|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   10 mesečniki kako kaj?
27.1.2005 17:09:03   
Tia26
Naša Tia ima 10,5 mesecev in vaga 8 kg, dolga je 72 cm, suha muha ni kaj.:zajcek:Je cca 5 krat na dan, skoraj vse, razen seveda suhega mesa, salam in teh "ala" nezdravih zadev:zmeden2:.Je kar dobro ješča glede na to kako je suhcena.Se zna sama lepo igrati, čeblja sto na uro:sloncek:, vpije,vriska, se rada smeji:love:.Včasih se pa v vozičku pojavijo tudi izpadi trme:hudicek: ko ne more bit več v vozičku in takrat mama nosi:(( me kilometre, posebej takrat ko pristaneva sredi "gmajne", takrat se najraje nosi;).Je drgače hipotona, ampak se že postavlja na nogice ob sedežni hodi, da se je drži, puza pa ko vojakinja.Čez noč že "skoraj" spi, enkrat se zbudi da ji damo piti.Zanimivo je to da 2 krat na dan kaka, kako je pa kaj z vašimi,in od kar je začela jest meseka mi njen kakec smrdi, kar mi prej ni dokler ni jedla mesa.Kako je pa kaj pri vam glede tega odvajanja blata?Skratka napišite kako so vaši 10 mesečni sončki:).Lep pozdravček.8)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   10 mesečniki kako kaj?
27.1.2005 18:10:16   
SILVA
Naš je tudi star 10,5 mesecev in prav tako je hipoton.
Tako,da mi samo sedimo in se sam igra.Pri hrani je zelo izbirčen,da je joj.Papa 4-5 na dan,včasih zelo veliko,včasih pa samo par žličk.
Voziček,bog ne daj,še do lifta ne pridem,tako da gremo ven na rokah,nosi in nosi.
Spanje ponoči,kaj je že to,odkar nam ratsejo zobki ponoči ne spimo.Smo pa prej spali celo noč.
Imamo 5 zobkov,zdajle pridejo še trije,mogoče je že kakšen zunaj,nisem dons še nič pogledala.
Plazi se ne,na noge se sam ne postavlja,ker nima dovolj moči.Če ga pa jaz držim,pa delo korake in to šele od danes.
Kakamo enkrat na dan,blato ima pa tak vonj kot naše,to je čist normalno.
lp

(odgovor članu Tia26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   10 mesečniki kako kaj?
27.1.2005 18:51:51   
m21
mi bomo pa kmalu stari 10.mes. plazimo se stonauro, vstaja ob vsaki opori, velikokrat se kar spusti in stoji samostojno, ker ima pač obe roki zasedeni z drugimi stvarmi.
jemo skoraj vse 4-5x na dan, najraje ima klementine in pa seveda mamičino mleko. iz tega razloga sploh še nismo spali celo noč. zbuja se 3-4 x na noč, malo popije oz. pocrklja potem pa večinoma zaspi nazaj ali pa tudi ne, potem pa se zgovarja. podnevi pa spi od 20 min do 2 uri. različno.
kakamo 1x/dan, redkokdaj 2x.
pa se eno vprasanje kaj je to hipoton?
malo sem nevedna :grrr:

lp :zmeden2:

(odgovor članu Tia26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   10 mesečniki kako kaj?
27.1.2005 19:28:14   
SILVA
Hipoton inma ohlapne mišice,tako po domače povedano.
Kot vidiš kaj naš dela,vbistvu samo sedi samostojno,za vse ostalo nima dovolj moči.Poizkuša it na vse štiri ampak rokce niso dovlj močne.
lp

(odgovor članu Tia26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   10 mesečniki kako kaj?
27.1.2005 20:31:25   
NinaŠ
Anže bo je tud star 10,5, tehta ca 9,5 kg, velik je ca 75 cm. Ima že 8 zobkov, ki jih s pridom uporablja - ni prav nič izbirčen :bravo: , je vse, 5x na dan, najljubša hrana je pa pire krompir in špinača ali segedin :zmeden: . Kaka 1x ali 2x na dan - smrdiiii :grrr: .
Za mamico ima kar preveč energije :hudicek: , ampak smo se ze navadili.
Dober mesec nazaj je naredil prve samostojne korake :bravo: (tako, da se je sam spustil), sedaj hojo že kar obvlada :bravo::bravo: .
Vozička - tako kot očitno vsi tolk stari - ne mara preveč ;) - no 1 uro zdrži not brez problema, pol more pa mal hodit ali se nosit, pa spet v voziček; veliko bolj uživa v nahrbtniku - pri čemer pa mami ne :(( (ati ima poškodovano koleno, tko da je mami tovorni k.... :)- ).
Najljubše igrače so trenutno avtomobilčki, tovornjaki, vlaki... glavno vse s kolesi in kar dela brrrrm, pa zelo rad gleda knjige. Zelo rad se igra skrivalnice in podenje okrog foteljev, stolov in nasploh vseh vogalov :kuza: . Seveda nas obdaja vrisk, smeh in ponavljanje vseh mogočih glasov (kašljanje, kihanje,...).
Spanje - čez dan 2x pol ure ali 1x eno uro; dojiva se 1x ali 2x čez dan, zvečer in n-krat ponoči :( ; saj bo boljš, čez kake tri leta... :)-

Sigurno sem še kaj pozabila...
LP

(odgovor članu Tia26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   10 mesečniki kako kaj?
28.1.2005 10:56:24   
Pepa-2
mi imamo pa danes 10 m. Ker imamo tudi mi malega hipotončka, pridno telovadimo,... in danes je mami prav posebej vesela, ker je fant prvič naredil nekaj korakov - sam - seveda po štirih,...ampak to je za nas velik uspeh, saj ga to učimo že dva meseca....Bravo Jurij...:bravo:

(odgovor članu Tia26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   10 mesečniki kako kaj?
28.1.2005 13:08:07   
Tia26
A mi lahk nekdo razloži, če je še sploh kdo, ki ni hipoton ali hiperton itd:(, to je noro8).Ja naša je hipotona:((, a na srečo se je začela plazit, tam okrog 7 meseca9nebesa, sedaj pa že stoji ob sedežni:love:, se dviguje gor na noge non stop ob opori, hipotona je v ramenih in v trebuhu, tko da se plazi po trebuhu, ko vojakinja, včasih pa gospodični uspe tud prečastljivo ritko:hudicek: dvignit in gre po vseh štirih.Zanimoivo je pa to, da poleg vsega kar zna, ne zna pa samostojno sedeti:zmeden:, sicer se nekak "šlampasto" vsede, a jo kmal v levo stran zanee:ups:.Ti otroci so tolk različni kar se gibalnih zadev tiče.Nimamo pa ne satjce, ne hojce, ima na razpolago celo dnevno sobo:sloncek:, hodnik itd, giblje se prosto:kuza:, še sreča da smo na "frišnem" v hiši, da smo z pohištvom počakal, da lahko kobaca kjer ji je volja.Pozdravček vsem.

(odgovor članu Tia26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?