|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krstni boter
28.2.2008 11:47:09   
julij
Dan!

Mene pa zanima, koliko prej je potrebno naprositi botra za krst otroka? Je mesec dni premalo časa? In kako ste to izpeljali? Ne vem, kako se naj zraven spravim, da bo koliko toliko ok izpadlo.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krstni boter
28.2.2008 12:00:23   
deja27
jaz sem že takoj rekla kdo bo boter in botrca,to ni važen kdaj poveš,sam,da ima vse zakramente in če ima otroka mora bit poročen!

(odgovor članu julij)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krstni boter
28.2.2008 12:23:28   
srki
Mislim, da je en mesec dovolj zgodaj, glede zakramentov in vsega ostalega pa je odvisno od samega župnika, velikokrat.

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krstni boter
28.2.2008 12:38:29   
*alja*
IZVIRNO SPOROČILO: deja27

jaz sem že takoj rekla kdo bo boter in botrca,to ni važen kdaj poveš,sam,da ima vse zakramente in če ima otroka mora bit poročen!


A res? Te midva ko nisva poročena nebova mogla bit?


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krstni boter
28.2.2008 13:02:47   
biga
Moja sestra je botra našemu user posted image , pa ni poročena in ima dva otroka. Smo se tako dogovorili z župnikom, ker nisem imela drugega primernega kandidata za botra. Ima ostale tri zakramente - krst, prvo obhajilo in birmo. Prosila sem jo tik preden smo potrdili datum krsta, itak je pa vedela, da bo ona.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krstni boter
28.2.2008 13:13:07   
FLASK_A
Pri nas so tut ful komplicirali. Ne sme bit niti v izvenzakonski skupnosti s partnericouser posted image Za starše nema veze, boter mora bit pa kot je treba. Mah, sej nevem, kaj naj rečem. Vglavnem sva bila zadovoljna, ker je bil najin izbrani botrček "ustrezen"user posted image

Aja, na priprave sva malčka s sabo vzela (kam pa naj ga dam) in je bil cel rompompom, da kaj si misliva da ga na priprave s sabo jemljeva. Pa saj se vendar gre zanj, ne? Kako sem ga pa takrat grdo pogledalauser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krstni boter
28.2.2008 13:39:11   
Mojčka N.
Mi smo tudi tam nekje en mesec pred krstom povedali bodoči botrci pa ni blo nobene panike. Je pa res da je ful odvisno kakšnega župnika imate. Mi smo samo rabil od botrce potrdilo o zakrementih in to je blo to. Ko sem bila pa jaz sama botrca ene 5 let nazaj sem mogla pa hodit še na ene priprave (1x ali 2x smo jih mel,sem že pozabila). Tko da je to ful odvisno.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krstni boter
28.2.2008 17:01:37   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A
... Mah, sej nevem, kaj naj rečem. ...

Jaz tudi ne. Edino to, da ne veš bistva. Da je krst za vas očitno samo folklora.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krstni boter
28.2.2008 20:21:45   
FLASK_A
Ni res, veš... Najbrž se bova obe strinjale, da je tudi cerkev malo zašla s poti... Tudi njim ni več bistvena vera (vsaj tistim, s katerimi imam jaz izkušnje), samo za keš jim je. Zaradi takih izkušenj sem prav zgrožena. Ravno zadnjič smo bili na predavanju in je župnik prav samo o tem govoril, kako nima denarja, da ne more nič molit ker se mora s parcelami ukvarjatuser posted image
Mi pa vera veliko pomeni, zato sem sina tudi dala krstiti. V veri ne vidim popolnoma nič slabega, o naših cerkvenih ustanovah pa žal ne mislim enako. Še enkrat ponavljam, da je to zgolj in samo na podlagi mojih izkušenj. Verjamem, da imaš ti boljše.

In če že imaš priprave za krst svojega otroka, se mi zdi logično, da ga lahko zraven pripelješ. Ali pa če bi noseče tja hodile- da ne bo kateri od malčkov motil slučajno. To pa res ne bi smeli komplicirat. In če že pri botru komplicirajo, bi lahko tudi starše kaj povprašali, saj so oni največ časa z otrokom in tudi versko vzgojo primarno dobijo od njih. Ali se motimuser posted image No, mene boter nikoli ni vodil k maši, mami pa me je... Npr...


< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 28.2.2008 20:24:34 >


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krstni boter
28.2.2008 20:40:07   
Kaliope
itak je glede tega, kdo je lahko boter, vse odvisno od lokalnega župnika ... če ima namen komplicirat bo, če ne, pa ne bo ... sama mislim, da je logično, da ima boter zakramente krsta, obhajila in birme, ker je pomen samega botrstva, da svojega krščenca pomaga vzgajat v krščanstvu, glede poroke pa se mi zdi brezveze komplicirat.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?