|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skrbi
5.4.2008 22:04:16   
_Beky_
Zivjo punce!Malo se vam moram potozit,ker sem cisto iz sebe kako danes ravnajo ti delodajalci z nosecnicami.Moja zgodba je taka:Dobim pogodbo za 3 mesece in sicer za trgovino kot blagovni manipulant oz.filanje in urejevanje polic sem zelo vesela delam non stop kot zmesana dvigujem teske stvari prestavljam z palete na police in spet na palete v skladiscu vendar sem bila zadovoljna z delom, kakor tudi delodajalec z menoj.
V januarju ko naj bi se mi iztekla pogodba zvem da sem user posted image sem zelo vesela vendar neupam povedati,ker se bojim da ostanem brez sluzbe.Zato se odlocim pocakati da vidim,ce mi bojo podaljsali pogodbo.No in pred koncom pogodbe me poklicejo ter povejo,da bom dobila podaljsano pogodbo in sicer za 6 mesecev,sem zelo vesela.Po 2 ted.povem pac da sem user posted image vsi so sokirani,ces najbolj pridna punca noseca ,ter kaj bojo z menoj.Na enkrat je vse utihnilo nobeden mi ni nic govoril se, kar sem dvigovala teske stvari
.Cez nekaj casa se spomnijo,ko pridem na delo,da imajo za mene enostavno delo kot je namenjeno za nosecnice sem vesela vendar se tega dneva izkaze da ni tako.Rekli so mi da naj na programu zivil vse kar je v tistih globokig kosarah dam ven ter naj zlozim vse ,da bo ravno nazaj notri vse to se mi je zdelo zelo cudno.Pricela sem z delom v sedmih urah sem v sklonjenmu polozaju prelozila 6 kosar vves ta cas me je zelo stskalo in bolelo v ledvenem predelu ter v jajcnikih.Po koncanem delu sem prisla domov ter se stusirala in ulegla,da naj bi tv gledela cez 15 min se spomnem iti v wc punce verjamete ali ne ,da od bolecine se vstat neisem mogla tako me je bolelouser posted image
Celo noc sem se zbujala z bolecino nakar sem zgodaj zjutraj odsla v dezurno.Dezurni ginekolog me je zelo okregal ces ,da ko me je zacelo boleti,da bi morala takoj prenahati z delom.
Jaz pa sem hotela samo delo opraviti,ki naj bi bilo za nosecnice,gin mi je dal bolnisko do 16.4.ter naj pocivam.Poklicem svojega delodajalca ter mu povem kako je bilo ta pa mi osorno nazaj zabrusi ces zakaj jaz nebi sla na komisijo, ter da naj povem ce bom delala ali neuser posted image ,ker oni morajo vedeti.Kakor,da jaz odlocam o tem.Res sem sokirana dokler lahko delas kot konj si vredu ko pa nemores vec toliko delat si pa nicvreden.user posted image
Vprasala bi vas kaj vi menite ali mi bodo podaljsali pogodbo glede na to da jo imam do 31.6. porod pa imam 20.9.Vse skupaj se mi zdi sumljivo.user posted image

Punce se vam oproscam ce sem vse skupaj zakomplicirala vendar sem se morala nekomu zaupati potem je vsaj malo lazje,ko nekaj vrzes iz sebe.Hvala vam vsem v naprej za vase odgovore.Rada vas imamuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skrbi
5.4.2008 22:26:52   
pikalonca
Saj ne vem točno kaj naj ti rečem, saj sem šokirana nad izjavami tvojega delodajalca. Ampak žal imamo tako "srečo" le ženske. Ta svet ne bo nikoli povsem na strani žensk. Tudi sama sem jezna na vso situacijo. Saj veš, dokler nimaš otrok, se te malo otepajo, ker češ, ja kmalu jih boš imela in ko jih imaš se bojijo bolniške.
Kot sem razumela, so ti podaljšali do 31.6. in če tudi ti ne bodo podaljšali naprej imaš potem več opcij. Namreč če si bila v zadnjih 3 letih zaposlena vsaj 12 mesecev, potem ti bodo za mankajoče mesece do porodniške itak za izračun porodniške obračunavali minimalno plačo (cca 400 evrov). Če pa boš v času do 31.6. na bolniški, pa itak niso oni nič na zgubi, če ti podaljšajo še za naprej, saj itak vse stroške krije socialna. Ne vem pa kako je s tem, če te lahko kar tako odpustijo, tudi če si  v bolniški.
Vsekakor ti želim, da bi uživala v nosečnosti in jo čimbolj zdravo preživela, ter se čimmanj sekirala zaradi takih cepcev, ki gledajo le na svojo rit. Pa srečno.user posted image

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
5.4.2008 22:29:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu _Beky_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: skrbi
5.4.2008 22:30:12   
vesel
tako podobno situacijo sm mela tud js.Ampak pr men so počakal do izteka pogodbe poj pa sm dobla odpoved.Bla sm v 4 m.nosečnosti.
Upam,da bo vse dobro pri tebi.seveda pa ti želim zdravo in mirno nosečnost.

tud js mam tebe rada!! drži se

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: skrbi
5.4.2008 22:43:09   
_Beky_
Zivjo punce vem,da je moj otrok na prvem mestu,vendar to zgleda drugi nevejo,najbolj pa mi gre na zivce ko mi prbije kaksna zenska ces a si mogla glih zdej zanosit,ne ve pa da sem se skoraj vec kot 2 leti trudila,da sem sploh zanosila samo to me jezi ce bi mi to kaj takega rekel moski bi si rekla ces sej ne ve kako je bit nosec ampak ce ti to prbije zenskauser posted image se pa zamislis.
PIKAPOLONICA:vem,da niso nic na izgubi vendar kakor oni pravijo se jim ne izplaca res nevem ampak najhuj ,ker nic neves ce bi ti saj direkt novedal pri cem si ne pa vse nekaj drugega kot resnica.
Metulj333 hvala ti za odgovor se bom potrudila pozanimat,kar se tice moje tezave hvala ti.
Vesel tudi tebi hvala za odgovor res ste super.
Se eno vprsanje imam in sicer ali so te bolecine mozne v ledvenem predelu zaradi tega,ker mi v materinki knjizici pise da je posteljica zadaj,namrec se nikoli nisem rodila tako da nevem,ker do sedaj takih tezav nisem imela kaj vi menite.Se enkrat hvala za vaso podporo in vase besede.Rada vas imamuser posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: skrbi
5.4.2008 22:46:13   
vesel
Ja mozno je,dače nosiš otroka v krizu,da imaš bolečine.Priporočam ti,da skušaš veliko počivat. Tud mene je bolelo,ko se je vse raztezalo.

Rada te mam

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: skrbi
5.4.2008 22:50:10   
_Beky_
Zivjo vesel ali si tudi ti imela take tezave da ze ko sesas v sklonjenmu polozaju te zelo boli komaj se dvignem gor.Vendar ti neznam opisat te bolecine taka cudna kokr ce bi mi nekaj zastekalo pa se nemorem premaknit naprimer zvecer me tudi ta bolecina zbudi,ko se zelim obrnit na drugo stran hvala za odgovoruser posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: skrbi
5.4.2008 23:25:35   
novopecena
jaz ti svetujem da ko se vležeš na bok da te tvoj user posted image malo zmasira v predelu križa, pa probaj čim manj stvari delati sključeno-vem da je to včas težko sam se gre za tvoje bolečine oz. nebolečine (madona sm strokovno napisala user posted image )

kar se pa tiče službe ti lahko povem da sem imela podobno situacijo. sem delala v trgovini in sem imela pogodbo za določen čas. govorili so mi da mi znajo dat pogodbo za nedoločen čas. 2 meseca pred podaljšanjem sem bila že 3 mesece noseča in sem vedla da tudi če ne povem za moje stanje bodo sami ugotovili, zato sem lepo povedala. šlo se mi je ravno zaradi prelaganja težkih stvari, ker nisem nikako hotla ogrožat svojega stanja oz. mojega user posted image . no na koncu so mi rekli da ne ustrezam njihovim merilom in mi niso podaljšali-a pred parimi mesci sem imala pa možnost pogodbe za nedoločen čas-kje je tu logika?!?!

pojdi na CSD pa se fajn pozanimaj katere pravice imaš in kaj si lahko obetaš.

želim ti lepo user posted image


_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: skrbi
6.4.2008 5:03:19   
Naty*
_Beky_ glede situacije v službi te morm žal razočarat. Delodajalec ti kljub bolniški oz. nosečnosti ni dolžen podaljšati pogodbe. Ker je pogodba za določen čas, je z dnevom, ko se izteče pač končana in ga ne zavezuje nič več. In glede na njihovo reakcijo morm rečt, da ne izgleda, da bi ti mel namen podaljšat user posted image .

Da boš pa vedela, da nisi sama v tem, ti pa povem, da sem js zaposlena za nedoločen čas in mi je bla služba vedno na prvem mestu. Rada sem delala to kar delam, razumela sm se s šefico in vedno sem bila vesela, da ko bom enkrat zanosila me bo čakala služba, ki jo imam rada. Ampak, ko sm zanosila in šla v bolniško sem ugotovila, da to žal ni tako user posted image . Kljub bolniški, slabosti in dolgi vožnji do službe sem delala še dva meseca, da sem uvajala namestnico, ko pa sem ostala doma, naenkrat nism bla vredna niti toliko, da bi šefica kdaj po nesreči vprašala, kako sem kaj. Edino kar je blo, je blo to, da me je ful nadrla, ko sem prišla neki naredit, kar sem takrat lahko edino js in sem potem uro in pol do doma v avtu jokala. In to ženska, ki ma tud sama otroke. Mene pa veže pogodba za nedoločen čas, ampak si ne predstavljam it tja nazaj delat, kjer bom mogla bit s to žensko osem ur na dan.
Sej vem, da zaradi tega teb ni nič lažje, ampak tu na forumu smo že ugotovile, da nas je velik procent takih, pri katerih se izkaže, da si kaj vreden delodajalcu res samo, dokler službo postavljaš na prvo mesto. Ko postaviš pa sebe in svojega user posted image  si jim pa samo odvečna prtljaga. In da povem še to, da delam v javni upravi, v ustanovi kjer bi mogle bit delovne razmere že zaradi narave dela najbolj pošlihtane. Ampak žal...

Ne sekiraj se zdaj. Pazi nase in na otročka in poslušaj navodila G. Ne sili v službo, če to ni dobro zate, ko bo spet prišel čas za delo, se bo pa že kaj pokazalouser posted image .

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: skrbi
6.4.2008 10:21:10   
ANA_P
_Beky_, za delodajalce so delavci sam odelavci. In on potrebuje nekoga, ki bo lahko delal vse, njega ne zanimaš, če tega nisi sposobna. Seveda obstajajo tudi med delodajalci ljudjeuser posted image , ki zadevo popolnoma razumejo in sočustvujejo. Ne sekiraj se, bo že. Zdaj si nosečka in se tega veseli! Tudi sama sem v bolniški ( imam nedoločen čas ) in me je bilo vseeno strah kaj si bodo mislili, pa sem pomislila na sebe in na koncu bila prijetno presenečena kako so to sprejeli.
Glej, to je samo služba, 1000 in 1 še obstaja, ki te bo čakala.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: skrbi
6.4.2008 12:11:10   
_Beky_
Punce res vam hvala za vase odgovore.Sele sedaj vidim kako je ta svet krut res sramotno tako zelo pdpirajo,da je cim vec nosecnic nakoncu pa te zavrzejo kot eno smet kako naj rodnost narasca ko pa ne poskrbijo za to da bi bile malo bolj zascitene pred delodajalci res zalostno.Kaj ces tako pac je in se bom mogla sprijaznit.Vazno je da  bom mamica in saj to mi vliva nekaj poguma.Zelim vam vse naj naj.Rada vas imam user posted image

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?