|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Histeroskopija in laparoskopija
19.1.2008 10:20:40   
divans1
A mi lahko kira razloži razliko med tema dvema posegoma??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
19.1.2008 10:57:15   
Anonimen
Histeroskopija -Slikajo ti maternico, da pregledajo, če so prehodni jajcevodi. V maternico ti spustijo tekočino, da potem lažje vidijo, domov greš čez cca 2 urci.


Histeroskopska operacija -
je diagnostični in hkrati operativen postopek za odkrivanje in zdravljenje patologije maternične votline. Spada med manjše operativne posege, vendar je zelo pomembna pri terapiji ginekoloških obolenj in neplodnosti. Poseg ni boleč. Z drobnim optičnim instrumentom preiščejo votlino maternice in po potrebi tudi odpravijo nepravilnosti( pregrada, miom, polip itd ).
Načeloma delajo histeroskopijo v prvem delu ciklusa ko je sluznica še tanka in je izkjučena nosečnost.
Prideš v bolnico, tisti dan si tešča, zaradi preiskav krvi. Popoldan sledi sirup za čiščenje. Naslednji dan dobiš narokozo, potem se izvede operacija - pregled, tisti dan še prespiš v bolnici, drugi dan pa greš domov.

Laparoskopija -
Laparoskopija se velikokrat opravlja skupaj s histeroskopijo zaradi izogibanja ponovni anesteziji. Za razliko od histeroskopije omogoča neposreden pogled v celotno trebušno votlino. Pregled je bolj invaziven od histeroskopije saj se dela preko trebušne votline. Navadno naredijo 2-3 luknjice, vsaka po en šiv. Pri popku zato da vstavijo v trebušno votlino plin. Nižje pa vstavijo endoskopo s katerim pregledajo jajčnike, maternico in tudi ostale organe če je potrebno. V kolikor je poseg operativen se naredi še ena luknjica skozi katero operirajo. Prideš v bolnico, tisti dan si tešča, zaradi preiskav krvi. Popoldan sledi sirup za čiščenje. Naslednji dan dobiš narokozo, potem se izvede operacija - pregled, tisti dan še prespiš v bolnici, drugi dan pa greš domov.
Sam poseg je sicer popolnoma neboleč. Po njem pa so možne bolečine v predelu trebuha in ram. Rame velikokrat bolijo zaradi vstavljenega plina. Vam bodo pa na oddelku dali analgetik v kolikor bo potrebno.

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
19.1.2008 18:30:01   
dajamaja
Vesnyca, tole si pa lepo razložila. A cel dan te stradajo? Ko sem bila v Celju na laparo, mi ni bilo treba priti tešča, samo od polnoči dalje sem bilana postu, drug dan pa ooperacija. Zdaj čakam na aparo na GK in so mi rekli, da naj pridem tešča in jaz sem upala, da bo operacija že isti dan. Za kri pa imam še od prve operacije. Še dobro, da vem spakirat. Hvala.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
25.1.2008 17:32:04   
taši84
samo da malo popravim-slikanje maternice in prehodnost jajcevodov se reče histerosalpingografija ali krajše hsg.

_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
26.1.2008 18:42:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taši84

samo da malo popravim-slikanje maternice in prehodnost jajcevodov se reče histerosalpingografija ali krajše hsg.


Res je.

(odgovor članu taši84)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
27.1.2008 9:47:10   
YULIAH
Pozdravljene!
Oba posega ti naredijo isti dan, meni so najprej odstranili pregrado, nato pa laparo pregledali kako kaj jajcevodi in ostalo. Pa ni bilo nič posebnosti, hvala bogu. Nato po op dobiš zvečer obrok hrane, ki je tako težko pričakovan. Me smo dobile rižoto, pa se mi je zdelo, da tako dobre rižote še nisem jedla v življenju, to je to ker te stradajo en dan pred tem.
Drugače pa vse skupaj ni nič groznega.
Vso srečo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
27.1.2008 10:07:32   
ovčka79
ja, HSG ni isto kot histeroskopija. Taši84 in urškaj imata prav.

Rižota... user posted image  Jaz sem pa brstični ohorvt po posegu jedla s takim veseljem kot še nikoli prej. user posted image

LP, o.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Histeroskopija in laparoskopija
20.2.2008 16:07:49   
katalena2007
mene pa zanima nekaj v zvezi z laparoskopijo, namreč leto nazaj sem imela SS, pa potem spet septembra, letos imela HSC - se pravi histeroskopijo, pa me zanima ali se laparoskopija dela le v primeru ko ne moreš zanositi ali tudi v primeru če ne moreš donositi, ker zanosim lahko, a gre potem naprej. Če ima katera iskušnje me zanima tudi kakšni postopki sledijo, če še enkrat pride do SS?

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?