rada, da bi to kakorkoli vplivalo na otroka. prosim za mnenje in vaše izkušnje! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noseča študentka
9.12.2007 20:44:58   
K_a_t_j_a
Tudi jaz sem redna študentka 2. (zadnjega) letnika. Do diplome imam 7 izpitov, naredila jih bom čimveč. Če mi jih bo kaj ostalo bom pa podaljšala status za eno študijsko leto. Vstopam pa v 6. teden nosečnosti.

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noseča študentka
9.12.2007 22:10:03   
LadyB
Zanosila sem novembra, delala sem 3. letnik redno, junija sem pa imela vse izpite narejene. Nevem no, jaz sem imela tako motivacijo za učenje med nosečnostjo, sem hotla na vsak način ga končat da se nebi kasneje mučila ko bi bil otroček. Jaz ti predlagam, da kar nadaljuješ študij, boš videla, full privilegijev boš mela med ustnimi izpiti in nasploh. Jaz še vedno naprej študiram redno, čeprav imam 4 mesečnega dojenčka, vse se da če hočeš, le motiviran moraš biti.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noseča študentka
9.12.2007 22:26:28   
Magi*
sem imela 2 študentki - mamici. prva je imela 1 leto staro pupiko in redno hodila na faks, druga je imela doma enega hlačmana in bila drugič noseča in redno hodila na faks. obe sta bili celo precej bolj pridni od ostalih študentov, ki niso imeli nobenih odgovornosti in obveznosti.

po mojem pa faks glih tak hud stres ne predstavlja, sploh ne v primerjavi s službo kasneje. user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noseča študentka
9.12.2007 22:44:35   
maja&m
Tudi jaz sem bila noseča študentka,v drugem letniku. Pol sem ga dala skozi (hodila na predavanja),pol pa v porodniški, s tem da sem pa na izpite vseeno šla. Res je kot so že rekle predhodnice-vse se da če se hoče in kot noseča študentka lahko to storiš še bolje. Pred porodom sem še diplomirala,kako je bilo fino. Bi rekla,da sem naredila z levo roko.Se lahko pa pohvalim, da se mi je v času nosečnosti in materinstva zelo povečalo povprečje ocen.user posted image user posted image user posted image
Tretji letnik sem se vozila na predavanja in vaje. Malo sem se polenila,ostal mi je še en izpit in diploma. Je pa res da sem v tem času zopet zanosila in kaj kmalu pričakujemo novega člana. Ti pa naj povem še to,da sem šla k profesorju se dogovoriti za drugi rok (ker je en teden za mojim PDP in če bi slučajno ne šlo skozi...). In kako prijazen je bil,vse se je dalo zmenit. Na ta izpit lahko grem kadar JAZ želim. Problem je le v tem,da se nekak ne morem spravit za knjigeuser posted image user posted image user posted image . Ampak tudi to bom dala skozi.
Držim pesti zate,predvsem pa črpaj voljo in moč iz svoje pikice

Lp

Maja

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noseča študentka
9.12.2007 22:48:20   
maja&m
Aja pa še to naj dodam-res je da so študentke mamice bolj pridne od ostalih,ki nimajo nekih obveznosti. Tudi pri nas je bila ena takšna,ki je imela drugega otročka takrat kot jaz prvega in je prej naredila nekatere izpite,ki so nama ostali iz 2 letnika, kot pa jaz. Svaka ji čast!!!!

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noseča študentka
9.12.2007 23:32:54   
karmen83
Tudi jaz sem študentka, to leto absolventka, noseča sem 5 tednov, ostali pa so mi še trije izpiti (žal tisti najtežji) in diploma. En izpit me čaka kar ta torek, čeprav mi je zaradi slabosti učenje prava muka - držite pesti...
Vsem želim veliko sreče pri študiju in predvsem pa pri nosečnosti. Lep pozdrav!user posted image

_____________________________

6.8.2008 nama je v življenje posijal najin sonček - najlepša dojenčica na svetu. Sabina, rada te imava!

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noseča študentka
9.12.2007 23:57:39   
petra a
jaz sem sicer izredna študentka, vendar ti lahko povem, da sem med nosečnostjo furala tako službo, kot faks in vse doma, s tem da je vse troje v različnih krajih in sem veliko časa preživela tudi v avtu...pa sem vse izpite naredila...da se, če le imaš voljo...veliko težje je zdaj, ko že imam dojenčka, ampak se ne dam

(odgovor članu karmen83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: noseča študentka
10.12.2007 7:19:19   
Bonnie_RR
Js sem zanosila konec 1. letnika, potem 1 leto pavzirala (vmes evidenčno naredila 2 izpita), zdaj sem v 3. letniku. Študiram pravo, skoz redno.

Js sem samo malo spremenila termin učenja (prej največ dopoldne in čez dan, zdaj pa zvečer), ostalo je ostalo vse enako.user posted image
Meni se je vse ful fajn izšlo.user posted image Tisto leto, ko sem pavzirala, sem februarja rodila, do septembra naredila 2 izpita, potem se pa redno vpisala v 2. letnik in normalno delala izpite na izpitnih rokih maja, junija in septembra kot vsi ostali. Isto 3. letnik.
Imam pa tudi zelo, zelo fajn prijateljice, ki so me in me še user posted image rade volje in pridno zalagajo z vsem gradivom in zapiski. To mi pa res ful pomaga, ker sem na predavanjih bolj malo prisotna. Kolikor je pač res nujno potrebno...

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: noseča študentka
10.12.2007 8:39:26   
Inigo
jst sm redna študentka v MB, zdaj sem v 11 tednu in obiskujem 2. letnik. kot sem si zadala bom naredila 2. letnik v celoti, razen če nas otroček preseneti in pride prej kot je načrtovano. potem pa se bom kar redno vpisala v tretji letnik. za prvi semester bom poskusila naredit vsaj tiste izpite pri katerih ni potrebno obiskovati vaj, v drugem semestru pa bo otroček že toliko velik, da bo lahko kakšno urico brez mamice (bo v varstvu) in bom poskusila hodit še na kakšne vaje. najbrž se čisto gladko ne bo izšlo. tako da bom po vsej verjetnosti 3. letnik delala 2x. potem pa lahko še itak podaljšam absolventski staž in diplomo spišem. mislim, da bi tko kar moglo iti.

kaj pa ti? kateri letnik si?

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: noseča študentka
10.12.2007 10:06:13   
Naja30
Nisem redna, mi je pa ostala diploma. Zarad nosečnosti se je vse skupaj zavleklo, v bistvu se mi tud ni dalo pomalem. Začetne slabosti so me izčrpale. Zdaj sem že drugič noseča, diploma še kar čaka. Vendar se je bom zdaj lotila.
Ti svetujem, da poskušaš čim več narediti. Če se slabo počutiš, si vzemi čas za počitek, drugače pa le izkoristi čas, preden boš postala mamica. Potem je vse težje. Vsaj prvo leto. Saj se da, nekatere delajo, jaz nisem mogla. Zvečer sem vsa utrujena padla v posteljo in kakšna diploma! Mi je žal, da nisem končala v prvi user posted image

Veliko sreče ti želim!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: noseča študentka
10.12.2007 10:08:27   
*anamor*
Zdravo,

tudi jaz sem študentka in še imam samo diplomo. Ker imam rok junija želim narediti prej diplomo, tako da začnem pisati že z januarjom. Upam, da mi bo uspelo, tako se bom lahko bolj posvetila otroku in svojemu dragemu.

_____________________________

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: noseča študentka
10.12.2007 11:08:12   
*mancaG*
Živjo!
tud jz sem kot redna študentka zanosila-na koncu tretjega letnika. v septemberskih izpitnih rokih sem naredila vse za nazaj tako da mi je zdej ostala le diploma (naslov, mentorja že imam) in strokovni izpit!
čeprav sem imela dobr namen da tud dipl napišem do PDP mi žal ne uspeva, ker sem doma im sem se 100% polenila!user posted image  upam pa da bom imela potem ko bo user posted image  tud kej časa za študij!
ps:pdp imam pa komec januarja

lp

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: noseča študentka
10.12.2007 11:23:38   
gerilum
Sem absolventka, PDP imam februarja. Do takrat želim narediti še par izpitov, diplome pa se tudi počasi lotevam... Sem pa do sedaj v nosečnosti naredila bolj malo zaradi službe, mi je kar zmanjkovalo časa za študij, če pa ne bi delala bi se pa res dalo veliko! Naredi čimveč kar se da, če pa ti ne bo uspelo ne skrbi, boš že potem nadoknadila. Samo ne se sekirat preveč, še posebno na začetku ne! Kolegica je pred 2 mesecema rodila in je vpisana v 1. letnik in vsa zagnana... sicer ne hodi na predavanja, na izpite pa namerava it. Tako da kar pogumno! Vse se dauser posted image

(odgovor članu *mancaG*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: noseča študentka
10.12.2007 11:31:41   
digi
Zanosila sem v 4. letniku, rodila takoj na začetku ponovno 4. letnika (sem namreč imela rizično nosečnost in sem si uredila ponovni vpis zaradi štipendije), sedaj je moj sonček star 14 mesecev, jaz pa še imam en izpit in diplomo. Je pa res, da sem v nosečnosti naredila mislim, da 15 izpitov, od rojstva Timona pa do sedaj pa še 5 in napisala nekaj seminarskih... vsekakor gre lažje ko imaš otroka, ker študija ne jemlješ več kot največje delo, največjo odgovornost in ker vidiš, da so stvari na svetu, ki so bolj zahtevne..... Vsekakor pa imaš pozitivno motivacijo.... user posted image

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu gerilum)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: noseča študentka
10.12.2007 12:33:27   
tteeaa
Tudi jaz sem letos vpisala absolventa. noseča sem 13 tednov, pdp imam sredi junija. Ostala sta mi še da izpita (ki jih nameravam delat januarja) in diploma. Bom poskusila čim več za diploma naredit do rojstva, ker verjamem, da bo  potem težje. Se pa bila zdaj prve tri mesece takooo utrujena, da razen tega, da sem šla v službo (delam preko ŠS) in spala, nisem naredila ničesar. Hvala Bogu utrujenost izginja in še je upanje, da se tudi jaz spravim h knjigamuser posted image user posted image . Bom pa sigurno podaljšala absolventa za eno leto.user posted image

Lepo nosečnost...

_____________________________

Kar te ne ubije, te naredi močnejšo!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: noseča študentka
10.12.2007 13:56:18   
Roberta69
Jaz redno obiskujem zadnji 4. letnik faxa, rodim pa aprila drugo leto. Rekla bi, da imam že na splošno veliko več energije kot večina ljudi in sem zato prepričana, da bo nekako že šlo. Zoprno je edino to, ker imam vsak dan vsaj dve do šest ur obveznih vaj (na neobvezna predavanja se prikažem zelo redko), kar je že samo po sebi naporno (je treba kar možgančke vklopit), potem pa dobim še goro naloge, tako da zanjo porabim vsaj en cel dan na teden (mogoče je potem malce lažje narest kak izpit). Se pa sploh ne bi sekirala, če ne bi čisto vsega prostega časa preživela delavno (za dinarčke), kar pomeni, da se moj dan začne okrog 7-ih in ne malokrat konča šele ob 23-ih. Zame so dnevi, ko bi bilo recimo ob 16-ih vsega konec, potem kosilce,  kak sprehod, branje, Tv, itd. (pa že vsi ti ljudje javkajo, da je grozno, ker pridejo šele ob 17-ih iz službe) redkost na kvadrat. Potem je pa še tako, da niti vikendov nimam, da izprežem. Je pa res, da sedaj (imam še štiri mesece do poroda) postajam vedno bolj utrujena in ne zmorem toliko kot prej. Z glavo skozi zid itak ne grem, že tako so vsi pametni, da moram več počivat, a kaj ko rabim izobrazbo in denar. V glavnem, hočem reči, da se da narediti marsikaj, razlika pa je v tem, da (tudi globalno gledano) eni ljudje veliko več "naredijo" v življenju kot drugi - eni iz nuje, drugi pa iz lasnega vzgiba. Mislim, da samo fax in nosečnost ne predstavlja nobenega bav bava.

(odgovor članu tteeaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: noseča študentka
10.12.2007 14:26:07   
ThinkPink
Ko sem zanosila sem imela pred sabo 2 najtežja izpita in diplomo. V nosečnosti sem naredila oba izpita in napisala diplomo. Sedaj urejam zadnje popravke in čakam na zagovor, user posted image  pa je stara 4m. Moram reči, da bi lahko vse že končala, samo sem te 4m raje preživela s pupo, jo vozila na sprehode ipd kot pa kljuvala diplomsko do konca. Vse se da!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: noseča študentka
10.12.2007 21:57:34   
Anonimen
Prosim, mamice študentke, povejte mi, katere dohodke ste prejemale.

Hvala in lp.user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: noseča študentka
11.12.2007 9:56:41   
Inigo
mislim, da lahko dobivaš štipendijo, starševsko nadomestilo, otroški dodatek. to pa mislim, da je vse. če pa slučajno dobivaš pokojnino po katerem od staršev pa ti odpade štipendija in nadomestilo. kruto in nerealno, pa kaj čmo... tudi meni se ne zdi fer, saj sem ravno tu vmes user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: noseča študentka
11.12.2007 11:35:55   
košuta
Pozdravljene!
Pri nas je pa tako: sem absolventka, user posted image  6 tednov in sem mislila, da bom imela user posted image  približno istočasno z diplomo. Pa se je seveda zavleklo, tako da user posted image  bo avgusta (če bo vse posreči), diploma pa že drug teden user posted image . Sicer pa sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in brez svojih dohodkov - bomo pa mladega očka pomolzli za denarce, če ne bo šlo drugače... user posted image user posted image
LP 

_____________________________

14.8.2008 Teodor

Miklavž je radodaren mož - že drugič nam je prinesel +! Naslednje leto bom decembra za vsak slučaj šla nekam, kjer Miklavža ne poznajo;)

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: noseča študentka
11.12.2007 11:56:43   
mehkoba
Jaz sem sicer izredna študentka (stara 26), pa mam do faxa 75km, pa še delam preko študenta. Zadeva zna bit kar naporna, že brez nosečnosti. Glede na to, da mi je za 2. letnik (zdaj sem 3., zadnji) ostalo še kar nekaj izpitov, mam namen zdaj dat vse skozi v najkrajšem možnem času. Lani sem mela nosečo sošolko, pa se je za skoraj vse izpite šla ustno zmenit. Full so ji pogledali skozi prste, ko so vidli njen trebušček. Tak da... mogoče je fajn malo izkoristit to prednost. user posted image

(odgovor članu košuta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: noseča študentka
12.12.2007 14:14:41   
tweetek
Živjo!

Tudi jaz sem noseča, na anglistiki mi manjkata še 2 izpita in diploma, vpisana pa sem v prvi letnik akademije. Do zdaj je šlo kar fajn, zdaj sem pa fejst utrujena tko da bom izkoristila user posted image in bila malo doma, kar pa ne pomeni da se ne moreš učit! Važno je da se ne sekiraš, kot noseči študentki ti ni treba skrbet zaradi frekvenc je pa res da znat moraš pa glih tko. Pa glede rokov se da tud zmenit tko da nič se sekirat pa pridno študiraj. Če ti je pa kdaj slabo pa ostani doma, in se pri sošolcih pozanimaj kaj so delali pa doma predelaj. Jaz grem ravno nadoknadit danes zamujena predavanja ;)

Pa lepo user posted image in uspešen študij

(odgovor članu mehkoba)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?