|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rdeča lička
24.12.2007 10:44:51   
biga
Moj 7-mesečnik je zadnje dni bolan, dajem mu sirup Primotren za grlo in sirup Pholcodin proti kašlju ter inhalacije Ventolin, ker hrope. Sirupa jemljemo od ponedeljka, inhalira pa od četrtka. Par dni zvečer se mu po ličkih in bradici spustijo rdeči izpuščaji, pravzaprav niti ne toliko pikice, ampak zgleda rdeč kot rakec. Zjutraj rdečina skorajda izgine. Kaj bi to lahko bilo?Je možno, da je kakšna alergija na sirup proti kašlju, kajti je alergen (tako piše v navodilih, saj vsebuje citruse, konzervanse in barvila, skratka polno E-jev)?Sin je imel alergijo na KM, a je pri 4. mesecih uspešno opravil provokacijski test z Aptamilom.Je pa verjetno ostala nagnjenost k alergiji.Sicer jemo tudi gosto hrano, a doslej ni bilo težav.Je imel kdo podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rdeča lička
24.12.2007 16:07:08   
nerka
ne,nimam iskusenj, ampak poslusi nehati z sirupom za par dni, pa bos videla.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rdeča lička
26.12.2007 10:38:11   
ma19teja
biga,

moja oba sina (3letnik in 1,5 letnik) sta oba alergična na jajca, mleko, umetne konzervanse, barvila in arome... Takoj se jima pokaže reakcija, če se slučajno kaj pregrešimo.

Večji ima AD in se mu pikice pokažejo najpogosteje po vratu, obrazu in rokah. Mlajši pa driska in dobi rdeča lička. Drugje nobene pike. Reakcija se je npr. pokazala pri Calpol in Lekadol sirupu. Je bil testiran, če je alergičen na zdravilo, na srečo ne, je pa na te umetne dodatke, ki so v njem. Tako, da starejšemu zdaj (po potrebi seveda) dajem Lekadol tabletko 1/4, mlajšemu pa svečko - po nasvetu pediatrinje in alergologinje.

Žal ne poznam sirupov, ki jih omenjaš. Skoraj sigurno pa tvojemu sinku nekaj ne paše.  Povej pediatrinji in alergologinji za to reakcijo in naj ti one- oni predlagajo katere sirupe mu lahko daš. Jaz vedno v lekarni preberem deklaracijo in izberem takega, ki vsebuje čim manj "svinjarije".


Čim hitrejše okrevanje in lepe praznike!

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rdeča lička
26.12.2007 16:50:46   
urskas
če ima kaj vročine, je to morda od tega. Naša ima zelo pordela lička, tudi če ima vročino le nekaj nad 37.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rdeča lička
1.1.2008 23:13:12   
massylou
Tudi naša je alergična na aditive, čokolado, orehe, citruse...
Svetujem ti, da alergene črtaš iz jedilnika (tudi svojega, če dojiš), posvetuj pa se s pediatrom, ki te bo mogoče napotil k alergologu.

Se z alergijami ni za špilat, ker je mekaj časa lahko vse ok, lahko pa dobi kako močnejšo reakcijo.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?