|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dokaj velik trebuh
8.4.2008 11:24:34   
Nea
Hojla!

Že nekaj časa opažam, da moja 19 mesečna punčka ima dokaj velik trebuh ki če jo pogledaš iz profila, štrli ven. Glede na to, da je povprečno visoka in povprečno težka, trebušček še vedno dokaj izstopa.
Dva meseca nazaj sem ob rednem cepljenju vprašala zdravnika za mnenje in je ta povedal, da pač eni dojenčki ko shodijo imajo tako držo, da jim trebušček in ritka nista v enaki liniji s hrbtenico, ampak da gledata ven. Upam, da razmete kako to izgleda.Dodal je še, da se to sčasom "zravna".
Takrat me je pomiril, ampak ko sem jo včeraj kopala se mi je spet zdelo malo čudno tako, da sem ponovno zaskrbljena.

Najprej sem posumila na celiakijo, ampak ona razen napihnjenega trebuška nekih drugih simptomov nima (dolge in suhe okončine, bledica kože, slabo raspoloženje). Bruha in driska tudi ne. Kakat hodi približno na dva dni, včasih trdo, včasih bolj mehko, odvisno od tega kaj je jedla.

Predno jo peljem na kakšne dodatne preiskave, sem mislila še tukaj vprašat če so vaši malčki tudi imeli kaj podobnega.

Hvala in le pozdrav,
Nea


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dokaj velik trebuh
8.4.2008 11:39:21   
POLAND
tudi moj 18mesečni nečak ima velik trebuh(ogromen kot kakšni pivci piva)pa je mamica pri zdravniku dobila isti odgovor kot ti.Menda je to običajno,da pri tej starosti trebušček še ni sorazmeren s trupom-sploh pa pride še bolj do izraza v tej začetni fazi samostojnega gibanja.Čeprav je pri mojem nečaku za moje pojme v veliki meri krivo tudi to,da se prekomerno naliva s tekočino.Skoraj ga ne vidiš brez flaške v roki,sploh je problem sedaj v vrtcu,ko mu ne dajo toliko za pit pa mora potem doma vse nadoknadit.Torej mislim,da imaš še čas in se bo to vse normaliziralo.

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dokaj velik trebuh
8.4.2008 11:50:21   
mojca75
naša dvoletnica je tudi pravi "afriški otrok" vsa suhica in trebušček. naša je bila hipotona s slabimi trebušnimi mišicami.
To je to. V RA nam je svetovala kak šport za dobro dirži (karate, ples,...).

veš kaj - ne kompliciraj če je otrok zdrav in ne išči bolezni.

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dokaj velik trebuh
8.4.2008 14:08:02   
binica
Moja pikica ima 3 leta in je "normalne" postave, ima pa ravno tako zelo velik trebuh, pa se tudi ne obremenjujem s tem....

Tako da ne se sekirat, je dosti takih!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dokaj velik trebuh
8.4.2008 15:14:02   
Nea
mojca75  - jaz kaj tagega razen pri "afriških" otrocih še nikoli nisem videla, zato sem bila zaskrbljena. Ko pa še kaj takega vidiš, ti ni glih vseeno.


Hvala.... ste me pomirile. user posted image


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dokaj velik trebuh
9.4.2008 8:42:58   
mojsoncek
Nas je tudi suhec z malo vecjim trebusckom, pa se nikoli ni nihce nic omenil, da bi bilo zaradi tega kaj narobe (ne P, ne v RA,...). Ima prav taksno "postavo", kot sem jo imela ko sem bila majhna.

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dokaj velik trebuh
9.4.2008 8:48:33   
TiaSara
Ojla!

No, pri nas je ta velik trebuh vseeno pokazal na določene težave - ima namreč laktozno intoleranco. Drugače je pa lahko razlogov za večji trebušček veliko in niso vsi zares problematični. Če sicer dobro napreduje na teži in v razvoju, se ne sekiraj. Naš ni in je sedaj mnogo boljše, odkar je na dieti.

Pa še po nečem vidiš ali velik trebuh zaradi težav s prebavo, ali so kakšni drugi vrzoki (pri našem npr. tudi švoh trebušne mišice): pri težavah s prebavo se ponavadi popoldne še bolj napihne, popek kar ven izstopi in včasih rata prav trd. Če se to dogaja, mislim, da preiskave niso odveč, če ima pa samo malce sodčka brez drugih znakov, pa ni nobene panike.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dokaj velik trebuh
9.4.2008 9:53:41   
aezzy
pri nas je enako in me je tole vse prov pomirilo, ker sem hotela nekaj takega sama napisati.
stara je 19,5 m in ima tako izbocen trebuscek, da je vcasih prav hecna.

bi pa vprasala ali katera ve, ali bi pri celiakiji obvezno bruhala ali driskala?
hvala

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dokaj velik trebuh
9.4.2008 13:09:08   
_andreja_
takšen trebuh je normale, in se okoli 3 leta otrokova drža poravna....  moja pedijatrinja je v hecu, ko sem enako spraševala kot ve ...čeprav je vse res rekla: mati narava za vse poskrbi...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dokaj velik trebuh
9.4.2008 20:37:12   
K_a_t_i
Žiga ima tudi štrleč trebušček. In je prav smešen, ko stopiclja (13m, ravno shodil) po stanovanju in se boža po trebuščku user posted image . Ampak moram priznati, da sploh nisem pomislila, da bi bilo kaj narobe - sem si rekla, da je ziher po mamici (sem suhica, ampak takoj ko kaj pojem ali popijem mi trebuh enako štrli ven user posted image ).

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dokaj velik trebuh
10.4.2008 17:47:22   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy


bi pa vprasala ali katera ve, ali bi pri celiakiji obvezno bruhala ali driskala?
hvala


Sploh ni nujno. Pri polno razviti sliki ima otrok ves čas drisko. Pogosto gre na blato, katerega je količinsko veliko in je penasto, mastno in zelo smrdeče.. Ob tem ima otrok napihnjen trebuh, ne pridobiva na teži. Vse skupaj se razvije postopno, občasno pa se začne kot običajna driska, ki pa ne mine. Laho pa je vse skupaj v veliko blažji obliki, celo tako, da nekaterim celiakio odkrijejo šele, ko so že odrasli, a spremembe na črevesju so tudi pri njih prisotne.
Če katera misli, da ima njen otrok napet trebuh zaradi celiakije, lahko sama iz otrokove prehrane izloči gluten. Če se stanje izboljša, je to lahko to. Je pa treba biti res pazljiv, ker je v marsikaterem izdelku gluten prisoten.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?