|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj je narobe? če sploh je?
4.2.2005 19:28:40   
Rosana
Punce, prosim, če se mi lahko oglasi še katera, ki ima enoletnega otroka, ki še vedno je le pasirano hrano. Moja Sanja vse, kar je gostejše od npr. sadne kašice , izbruha. Pri enem letu se sicer še doji, a od hrane je le npr. čokolešnik, sadne kašice, juhico, zelenjavno mineštro, jogurt ipd., ko pa ji dam npr. pire in špinačo, čeprav na fino zmiksano, kar bruhne. Keksov ali kruha raje ne omenjam...Ta teden je začela hoditi v vrtec in vzgojiteljice pravijo, da ne pomnijo takega otroka, ker seveda nič ne je. Seveda mislim, da gre tu malo za psiho, saj je bila do zdaj vsak dan ves dan z mano.
Resno, do zdaj me ni skrbel njen način prehranjevanja, saj je količinsko pojedla dovolj in ni prav nič suha ( 72 cm in 8,5 kg).
A mislite, da je kaj narobe oz. kako naj jo navadim na hrano v kosih? :(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj je narobe? če sploh je?
4.2.2005 23:01:36   
Gina
Ne razumem - a keksa ali kruha v roko ji ne daješ vsak dan? Jaz bi ji vsekakor vsak dan najprej malo manj na drobno spasirala, potem pa kakšno žličko tudi samo pretlačeno z vilico dala. Saj ni treba cel obrok pretlačenega. Če bruhne po eni žlički, to pomeni, da še ne zna prežvečit in pogoltnit, če pa bruhne po večji količini, ji pa daj pač manj, ostalo pa spasirano. Pogoltnit se ne more naučit drugače, kot z vajo, zato je po moje skrajni čas, da jo navadiš. Pa banano, kuhan krompir in podobne reči ji daj kar v roko, da bo sama dala v usta, ji bo bolj zanimivo. :)Jaz se sicer na kile in velikost ne spoznam, lahko ti povem le koliko sta ob 1.letu imela moja dva ta velika - 74, oz. 76 cm in 10 kg. Zadnji ima te iste mere pri 8. mesecih.

(odgovor članu Rosana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaj je narobe? če sploh je?
5.2.2005 9:31:43   
Natasa-6
Gina, strinjam se s tabo, pri enem letu bi otroka res ze moral jesti nepasirano hrano. Jaz moji hcerki nikoli nisem pasirala-dodajati sem zacela po 6 mesecu, tako da ze ves cas je samo z vilicami pretlaceno hrano, zdaj pri 10 mesecih pa ze nekaj casa je koscke hrane - meso, krompir, zelenjavo, narezem ji na manjse koscke, pa sama je. Poje vec, bolj zabavno je, bolj umazano, pa dlje traja. A saj imamo cas...

(odgovor članu Rosana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kaj je narobe? če sploh je?
5.2.2005 10:59:09   
Rosana
Oj punce, če bi ve vedele, kolikokrat sem že poskusila in vsakič obupam. Pediatrinja pravi, da ni nič narobe, da naj ji pa bolj tekoč npr. pire napravim. V roko ji lahko dam tudi kakec, ne bo šel v usta.
Fluorove tabletke npr. le prvič sva jo lepo polizali in nikoli več. Bruhne ali pa jo preklada po prstih in občuduje, kako lepo se zalepijo...
Kot pravi natasa, imamo čas, morda pa le ni še pravi za našo Sanjo?
LP Rosana

(odgovor članu Rosana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kaj je narobe? če sploh je?
5.2.2005 11:33:42   
BokiMB
Hm, ponavadi takšni otroci ravno, ko pridejo v vrtec, začnejo jesti vse po vrsti....

Kaj pa, če bi ji kašice postopoma vedno manj fino miksala?

To, da se košček hrane vrne nazaj, če ga otrok skuša pojesti, je prirojen refleks, ki zgine po 4. mesecu,e nim prej enim kasneje. Tudi mojemu sinku je izginil zelo pozno, ne vem več točno - enkrat po 7 mesecu. Ampak, da bi pri 1. letu še vedno imela ta refleks:zmeden:

Pasaj mineštre pa ji ne miksaš, ne? Torej je tudi koščke. Probaj ji not napakat še koščke kruha.

(odgovor članu Rosana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kaj je narobe? če sploh je?
5.2.2005 11:34:38   
BokiMB
... namakat koščke kruha

(odgovor članu Rosana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?