|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razlika med HSC in HSC-op.
13.3.2008 20:14:23   
ovčka79
Živjo, punce!

Že dolgo se nisem oglasila, ker ni bilo pri meni nič novega, vam pa tudi nisem imela kaj pametnega svetovat. user posted image
Danes sem imela pregled v Leonišču, G je ugotovil, da je načeloma vse OK in se lahko postaviva v vrsto za umetno oploditev, me je pa vseeno še poslal na histeroskopsko operacijo (HSC-op) zaradi tega, ker je moja maternica zgoraj usločena. user posted image

Zanima me, kakšna je razlika med histeroskopijo in histeroskopsko operacijo user posted image in koliko časa se čaka na vrsto v LJ? user posted image  Poleg tega je je G rekel, da se ua IVF čaka nekaj mesecev, ampak po tem je pa videl, da bo potrebna HSC-op. Sedaj pa ne vem, ali se bo zaradi tega čakanje na IVF podaljšalo ali ne (ker je ne glede na HSG-op jasno, da naju čaka IVF).

Uh, malo sem zakomplicirala, upam, da je jasno.

Pozdravčki, o. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
13.3.2008 23:38:16   
Barachiel
Živijo ovčka79!

Mislim, da ne bom brcnila v temo, ko bom rekla, da sta ta dva posega ena in ista stvar.

Drugače pa je glede čakalne vrste tako, da je odvisno kdo te bo operiral. Pri nekaterih G ni čakalne vrste, pri drugih pa so le-te kar precej dolge. Jaz na primer grem na laparo in histero v LJ v torek 18.3. in sem na datum čakala od decembra. Se pravi da sem čakala približno 3 mesec. Grem pa k dr.Ribič-Pucljevi.

Mislim pa, da se ti zaradi čakanja na histeroskopijo ne bi smela podaljšati doba pri čakanju na IVF - ampak tega ne vem zagotovo, sem samo podala mnenje.

veliko sreče user posted image in dober razplet dogodkov ti želim user posted image


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 11:15:59   
bučibači
živjo, ovčka79,in pa tudi Barachiel, ne, ni isto, kot je napisala Barachiel, temveč, eno je operacija eno je pa samo pregled.Pri Hsg-ju, greš zjutraj noter, če je vse ok., pa lahko že zvečer ven, pi hc-ju, pa 1.,dan noter, 2. dan OP, 3., če je vse ok, domov.Jaz sem bila ravno 3.3. na LPSC in HSC, čakalna doba je pa cca., 3 mesece, če t ni pomembno kdo te operira, če želiš, določenega G., potem je lahko tudi do 6 mesecev čakalne dobe.
Ovčka 79, zanima me, po kolkem času si se odločila za umetno, in kaj vse si morla prej dati skoz(kakšne preiskave)? Že 5 let se trudim, pa nič, zato me zanima, če bi že začela razmišljati v tej smeri.
Barachiel, želim ti čimprejšnjo okrevanje!!!!
lep dan, pa čeprav deževen!!! user posted image

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 11:29:04   
Abra
bučibači, saj ne govori o HSG-ju (histerosalpingografija). To je res pregled.
Pri histeroskopiji gredo z drobnim optičnim instrumentom v maternico (skozi nožnico) in jo preiščejo, po potrebi pa tudi odpravijo nepravilnosti. Okrevanje je kratko.
Če pa je to klasična operacija, skozi trebuh, pa je okrevanje daljše, vsaj 6 mesecev. Takih operacij skoraj ne delajo več.

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 11:46:03   
bučibači
živjo abra,
vem, ona sprašuje razliko med hsg-jem in hsc-jem, in pravim,da to ni isto,.. Imaš pa prav , kako naredijo hsg.
pa, pa

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 11:47:03   
Barachiel
je se strinjam z Abro. Glede na to da je ovčka napisala, da je z njo načeloma vse vredu in da gre na histeroskopijo zgolj preventivno kot tudi jaz, bo imela ta postopek katerega je opisala Abra. Jaz grem tud in bom v bolnici ostala 3 dni. Prvi dan sprejem, drugi dan operacija in tretjega odpust, če ni kakšnih zapletov.

bučibuči hvala za lepe želje user posted image


< Sporočilo je popravil Barachiel -- 14.3.2008 11:49:16 >


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 12:49:25   
bučibači
barachiel, a imaš pregrado?Meni je rekla G., da vidi egrado, potem na histeroskopski operaciji, pa so rekli, da je nimam, tudi laparoskopska je bila vse b.p..Naprej sem bila zelo šokirana, ko sem zvedela, da nimam pregrade, ker,so me s tem razogom opeirali, potem pa še to,skoz si imel upanje, no, saj ko bo pregrada šla ven, pol pa bo,...malo sem postala zaskrbljenauser posted image , ampak vseeno,ko bo, pač bo!!! delamo na tem!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 13:18:36   
Barachiel
bučibuči škoda, ker niso nič našli user posted image . Joj tud jst upam, da bodo kej odkrili, da bom vsaj vedela zakaj imam stalno neke probleme. No jaz še ne poizkušam zanosit, tebi pa želim, da se ti to čimprej zgodi user posted image Jaz grem na laparo in histero zaradi suma na endometriozo, tko da bomo videli....

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 13:37:32   
ovčka79
Hvala, punce! user posted image

Danes sem klicala, da sem se naročila in sem hkrati še vprašala za razliko. Ja, sestra mi je povedala, da je histeroskopija samo pregled, pri histeroskopska operacija pa poseg. No ja, saj zveni logično.

Bučibači, s partnerjem se trudiva z user posted image  kakšni dve leti. V jeseni 2007 je šel partner na pregled plavalcev in so ugotovili zmanjšano gibljivost, sama pa sem jeseni dala čez HSG. Glede na izvide je bilo jasno, da nama ostale le še IVF, zato me je partner ob zadnjem pregledu kar naročil za LJ. Naročil me je januarja, datum sem pa dobila za marec (par dni nazaj). Takrat me je G pregledal, ugodovil, da rabim HSC-op, da baje ne bom imela kasneje težav, če (ko) se nama posreči, da zanosim. Danes sem poklicala, sestra mi je povedala, naj pokličem prvi dan menstruacije v aprilu.

Sklepam, da gre vse skupaj precej hitro, če se hitro ugotovi, kje so težave. Če se pa ne, pa delajo preiskave in se vse skup zavleče. No, upam, da se pri nama ne bo zaradi moje HSC.

Bučibači, svetujem ti, da kar začneta s preiskavami, ker se meseci hitro obrnejo.

Veliko sreče! user posted image user posted image

Barachiel, tebi pa uspešno okrevanje user posted image !


(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 13:40:27   
ovčka79
Aha, bučibači, še to. Zdajle sem šla še enkrat brat in sem opazila, da si tudi ti že dala nekaj preiskav čez. To je fajn, bo šlo hitreje. Izvide imej vedno s seboj, kamor koli bosta šla naprej. Predlagam, da gre še partner na pregled plavalcev, če še ni šel.

LP, o.

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 15:09:52   
bučibači
Barachiel,hvala za želje user posted image . Po operaciji,ti pa svetujem,  vsaj do odstranitve šivov resnično počivaj, vseeno, če boš imela občutek, da ti ni nič(jaz sem bila malo preveč pokonci, saj sem se pazila,ampak se mi je začelo  rahlo gnojit pri popku(, ni bilo zaradi povečanega crp-ja, temveč, tam je trebušna prepona, pa se vstaneš, spet vsedeš, ležeš,...potem, pa je začelo ven tečt, šele 5 dan po OP.), pa še nore bolečine sem dobila!!tak da sedaj jemljem antbiotik. Je težko, saj, ko ležiš, si misliš, kaj bi lahko vse očel, ko pa vstaneš, joj, si čisto "našpanan".ko grejo šivi ven, je pa super!user posted image

ovčka79, ja je že šel, tudi vse ok., groza mi je to, da bi mi kdo rekel, ja, to je sam psiha-5 let!!!user posted image , pa lahko rečem, da sem se obremenjevala samo par mesecev na začetku, potem sem si pa rekla, ko bo namenjen bo.Tako, da sploh nevem, kako še lahko drugače na psiho vplivam, kot to, da ne razmišljam o tem!!!!!
Z G., se še nisem pogovarjala o nadaljnem postopku, ker še nisem imela kontrole po operaciji, (šele čez 4 tedne-joj user posted image ), tako, da te prosim, ker pojma nimam o tem, če mi lahko na kratko obrazložiš, kaj je o IVF.user posted image

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 19:28:19   
Barachiel
ovčka79 se kr htro zavleče ja. Jaz sem prvič klicala v LJ decembra, pa mi je sestra rekla, da imajo vse zasedeno naj pokličem februarja ko dobim menstruacijo. Nisem je ubogala in poklicala takoj januarja in vseeno dobila datum marca. No res pa je da je zelo veliko odvisno od tega h komu greš na poseg. No kakor sem jaz do sedaj vse skupaj razumela ti hsc delajo za ugotavljanje kakršnihkoli nepravilnostih maternice. Lahko ti naprimer odstranijo pregrado če jo imaš, ali pa v mojem primeru bodo mislim, da vzeli delček materničnega tkiva in ga dali na preiskave, ča kaj odstopa od normale.

obema (ovčki79 in bučibuči) želim, da čimprej zagledata velik + user posted image user posted image user posted image user posted image

bučibuči bom upoštevala tvoj nasvet in si ga res vzela na izi. Sej se bom res potrudila glede na to, da imam za seboj že eno kar težko operacijo (razlilo se mi je ovulirano jajčece, povzročilo notranje krvavitve in sem se tud skupej sestavljela 2 mesece).

< Sporočilo je popravil Barachiel -- 14.3.2008 19:30:46 >


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
14.3.2008 19:43:15   
bučibači
ooooo, Barachiel, to ti pa nič ne privoščim, to pa verjamem, da ni bilo lahko prestati, po vsem tem, ti bo pa laparo ter histero mačji kašelj!!

Lep večer!!!user posted image

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
15.3.2008 12:05:34   
taši84
meni so ravno na tem portalu razložile da razlike ni. gre za eno in isto stvar. ali je histeroskopska operacija ali pa histeroskopija. v vsakem primeru si pod anestezijo. js jo imam 9.maja in potem poročam kako je bilo.

lp


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
15.3.2008 20:23:14   
ovčka79
Barachiel, hvala za lepe želje, vse dobro tudi tebi user posted image user posted image !

Bučibači, o IVF vem le to, da gre za tisto znano epruvetko, kaj več pa ne vem o tem.

Hja, o tem, da je vse v psihi, bi se pa dalo razpravljat. Tudi meni bi se zdelo neumno, da bi mi nekdo govoril, da je vse samo v moji psihi... user posted image  Ja, dvomim, da bi bila tvoja psiha tako na tleh 5 let. Je pa res, da midva poskušava dve leti in da mi je jasno, da po naravni poti ne bo šlo (s tem sva že razčistila), ampak vseeno ugotavljam, da me vsaka user posted image  rahlo potre. Tako da očitno nekje v podzavesti še vedno upam, da bom naravno zanosila, ne da bi se tega zavedala. Se mi pa zdi, da je brezveze čakat s preiskavami z opravičilom, da je pač samo psiha. Sta po moje naredila prav, da sta šla na preiskave. Tako bosta vsaj vedela pri čem sta, ne glede na to, ali se potem odločita za umetno oploditev ali ne.  

Vso srečo! user posted image user posted image user posted image

LP, o.

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
16.3.2008 14:25:49   
Barachiel
IZVIRNO SPOROČILO: taši84

js jo imam 9.maja in potem poročam kako je bilo.



Upam, da boš dobro opravila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sej čas bo pa kr poletel mimo, boš videla - 123 pa boš na vrsti user posted image


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
16.3.2008 14:27:46   
Barachiel
IZVIRNO SPOROČILO: ovčka79

Barachiel, hvala za lepe želje, vse dobro tudi tebi user posted image user posted image !

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ja, dvomim, da bi bila tvoja psiha tako na tleh 5 let. Je pa res, da midva poskušava dve leti in da mi je jasno, da po naravni poti ne bo šlo (s tem sva že razčistila), ampak vseeno ugotavljam, da me vsaka user posted image  rahlo potre. Tako da očitno nekje v podzavesti še vedno upam, da bom naravno zanosila, ne da bi se tega zavedala. Se mi pa zdi, da je brezveze čakat s preiskavami z opravičilom, da je pač samo psiha. Sta po moje naredila prav, da sta šla na preiskave. Tako bosta vsaj vedela pri čem sta, ne glede na to, ali se potem odločita za umetno oploditev ali ne.  
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil Barachiel -- 16.3.2008 14:28:46 >


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
17.3.2008 12:02:58   
matt
BARACHIEL... še tu.... dobro opravi, vse navijamo zate... user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
17.3.2008 14:24:34   
Barachiel
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj kolk ste pozorne! RES HVALA pa se beremo ko pridem domov.


Tudi tebi matt že kar danes zaželim uspešno op brez zapletov in kasneje s čimprejšnjim in dobrim (pozitivnim user posted image user posted image ) izzidom  user posted image


_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu matt)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
17.3.2008 20:55:21   
taši84
barachiel-hvala za spodbudne besede. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojo srečo.

_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
21.3.2008 11:02:05   
Barachiel
bom kar kopirala mojo izpoved še semle user posted image

oj oj
jst sm prišla sicer domov že včeraj, ampak sem se mogla še skupej sestavit. No naj najprej povem, da so mi potem delali samo laparo (tako se je odločila dr.Ribičeva sama), in sicer sta potem na meni izmenično delala dr.Ribičeva in dr. Drobnič, ker so bili malo v zaostanku.
Endometrioze nimam , je pa bila dr.Ribičeva čisto zgrožena nad mojo "nesnago"v trebušni votlini. Ni mogla verjet kako so me lahko lani v KRANJSKI PORODNIŠICI tako zapacali. Bom kr napisala ime G katermu bi morali vzeti licenco  - to je bil dr.MITHAT HANĐAR
Imela sem polno zarastllin, ni de ni, vse skupaj zaraščeno. Levi jajčnik spodvit in priliman na maternico, desni jajčnk čisto ovit in tudi priraščen na maternico. Vse skupaj pa zaraščeno na zadnji - spodnji del trebušne votline. Oba jajcevoda totalno zamašena (hvala bogu so mi levega lepo zrihtal, desni pa ni imel te sreče).

Sedaj sem doma in počivam, kontrolo pri dr.Ribičevi pa imam šele septembra, ker je gospa res zasedena. Zdej pa lahko samo upam, da bodo moje bolečine minile in da so odstranili vse vzroke za moje težave.

Sploh ne vem več kaj nej napišem, ker je bilo itq o posegih že toliko zapisanega

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
21.3.2008 19:58:57   
taši84
joj boga. prov smiliš se mi. ampak glavno je da veš vse kar je bilo znotraj tebe narobe. upam da se bo pr men tut izšlo. naši dohtarji so itak malomarni. kao ful delajo pa nč ne zrihtajo. govorim o nekaterih ker sm js tut menjala G zarad tega.

lepo okrevajuser posted image !!

lp


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Razlika med HSC in HSC-op.
22.3.2008 11:09:14   
Barachiel
ja res je taši84. Jst sm tako besna, ker sem eno leto preživljala take bolečine, samo zato, ker se enemu G ni ljubilo me totalno zrihtat sredi noči, ker sem mu očitno ukradla spanec user posted image . Najbolj pa me jezi to, ker se je tip še tko hvalil, kako me je lepo razrezal. NAj povem, da mi je pri 24 letih razrezal trebuh, namesto, da bi me zrihtali laparaskopsko user posted image . No kakorkoli....

Sicer je dr. Ribičeva rekla, da ne ve če so bile vse te zarastline dejanski vzrok za moje bolečine, ampak to pa bo pokazal čas.

Tudi tebi želim, da bodo zrihtali kar bo potrebno. Jaz bom malo nehala obiskovat RR, ker bi rada pošteno okrevala, pa še en izpit imam na faxu, tako da bom bolniško izkoristila za učenje user posted image

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?