|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 15:16:09   
hugolina***
Sj nevem kako bi napisala, da nebo vse narobe izpadlo. Sama sm še na porodniški in mojo hčerko zdej bo stara dve leti vozi v vrtec in iz vrtca tašča. Ona je še mlada pod 50let in hod v službo od 7.00-15.00 tko, da nam to sicer zlo ustreza, da jo vozi. Se pa zadna 2meseca dogaja, da ko prideta domov vhod mamo skupni gresta direkt tja v njeno stanovanje. Hčerka namreč sama tko hoče in to se mi zdi tok čudno. Ne, da sem lubosumna sam ni mi jasno še dva meseca nazaj se me je skoz držala kot klop še v vrtcu je skoz sam jokala mami mami mami. Par krat sem jo mogla clo it iskat pa tud doma se je skoz sam mene držala. Zdej pa, ko prideta sam leti v stanovanje k tašči, ko pridem tja sploh noče k men.  Ko ji rečem pride greva boš jedla al pa karkoli sam leti k tašči pa dvigne rokice naj jo ona dvigne men pa reče adijo. Sj nevem no, če me boste prav razumele sam me zadne čase to kr potre nevem kaj delam narobe. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 15:27:34   
Pikca
Po mojem je to zaradi ljubosumja. Meni je tudi enkrat hčerka rekla, da ima rajši babico, potem sva se pa pogovarjali in prišli do tega, da je jezna name, ker kar naprej crkljam bratca (v tistem obdobju je bil bolan in res skoz v naročju). Probaj se ji čimveč posvečat popoldne, povej ji, da jo imaš rada...

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 15:36:10   
Maleal
Po mojem je to tudi zaradi ljubosumja.Ko sem sama rodila drugič,tastarejši tud več ni hotel k meni,ko je prišel v bolnico na obisk,se je skoz vlačil po babici in dedku in mojem,k meni pa se sploh ni želel prit pocartat.Ko pa sem prišla domov s porodnišnice,pa sem nardila tako,da smo bili vsi3 čimveč skupaj in ko je sestrica spala sem se mu čisto posvetla,tako da sem mu dala vedet,da ga ne izpostavljam in imam oba enako rada.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 15:36:31   
kepa*
Nikar ji tega ne zameri. To je verjetno samo obdobje, brez skrbi, ona še vedno ve, kdo je nejna mama.
moj mali je tudi tak. Ko pridemo k babi in dediju, veljata le onadva, jaz pa ne. Vse mu mora babi dat, pomagat, mene pa odriva.
Čisto nor je nanju, zlasti na babi. To ne pomeni, da mene nima rad. Pomeni, da ima rad še koga poleg mene in atija, kar je super.

Tvoja pa verjetno doživlja spremembe, ker imate novega dojenčka in to naj bi bilo precej stresno za prvega otroka. Nameni nekaj časa samo njej. Sicer pa ti bodo več o tem povedale tiste, ki so v podobni situaciji.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 16:10:12   
hugolina***
Sam nevem no nikol ni kazala znakov ljubosumja. Bratca ima zlo rada skoz ga boža res nisem nikol opazla kašnih znakov lubosumja. Pa tud posvečam se ji skoz, tašča pa recimo gleda telenovele pa je vsen rajši pr njej čeprav se znjo praktično ne ukvarja nč.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 17:06:05   
Anonimen
Obdobje ko prizkuša kako daleč lahko gre in obdobje ko želi pokazati malo samostojnosti in odcepa od mamice. In verjamem da se ti srce trga. Meni se bo tudi ko bomo tako daleč.

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 19:42:46   
smrka
to ne pomeni da te nima rada, to je pac otrokova trenutna muha. Bos vidla kako bo kaj kmalu si kaj drugega omislila. Mojaj je cist ista. 

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 19:52:21   
Rožica I
Moj sin je tudi z babico telepatsko povezan user posted image , ampak gledam na to kot veliko darilo za njiju oba. Sama nisem živela z babicami v bližini, videla sem jih mogoče 1x letno, zato tudi nismo imeli nekega pristnega odnosa. Moj sin (in babica enako) ima pa tak lesk v očeh, ko ga pride babi iskat, da mu to enostavno do konca privoščim!
Tudi ko mi reče, da ima babico raje (včasih, kadar je jezen name), mu rečem, da lepo, da jo ima rad, in da se te stvari ne da izsilit, tako da je vse v redu. Starši da imamo svoje otroke najrajši, otroci pa ni obvezno, da imajo svoje starše in da to ni nič takega.
V glavnem, sin ve, da sem jaz njegova ljuba mama user posted image , jaz pa vem, da sem vseeno najpomembnejša oseba v njegovem življenju (dokler se ne prikaže kakšna jezikava smrklja z zeleno irokezo user posted image ), zraven tega ima pa še ljubeče stare starše user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 20:17:27   
Anonimen
Moj mali je isti,ko pride iz šole takoj k babici.Saj ne rečem,da nebi smel ampak sem naredila red,da ko pride domov gre lepo z mano noter se naje,naredi kar se mora mal počiva in šele nato lahko gre k njej.Je pa zelo rad tam seveda zakaj pa ne,če mu babica dovoli,da ji po glavi lahk skače pa meče vse iz predalov kar hoče.
Pri meni je pa mal red ne morem bit vse po njegovo čeprav je večino res.In doma mora met pač dieto zaradi zdravstvenih razlogov pri njej pa kao ne.Saj marsikaj sprevidim no zdaj mu tud ona ne daje več vsega kakor prej,ko sem vedno mogla jamrat zakaj mu daje kar ne sme.Pa ni odnehala ok sem rekla pa nebo več šel tja.In res nisem pustila kak teden,ko je spraševala zakaj ga ne pustim sem povedala po resnici in je nehala.

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 20:52:25   
Pajaca
Ma dej kompliciraš!

Čez dva mesca, boš pa hotla da gre mal k tašči ko se bo tebe oklepala k klop.

Pr nas ima tud taka obdobja, pa se sploh ne obremenjujem s tem, pač naj bo kjer hoče bit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
6.2.2008 21:07:50   
N _ B
Naj te potolažim. Pri nas je bilo enako. To je le obdobje. Otrok je spoznal, da na svetu obstaja še kdo drug poleg staršev in sedaj mu je to zanimivo. Naša je bila stara 20 mesecev in je bila več nadstropje nižje kot doma. Gor je hodila skoraj samo spat. Tudi meni je bilo hudo, ampak je minilo. Potem sem šla jaz v službo in se je do tretje ure pazila pri sosedi. To je bila šele kriza, ko jo je tašča hodila iskat in otrok ni hotel domov. Se je tašči kar mešalo, da je otrok ne mara, pa kaj si mislijo po ulici, ko se tako dere, ko mora domov. user posted image  Tudi to je minilo. Po dveh mesecih je šla potem v vrtec in se je dober mesec drla, ker ni hotela iz vrtca domov. Tako je bilo pri nas.

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 9:20:21   
daysi
Jaz sem pa čist vesela, da je tako. Malo mi je bilo čudno od začetka, ker nisem imela kaj v "roke dati", potem je pa zdaj vse ok.
Mene se je dobesedno držala ko klop do vrtca. Po enem mesecu je zelo napredovala v samostojnosti, sedaj pa bi že kar k vsakemu šla, pa še joka se ne.
Pri starih starših je pa itak največja ljubica. Pa kaj moremo zato, naj jih razvajajo in si dajo duška. Vendar tudi to v neki meri.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:09:15   
maruškaŠ
Moj mali je isti,ko pride iz šole takoj k babici.Saj ne rečem,da nebi smel ampak sem naredila red,da ko pride domov gre lepo z mano noter se naje,naredi kar se mora mal počiva in šele nato lahko gre k njej


Jaz bi najprej naredila red, ki po mojem mnenju mora bit. Ne gre tukaj za ljubosumje ali karkoli podobnega. Kajti tudi tole ostajanje/odhajanje s taščo noter je idealna osnova za kasnejše dajanje potuhe. In če že mala pride domov, naj pride DOMOV in se potem z mamico dogovori kdaj in kako lahko odide k babici (tašči).

Hugolina - zamisli se, kdo v tvoji situaciji vzpostavlja red in disciplino: ti, tašča ali morda celo hčerka?

Vsem nam je jasno kakšni ljubljenčki so vnučki pri starih starših in s tem načelom ni nič narobe, ampak dokler to ne izpodkopava avtoritete staršev. Tega jaz ne bi dovolila.

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:16:04   
hugolina***
Sej lih to MaruškaŠ js mam tak butast občutek nevem no nisem lubosumna sam je pač dejstvo, da ji tašča pusti vse js pa ne. Pa nikol ji neprepovedujem, da je pri njej sam tud sama mislim, da bi mogla met en red. Naša mala pa sploh ko tok malo je tašča ji pa še pred kosilom daje sladkarije. Pa ne mi rečt naj ji rečem, da nesme tega delat. Rekla sm ji že 1000krat tudi bol ostro. Sam mam pač tako taščo da neupošteva nobenga. KO ji pa kaj rečem pa sam stoji pa me gleda kot kip. In kaj naj naredim razen to, da otroka nebi pustila tja. Sam pa pač mala hoče bit tam.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:26:32   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

Sej lih to MaruškaŠ js mam tak butast občutek nevem no nisem lubosumna sam je pač dejstvo, da ji tašča pusti vse js pa ne. Pa nikol ji neprepovedujem, da je pri njej sam tud sama mislim, da bi mogla met en red. Naša mala pa sploh ko tok malo je tašča ji pa še pred kosilom daje sladkarije. Pa ne mi rečt naj ji rečem, da nesme tega delat. Rekla sm ji že 1000krat tudi bol ostro. Sam mam pač tako taščo da neupošteva nobenga. KO ji pa kaj rečem pa sam stoji pa me gleda kot kip. In kaj naj naredim razen to, da otroka nebi pustila tja. Sam pa pač mala hoče bit tam.


V bistvu lahko narediš samo in izključno točno to - ne pustiš ji prepogosto k babici. In zakaj ji ne bi smela tega prepovedat? Kaj vse mormo otrokom prepovedat? Problem je ponavadi tam kjer živiš skupaj s starimi starši. Mi2 z malim sva bla tut včasih doma pri mojih starši in kaj hitro se je začelo - grem pa dol, če mi ti ne pustiš - in kaj hitro se je tudi končalo - ker sem mu povedala "O, pa ne greš" in mu tudi nisem dovolila. Moji mamici pa sem tudi povedala zakaj (sam ona je tut razumela... - čeprav bi naredila isto tudi, če ne bi razumela). Taščo boš težje prevzgojila... Pazi pa tudi na to, da če bosta ti IN tašča skupaj z malo in boš ti rekla NE, tašča pa JA - do hčerke vztrajaj pri svojem, pa tut če jo boš mogla prijet pa odnest stran od sladkarij (koliko avtoritete ti bodo izpodkopali je tvoja odločitev). Na dolgi rok pa se ti bo splačalo, ker bo hčerka vedela, da če ti rečeš NE, je tut babica ne bo rešila.

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:36:09   
hugolina***
JA sj js to vse vem tudi sm vse to že prakticirala. SAm je pa grozen občutek, ko rečeš ne pa konc otrok pa joka pa steče k babici in ga morš dobesedn vlečt stran, da gre stabo.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:40:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

JA sj js to vse vem tudi sm vse to že prakticirala. SAm je pa grozen občutek, ko rečeš ne pa konc otrok pa joka pa steče k babici in ga morš dobesedn vlečt stran, da gre stabo.



Verjamem,da je grozen občutek moj se je tud včasih drl ampak sem preslišala.Ma nek red pa mora bit.

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:47:41   
hugolina***
Ok no pa, če sem čist iskrena ne sam, da mi je takrat teško tudi se mi zdi, da se mi tašča posmehuje oz kako naj napišem..........Včasih mi reče ah ne sekiraj se bom pa js šla tja z vama pa bo mogoče šla al pa se bom pa js kr skrit šla. Pač mi jasno da vedet da mala nemore brez nje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 12:49:51   
Pajaca
Veš kaj hugolina rešitev je preprosta. Al se ti sprijazn z tem, da gre k tašči, al jo pa sama začni hodit iskat v vrtec, pa vozi jo, pa pač ne bo več problema.

Glede sladkarij pa en vem. Pač pr nas smo zadevo rešili tako, da sta bila oba ful zaprta in ful boga in sedaj dobita normalno dozo sladkarij, pa tamal je bil nekaj kao alergičen na barvila in konzervanse, tko da ravno vsega sranja ne dobi. Pa se je zadeva normalizirala. Ker je tud ona sam nemočno gledala ko otrok ni pa ni kakal pa ko je bil ves rdeč od alergije.

Čeprav men se še vedno zdi čist preveč sladkarij.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 13:00:31   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

Ok no pa, če sem čist iskrena ne sam, da mi je takrat teško tudi se mi zdi, da se mi tašča posmehuje oz kako naj napišem..........Včasih mi reče ah ne sekiraj se bom pa js šla tja z vama pa bo mogoče šla al pa se bom pa js kr skrit šla. Pač mi jasno da vedet da mala nemore brez nje.


In v bistvu če boš zdej popustila se ti bo šele lahko posmehovala. Če hoče it z vama, če se hoče skrit pred malo al karkol - pač reci, da ni treba, ker mala mora vedet kdo ima komando... ostale 'provoakacije presliši'.

Hudo al pa ne - veš kako bi ti bilo hudo - če tole uporništvo čist preraste meje?! Joka in se oklepa babice se pa zato, ker ve da deluje. Ko bo ugotovila, da tako obnašanje ne deluje več, bo s tem prenehala.

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 13:02:46   
hugolina***
SJ bi jo z veseljem sama hodila iskat sam mava trenutno sam en avto in je to popolnoma neizvedljivo za peš je pa kr dalečuser posted image
TAk, da kake 4mesece bova kar se tega tiče še odvisna od taščeuser posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
7.2.2008 13:05:12   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

SJ bi jo z veseljem sama hodila iskat sam mava trenutno sam en avto in je to popolnoma neizvedljivo za peš je pa kr dalečuser posted image
TAk, da kake 4mesece bova kar se tega tiče še odvisna od taščeuser posted image


Sicer pa to, da prosiš taščo, če hodi iskat malo v vrtec še ne pomeni, da si jo prosila da naj prevzame še celotno njeno vzgojo? Ne vem jaz sem mnenja, da naj starši pomagajo (če tako želijo) vendar po pravilih, ki jih določimo starši. Če tega ne želijo naj rečejo NE.

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
8.2.2008 8:55:07   
Peteršilj
Hugolina,moja dva , ko sta bla mannjša sta tudi bla rajši čez dan pri tašči, ker sta tam lahko delala vse, pa vse piskre vun, pa  sedela sta lahko na mizi, pa take,,,,jaz pa jima tega nisem dovolila.
Zdaj, sta že šolarja, pa včasih ne greta po par dni tja, pa smo v isti hiši. Brez skrbi bodi, otroci vedo vejo kdo so njihovi strarši. To ima zdaj eno tako obdobje, saj bo minilo.
Mogoče tudi ona tam lahko počne kaj, kar ji ti doma ne pustiš.


_____________________________

poljubček, pozdravček po zraku leti, pa tam se ustavi, kjer moj dragi živi

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Iz vrtca direkt k tašči
8.2.2008 10:13:48   
Rožica I
1. primer
Vnuček pri babici- kriči iz dnevne sobe, (kjer gleda TV in zraven je):Babi, SOK!
Babica že dirka, da čimprej ugodi vnučku..

2.primer
(taisti) Sin doma- sedi za jedilno mizo (obrnjen stran od ugasnjenega TV) in prijazno reče: Mami, mi narediš sok, prosim? Po jedi odnese svoj pribor in krožnike v korito user posted image .

Jasno, da me nostop sprašuje, kdaj gre k babici user posted image . Imam pa sedaj dober vzgojni ukrep: "Če ne boš prenehal z grdim obnašanjem, ne boš šel k babici user posted image !
Pali 100%!

Hvala babi user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?