|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samostojo umivanje
19.1.2008 9:07:38   
Skabi
Kdaj so se vaši otroci začeli sami tuširati?  Mislim tako, da si zraven v kopalnici, mu naštimaš vodo, on pa se sam zmoči, namili, spere in obriše - ali ob minimalni pomoči.

Naš bo kmalu star 6 let in se mi zdi, da bi pa kaj od tega že lahko naredil sam -  samo on raje stoji v tušu in čaka, da ga jaz umijem.
Drugače se mi zdi dost samostojen - sam obriše ritko, umije roke, zjutraj umije obraz, namaže s kremo, zobke  začne umivati on, dokončam pa jaz. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samostojo umivanje
19.1.2008 9:10:22   
Marogica
Naš bo aprila 7 let star. Je pa izrazil željo za samostojno tuširanje   tam nekje okrog 6. leta...mogoče malo kasneje. Vendar ga še vedno v 60% tuširava midva z možem. Pač kako mu je.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Samostojo umivanje
19.1.2008 9:10:39   
spps
ojla!
moja je stara 5let,sem ji razložila da sama si ne sme vode odpirat.
pomagam ji,da se vredu umije.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Samostojo umivanje
19.1.2008 9:13:32   
pikalonca
Naša bo kmalu stara 3 leta in hoče biti že full samostojna, saj se hoče sama obleči, umiti, počesati... Seveda ji pustim, da naredi sama kakor zna, a dokončam jaz, ker umivanje bi bilo bolj na pol, če bi vse prepustila njej user posted image .
Za tvojega 6 letnika, pa menim, da bi se res lahko že sam umil. Probaj ga motivirat s kakšno posebno gobico. Naša je čist navdušena nad rokavičko v obliki lutke.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Samostojo umivanje
19.1.2008 9:20:02   
TIA22
Moj user posted image  bo aprila star 5 let in se sam tušira, si glavo opere, zobe umije. Res jaz potem vse preverim ampak mislim da mu gre kar dobro. No, ko se stušira me pokliče, čeprav jaz skozi stojim pred kopalnicoin "špejam" kaj počne, da mu dam še  subrino na laseuser posted image user posted image . Odvisno od otroka, kdaj se imajo voljo sami tuširati. Jaz sem mislila da moj se NIKOLI nebo hotel sam umivati, ker ko je bil mali, sem samo omenila vodo, pa je dobil histerični napad.user posted image

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Samostojo umivanje
19.1.2008 13:22:44   
nuala
Moj 5 letnik se sam tušira že od cca 4 leta, morda nekaj prej. Je pa po naravi zelo skrben in ima rad vodo.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Samostojo umivanje
19.1.2008 14:07:41   
dory
Moj skoraj štiri letnik tudi odkar je v vrtcu kaže neznanske napredke in želje po tem,da bi bil čimbolj samostojen. Pod mojim nadzorom sicer se stušira in celo umije glavo...kadar je pri volji. Kadar ni,se pa še oblečt nočeuser posted image

Zobke si pa že kar neki časa umiva sam. Ima tisto krtačno na baterije in je res pedanten.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Samostojo umivanje
20.1.2008 16:16:15   
Anonimen
O ja, naša 4-letnica bi tudi vse sama, ampak to ne bi bilo v redu narejeno. Po mojem ji manjka še kakšno leto. Najbolj se mi zdi, da je treba biti natančen pri zobeh, spolovilih in splakovanju las. Za tisti trebuh je prav vseglih, kdo in kako ga poliva.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?