|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim nasvet
10.2.2005 9:20:35   
b.j.n.
Punce dobro jutro,

Rabim vas nasvet v naslednji zadevi. Doma sem od 8;tedna nosecnosti; ker sem se kataztrofalno pocutila. Komisija ZZZS mi je bolnisko enkrat podaljsala, za novo podaljsanje pa so zakomplicirali, ker je ginekolosko z mano vse ok, le pocutim se se vedno zanic in ne bi sla rada nazaj v sluzbo vsaj se nekaj tednov ne.

Kako naj prepricam komisijo, kaj naj naredim? ali je se katera v bolniski le zaradi slabega splosnega pocutja?

Hvala punce, zlate ste.

papa
barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   rabim nasvet
10.2.2005 9:40:45   
urši77
Slabo počutje "paše" k nosečnosti. Za bolniško moraš imeti medicinski razlog, zdravstvene težave-žal. Vsi povdarjajo, da je nosečnost fiziološko stanje in kot tako ne zahteva bolniškega staleža. Izogibati se moraš le delu pri katerem je stalno tresenje, dvigovanje težkih bremen, sevanje,... Lahko pa zahtevaš od delodajalca oz. te je po zakonu dolžan premestiti na lažje delovno mesto, ali pa naj ti zdravnica - G napiše 4h bolniške in tako delaš samo po 4h.
Vem da to ni tisto kar si želela slišati, a v naši mali državi žal tako je:)

LP:muca:

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   rabim nasvet
10.2.2005 10:20:22   
b.j.n.
Hvala za odgovore. Meni so zadeve cisto jasne, me pa moti predvsem to, da se javne debate osredotocajo na nizko slovensko nataliteto in jo omenjajo kot problem, nosecnicam pa z raznoraznimi ukrepi poskusajo oteziti pot do otrok; pa naj bo to kompliciranje z bolniskimi, papirne vojne za vse nadomestila, dragi vrtci, nizanje porodniske ipd; me bi morale kaksno peticijo predlagat, da bi se zadeve v naso korist in korist slovenske natalitete obrnile;

se strinjate?

lp
barbara

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   rabim nasvet
10.2.2005 10:44:31   
dvojčica
Jaz se popolnoma strinjam s teboj Barbara. Tudi sama sem na bolniški, vzrok je bilo slabo počutje in slabo prenašanje vožnje. G pa mi je napisala kot razlog zdravljenje primarne sterilnosti, pa predhodno zdravljenje endometrioze in neuspeli IVF, torej so razlogi popolnoma drugačni od tvojih. Mislim pa, da se dejansko izživljajo nad nosečnicami. Pa nisem pristaš bolniškega staleža, včasih se počutim še celo krivo, vendar me mine takoj popoldan, saj sem kot tisti navadni crknjeni tunček, ki hoče bit Calvo.
No, pa še v šoli delam in je G rekla, da nikakor ne, ker že toliko časa traja ta epidemija gripe in viroz. Saj mi je dolgčas včasih, ampak po vsem tem kar sem doživela, mi je res veliko bolj do otroka kot do službe in še česa. Posluh države in zdravstvene komisije za nosečnice se pa kaže že v tem, da nam napišejo vzrok bolniške BOLEZEN?:zmeden:? in ne rizična nosečnost na primer.

Peticija bi bila nujno potrebna...

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   rabim nasvet
10.2.2005 11:17:08   
saba
jaz pa sem vse moje slabo počutje preživela v službi. Kakšen dan je bilo nevzdržno ampak je šlo. Na srečo imam pisarno sama tako da sem vsake toliko položila glavo na mizo in počivala. Ni bilo lahko, še najmanj pa se primajat v službo.

hvala bogu je zdaj boljše. Saj v službi še nisem povedala o moji nosečnosti, tako da sem morala moje slabosti skrivat in včasih je blo prav hudo, predvsem ko sem morala na kako pošto ali na banko.............ja kaj vse mora nosečnica potrpet, ampak pravim samo, da z dobro voljo se da.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?