|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 17:22:20   
Taula
Prezasedene porodnišnice Ljubljana | 18.12.2007 | STA / Š.Z.




Vlada se zavzema za višjo rodnost, porodnišnice pa so preveč zasedene. Zato bodo nosečnice preusmerjali.
user posted image
user posted image
user posted image











Zaradi prezasedenosti enote za intenzivno nego in terapijo novorojencev ljubljanske porodnišnice bodo morale vse rizične nosečnice do nadaljnjega v Maribor. Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so sporočili, da so primorani tako iz ljubljanske kot ostalih 12 slovenskih porodnišnic vse nosečnice, ki jim grozi zelo prezgodnji porod ali je pričakovati zaplete, ki bi življenjsko ogrožali njo ali novorojenčka, preusmeriti v Univerzitetni klinični center Maribor.Novorojenčki, ki bi potrebovali intenzivno zdravljenje, pa bodo do nadaljnjega premeščeni na enoto za intenzivno terapijo Kliničnega oddelka za pediatrijo UKC Maribor ali UKC Ljubljana. user posted image
Zaradi prezasedenosti ljubljanskega centra morajo vse rizične nosečnice v Maribor. (Foto: Reuters) Med vzroki za povečano število sprejetih novorojenčkov in s tem prezasedenost enote v UKC Ljubljana navajajo večjo rodnost. V primerjavi z letom 2004 se je število porodov na kliničnem oddelku za perinatologijo UKC Ljubljana povečalo za 25 odstotkov, pojasnjujejo v UKC Ljubljana in navajajo, da se je število novorojenčkov povečalo s 4.794 v letu 2004 na več kot 6.000 letos. Tako se je ob enakem relativnem deležu prezgodnjih porodov v treh letih povečalo število nedonošenčkov za četrtino.

V UKC Ljubljana pa so tudi bolj uspešni pri zdravljenju najbolj nezrelih otrok, rojenih na meji "viabilnosti" - z gestacijsko starostjo 23-24 tednov. Ti otroci po rojstvu ne umirajo več, vendar pa zaradi nezrelosti organov potrebujejo dolgotrajno intenzivno zdravljenje in nego. Večina jih je domov odpuščena ob "pričakovanem datumu poroda", torej zasedajo prostor ter potrebujejo pomoč številnih aparatov in medicinskega osebja več mesecev, pojasnjujejo v UKC Ljubljana.Načrtovana širitev

Ker pričakujejo, da se bo sedanji trend naraščanja števila porodov in večjega števila prezgodnjih porodov nadaljeval, so se v UKC Ljubljana že pripravili na širitev intenzivnih terapij, da bi tudi v primeru izrazitih nepredvidenih konic, kot so nastopile sedaj, lahko sprejel večje število bolnikov.

Kot pojasnjujejo, je klinični oddelek za perinatologijo UKC Ljubljana terciarni perinatalni center, kar pomeni, da zagotavlja najvišjo raven zdravljenja in oskrbe nosečnic in novorojenčkov. Zaradi premestitve ogroženih nosečnic iz vseh slovenskih porodnišnic se na tem oddelku rodi kar 90 odstotkov v Sloveniji rojenih otrok s težo manj kot 1000 gramov ter dve tretjini tistih s težo med 1000 in 1500 grami.

Ti otroci se zdravijo v enoti za intenzivno nego in terapijo novorojencev. Združevanje najbolj nezrelih slovenskih novorojenčkov zagotavlja optimalno izrabo dragih aparatur ter dela specialno usposobljenega osebja, obenem pa je zagotovilo za dobre strokovne rezultate, ki uvrščajo ta oddelek med najbolj uspešne v svetovnem merilu, pojasnjujejo v UKC Ljubljana.

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071218_3112984.php


_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Info o Lj porodnišnici
18.12.2007 17:24:15   
Anonimen
Ja, slišala na poročilih. user posted image  Sam jaz iz Postojne ne bom mogla do Maribora, mogoče bom že v avtu rodila, rešilca itak ne dobiš.user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Info o Lj porodnišnici
18.12.2007 17:25:54   
Taula
Do takrat ko bova midve rojevali bo menda že to urejeno. Sanjam lahko. user posted image  Torej če si jim sumljiv, da boš imel težave...Maribor. A tam ni nič gužve? In zakaj ne?user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Info o Lj porodnišnici
18.12.2007 17:41:15   
Anonimen
Kakor je meni znano, bo po aprilu zelo zelo gužva po celi Sloveniji.
Sej ne vem, al nej ploskam al jokam.user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Info o Lj porodnišnici
18.12.2007 18:18:50   
K_a_t_j_a
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo za povečevanje rodnosti!! Slovenci ne bomo izumrli!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Info o Lj porodnišnici
18.12.2007 18:28:51   
TamaraJ
Sam kolikor berem predvsem na forumih, so porodnice zelo nezadovoljne glede Mariborske porodnišnice. Baje je stanje obupno... Ne vem...katera ima izkušnje?
Sicer pa jaz tudi iz Postojne v Mariboruser posted image


_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 18:32:10   
špelin@
O madona... user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 18:35:25   
Svet
To je NORO!!!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
18.12.2007 18:42:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Svet)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 18:44:47   
gajka
Punce, govora je o rizičnih nosečnicah (pričakovani zapleti ali pa prezgodnji porodi), te bodo selili v MB. Če pa bo z nosečnostjo vse OK in se bo porod začel po PDP, pa vas iz LJ kar ne bodo odslovili. Tako, da brez skrbi!

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
18.12.2007 18:46:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 18:51:09   
gajka
Predvidevam, da bodo v MB selili tiste, ki sicer itak že ležijo z rizičnimi nosečnostmi v LJ porodnišnici in te bodo najbrž sami prepeljali v MB. To pa zato, da si naredijo prostor za ''neproblematične'' nosečnice - porodnice. Nosečnice s popadki kar ne bodo odslovili na vratih. Mislim, da tudi kak zdravniški kodeks dovoljuje prevoz bolnika v drugo bolnišnico samo pod pogoji, da je njegovo stanje stabilno za čas predvidenega prevoza. Meni se zdi, da po nepotrebnem peljete paniko! Pa brez zamere...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 19:44:31   
mml
Nihče ne bo pošiljal nosečnice s popadki z avtom v Maribor, če je potrebno in nujno se v takem priemru organizira prevoz s helikopterjem, ker je dokazano, da je preživetje novorojenčkov dosti boljše, če se transporitrajo še in utero se pravi v maternici in ne kasneje v inkubatorju

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
18.12.2007 20:41:10   
Paštetka
Jah no Nalin, kako pa to uredijo druge nosečnice, ki imajo tudi po eno uro in še več do bolnišnic? Se bo folk pač navadil, tako kot se je na LJ tudi na MB. za mene je npr.OK,saj mi je MB bližje kot LJ po tej strani, pa tudi tu so strokovnjaki. Ne vem zakaj bi samo LJ morala biti za vse center in VSE.

Če je kdo v rizični nosečnosti, ga komot pripeljejo v MB. Če pa ne gre, pa bodo itak našli tisto posteljo v LJ.

Včasih se mi zdi, da je Ljubljančarom vse tako komot in da nikamor ne bi šli. Ne me narobe razumet, ker ne provociram, samo res...ko se kdo meni za kar koli tudi navadno srečanje,ponavadi tisti iz Ljubljane ne bi šli nikamor user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
19.12.2007 8:35:00   
buči
Jaz sem iz LJ, pa sem šla prvega rodit v PO, pa mi je bilo fino, ker ni bilo gneče, pa bolj domače se mi je zdelo, ker je porodnišnica bolj majhna. Zdaj sem sicer mislila it v LJ, ker je pač zima, ker se ne bi rada nervirala, kako mož in sine vsak dan potujeta po zametih in burji k meni, ampak ... user posted image  malo me je strah!
Jutri bom imela dopolnjenih 33 tednov. Upam, da ne spadam več v tisto skupino "selivk".user posted image

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Info o Lj porodnišnici-pomembno
25.12.2007 19:18:15   
Anonimen
Buči, 12 dni nazaj sem rodila v Lj, osebje je bilo super, od babice do medicinskih sester...Čisto nekaj drugega, kot še lansko leto (po mnenju kolegic).
Za članek pa mislim da je mišljeno tako, da bodo otroci in otročnice prepeljane v Maribor zaradi intenzivne nege, v kolikor bo primanjkovalo prostora v LJ, saj prezgodnje rojeni otroci potrebujejo več časa bivanja v porodnišnici.  Nemogoče in nedopustno je, da bi jih pa v Lj odslovili za rodit ali drugače potebne druge nujne pomoči. Vsaj tako sem jaz razumela, ko je bilo objavljeno na radiu. Pa srečno vsem!

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?