|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 10:13:57   
tanaja*
No, :rozica:, kako? Smo že vstale? Jaz sem ponoči zelo slabo spala:((. Tako me je zgaga pekla, da sem kar ene 20x vstala in šla pi Donat. Posledice si verjetno predstavlajte:)-:)-:)-:)-:)-....

Tudi danes ne neskončno mraz pri nas (-15). Upam, da se bo to kmalu nehalo, ker mi gre že rahlo na jetra. Sovražim mraz!!!:grrr::grrr::grrr:

Raje bi bila nekje na toplem sončku, ob morju in pod :morje:... to je uživancija!

Do mojega PDP je še točno 3 tedne:bravo::bravo::bravo:. Upam, da bojo kmalu minili...

No, kaj lepega napišite in se beremo...

lp, tanaja*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 12:24:21   
pa&ga
Živjo!

Ponavadi samo berem kaj počnete, ampak danes me je presenetilo, da ni še nobena odgovorila.

Tudi jaz sem med tistimi, ki bolj slabo spimo. Lulanje je na sporedju skoraj vsako uro - stranišče pa eno nadstropje nižje. Po mojem si bom kmalu kahlico omislila.

Tudi pri nas je mraz (-18). Tolažim se s tem, da bo kmalu toplo in se bomo vsi trije odpravili na morje.

Tvoj datum poroda pa se res približuje. Ali imaš za dojenčka že vse pripravljeno?

Lepo se imej!

Andrejka in :modri:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 12:25:14   
pa&ga
Malo sem se zmotila -18.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 14:37:47   
Soncnica
Hojla!

Tanaja, sicer se čudno sliši, ampak ti ful zavidam; samo še tri tedne :):), zdej pa že lahko odštevaš!!! Jaz jih imam še 6!!

Se pa pridružujem obema; mene muči zgaga, pa tud lulat sem šla dons ene 5 x. Res pa je, da imamo WC vsaj v istem nadstropju :bravo:.

Pozdravček obema in vsem ostalim marčevkam

Sončnica :sloncek:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 14:45:06   
BarbaraE
Danes je pa moj zadnji dan v službi! Yess! Sem kar potrebna počitka. Ponoči tako ali tako ne morem več spati celo noč, pa moram nekako dopoldne nadoknadit. :)

Dolina - v Avstrijo sva šla zaradi banjice, ker sva imela eno že ogledano pa sva hotela še pri nas preverit. Poleg banjice pa sva nabavila še oblačilca za najinega otročka pa torbo za na voziček pa igračke za nad posteljico (z muziko itd, je ena bolj morska - ribica, morski konjiček itd. - se vidi, da sva bolj na morje oba z možem mahnjena :)) pa seveda že zadnjič omenjena dva pliškota.

Tanaja, tvoj dan d bo pa kmalu tu, a ne? :bravo:

Skratka, jaz začnem od jutri dalje uživat. :) Imam namen prvih 14 dni samo vse štiri od sebe držat, potem pa me čaka pranje in likanje oblačilc za otročka. Moram tako ali tako počakat, da bodo omare v otroški sobici dokončane (možek je včeraj šele načrt narisal :)).

Lep dan še naprej,

B

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 17:51:37   
spacey
Živ-žav! :rozica:

Danes bom pa hitra... :)- No, pa začnimo...

Se pridružujem zgronjim izjavam...lulanje, žgaga in še žeja, pa slabo spanje nasploh, ker se za vsak premik iz boka na bok zbudim, vse me že boli, pol se mi pa še zgodi, da ne morem nazaj zaspat! :(( :grrr: :zmeden: Komaj čakam dan D...mi imamo pa "samo" še 40 dni! :bravo: Ampak me kar malo panika in strah grabita. :zmeden:

Punce niste mi nič svetovale glede banjice oz. čebrička, razen Rainbow. Kaj mislite?

BarbaraE končno si tudi ti med nami, ki že uživamo...juhuhu! :bravo: :sloncek: Ti si le dej duška za sprostitev in počivanje. 9nebesa

Jaz imam tudi še veliko mojih izbranih (beri: najlepših) pliškotov, ki sem jih zbirala in jih prav prišparala oz. shranila za našega otročka. 9nebesa Vse ostale, ki niso bili tako posebni sem jih pa lanski božič podarila pediatrični kliniki za njihove otročke.

Zdej mam pa že vse oprano, sam še likat se moram spravit. :zmeden: Ta vikend, obljubim. :)-

Glede pampersk bi vas vprašala, katere nabavit? Tiste "new born" 1. od 2-5kg ali "new baby" oz. mini 2. od 3-6kg?

Nč grem zdej mal papcat sladkiš in se beremo še kaj zvečer. :kuza:

Lepo se imejte in božajte bušije...9nebesa

Papa;
P 9nebesa 34t (samo še 40 dni!)

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 18:10:43   
morskadeklica
ojoj:rozica:

Vidim da ste ene že spet pridne:bravo:. Lepo!;)

Ja lulanje pri meni niti ni tak problem, ampak zgaga:grrr:, da ne govorim. Ponoči se zbujam in ne vem a naj grem bruhat al kaj. Na nočni omarici imam radensko, pa je dobr sam za eno uro:zmeden:, poj pa spet. Spanje :zaspan:katastrofa. Se zbujam vsake pol ure, dons sm vstala ob 6h, pa šla nazaj spat ob 10, pa vstala ob 12.

Danes je bil tudi moj prvi ctg. Je rekla zdravnica, da se našemu :duda: še nič ne mudi:), da je pa fulllllllllll:sloncek::sloncek::sloncek: živahen. Odprta pa sem 1cm, se vse skup počasi pripravlja. Sploh nisem vedla, da ta ctg traja kar pol ure. Drugač je pa zaenkrat vse ok, samo vodo mam zanič, ker zgleda pač premalo popijem:zmeden:

Še zdej ne vem kolko vas misli iti na ea, pa kje boste rodile (ene so sicer o tem že pisale ne pa vse). Jaz mislim it na Jesenice z ea.

No zaenkrat bo dosti pisanja. Se beremo.

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 18:26:27   
BarbaraE
Ojla,

Spacey - glede banjice ali čebrička. Midva bova imela kar oboje. Banjico sva že nabavila, čebriček sem pa naročila prejšnji petek na sončku. Kako bosta obe zadevi uporabljeni v praksi, bomo pa videli. Če drugega ne, bomo imeli čebriček za v stanovanje v Izoli, ko se bomo šli sprehajat po morskem zraku. Ker banjice res ne mislim s sabo prevažat. :)

Pleničke pa - hmm, kaj sem jaz nabavila za ene pamperske - mislim, da kar new born. To imam en paket, nameravam pa še nabavit od drugih firm, da vidim, kaj bo našemu otročku bolj odgovarjalo.

Spacey!!!!! A si morala napisat, da greš papcat sladkiš??? Že tako sem lačna, komaj čakam, da pridem domov. Ti mi pa zdaj še lušte delaš s svojimi izjavami. :) Btw. kater sladkiš pa si popapcala? :)

Hehe, še pol urce do uživanja.

papa,
Barbara

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 19:53:00   
Dolina
Čer pupe!:rozica::rozica:

Men pa internet nagaja in sm čist živčna.:grrr::grrr: Bom znorela, ker se povežem in me vsakih 30 sekund dol vrže.:((:(( Moram v službo poklicat sodelavca, če ma idejo, zakaj se je to začel dogajat. Skratka, težko pridem do vas.:((:((

Jaz sm tud razmišljala o čebričku, ker so ga nekatere na forumu že ful pohvalile. Samo še v banjici ne vem, kako bom bebiko kopala, me je kr mal strah tega kopanja, da se ne bi kej zgodil. Potem sva pa dobila eno banjico in Robert je itak tak »praktik« in ne razume, :zmeden2: zakaj bi rabla zdej še čebriček. :zmeden2: Tko, da sm se odločila, da bomo kar pri banjici ostali.

Mene na srečo nič zgaga ne peče. Pa tud lulat mi ni nuja ponoč. Se pa vedno bolj pogosto zbujam in komi obračam in velikokrat se dobim na hrbtu in me vse boli. :( Trtica me zdej en dan ni nič bolela, sm že mislila, da je to za mano, pa se je dons vrnila bolečina. Joj!:(

Jaz mam pa še 20dni do PDP. :bravo: Pa po eni strani upam, da bo prej, ker mi bo trebušček razneslo. Po drugi strani pa, da bo točno na PDP, kr mi je moj mentor za diplomo spet ušel nekam (pa pacek ni povedal, da ga ne bo 4 tedne:grrr:, ampak je rekel samo 2 tedna – no zdej, me je pa strah, da pride bebika prej in bo diploma mogla čakat – si ne predstavljam, da grem 1 teden po porodu na faks preverjat, če moram še kej popravit. Ful sm jezna na te profesorje :grrr:, vsaj mal bi se lahko potrudli, pa mal pomagali in pohiteli, pol se pa še zlažejo, kdaj naj pridem nazaj in jih spet ni!)
Tud avto že težko vozim tako, da bom zdej še več doma in sama. Joj, babe, men je mal dougčas doma. A bi kera pršla mal na obisk.:)-:)-:)-

Spacey, jaz sem dobila New baby pleničke (en paket – 80 kom) pa active baby (2 paketa). Baje se ne sme preveč paketov nakupit, kr bebike hitro prerasejo in rabiš večje. Jaz bi na tvojem mestu kar ta večje – se pravi new baby vzela.

Jaz bom mojga poslala v lekarno po kozmetiko (oz te pripomočke), ko bom rodila, da ne bo potekel rok uporabe. Sm brala, da so ene prehitro nabavile razne kremice in so mogle še enkrat nove kupit.

Jaz bom pa kr v Lj rodila. Preden sem zanosila, sploh nisem vedla, da lahko rodiš glih kjer ti paše. Pa ne grem na ea, kr me je strah igel. Sm pa glih dons ponoč sanjala, da rojevam in me je ful bolel.:zmeden: (to je verjetno posledica pogovora z mami, k je trdila, da ne boli porod:grrr:; pa sva se mal skregale, kr nočem, da se dela v rokavicah z mano. Pač boli, pa kaj pol. Če so vse ostale preživele, bom pa tud jaz!) Poznam eno, k so jo vsi tolažil, da porod ne boli, potem je pa rodila in noče met niti enga otroka več, ker jo je tolk bolel, da ne more pozabit. Tko, da jaz bi rada mela mal več otrok.
Mojga pa tud vsak dan spomnim, naj že gre po tisto potrdilo v porodnišnico, da je lahko z mano pri porodu. Ker brez njega pa res nočem rodit. Sm se na to misel navadila in želim, da je zraven (da ga bom lahko nadirala kok boli:)-:)-:)-.)

Morskadeklica, a potem te je tud vaginalno pregledala tvoja G? A ne pomeni, da če si odprta, da se bo začel dogajat? :zmeden2: Jaz mam pa v petek pregled. Komi čakam.

No, spacey, vidiš nisi edina, ki se na dolgo in široko razpiše. Jaz sm ti čist za petami.:)-:)-:)-

Si bom ta vikend eno kopel v banji privoščila. Za pet minut.

Mejte se lepo, pobožajte bušije, :rozica::rozica::rozica: (moj sonček dons mal štrajka)

Baj, Dolina 37t

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 20:02:35   
morskadeklica
Dolina

Da ti kar takoj odgovorim;). Ja pogledala me je z roko, ne s tisto železno zadevo (ne vem kako se temu reče:zmeden:). Z roko je šla full globoko noter (mi ni blo všeč:):):)) potem je pa pač rekla da sem 1cm odprta, da je to čist normalno, da se pač počasi pripravlja, ne pomeni pa da bom zato prezgodnja.

Pri nas na Jesenicah pa partner ne rabi nobenega potrdila, da je lahko ob porodu. A ja pa slišala sem da je baje v Postojni ea za plačat in to celo 40 jurčkov???? Na Jes je zastonj. Me prav zanima zakaj so take razlike med bolnicami (o plačevanju več kot 2 uz, o plačevanju za materinsko knjižico...)?

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   MARČEVKE!!!!!
9.2.2005 23:14:52   
rainbow
Ženske, dober večer! Vidim, da ste ok, kar me zelo veseli, razen običajnih težav, predvsem ponoči, kar res ni prijetno. Ampak bo minilo.

BarbaraE, želim ti, da si odpočiješ od službe :bravo:, to je res fajn občutek, zadnji meseci so kar naporni.

Jaz ne bom rodila z EA, niti prvič nisem, pa sem preživela, in zdaj grem kar hitro še enkrat opravit (ha ha :sloncek:), v MB se menda tudi plača ea, pa še niti ni nujno, da tudi če se zmeniš z anestezistom, da je takrat dosegljiv. Poleg tega je na moja kolegica šla v Postojno rodit, z namenom, da rodi z ea, pa se je potem odločila za naraven porod, ker je baje z ea več možnost za vakuumski porod. Besede njene mame, ki je medicinska sestra. Tiste, ki pa želite EA, kar izvolite, menda pa dajo čisto na koncu, ko je že res hudo. Tako sem slišala. Saj bi meni tudi prijalo.:grrr:

Porod boli:hudicek:, to je dejstvo, ampak po moje je to enkratna izkušnja, ki ti da neko novo širino ali kako bi rekla, ponos, (no, da ne bom preveč poetična ali patetična), da si spravil na svet novo človeško bitje:angel:. Ne vem, kako je možno, da koga nasankajo, da nič ne boli. Kaj tiste, ko so to govorile, so rodile, Dolina? Mogoče pa so že pozabile na bolečine.

No, vse smo pogumne punce in bomo to s pomočjo partnerjev dobro opravile:bravo::bravo::bravo:
strah je pa naraven in normalen pri vsej stvari.

Moram vam povedat, da se je moja Lia (stara bila 17 mesecev), ki ve, da je v maminem trebuhu pupa, ki aja in telovadi, danes prvi stisnila k trebuhu in se kot cartala s pupo in ji dajala lupčke. Bila sem ganjena, kaj tako cart pa še ne.

No, v glavnem, vsem želim mirno spanje, lepe sanje o naših bebah in manj hladno vreme :morje::rozica::rozica:

Pa pa :nosecka:



(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   MARČEVKE!!!!!
10.2.2005 15:54:06   
Dolina
Ojla marčekve!
Zdej ap dost tega in nehite štrajkat kle. Tanaja*, obiske pošlji domov, Spacey, odlož ta krof, pa tvoj naj gre dol z računalnika pa napiš kej, suzi*, zdej k ti dela net morš kej napsiat nooo.

Barby* nehi preganjat te delavce po novem stanovanju. Da ne bo tvoj dragi kej lubosumen… Uf, punce, mal me hormoni razganjajo :)-:)-:)-, ne zamert ;):zmeden:. Pište kej!

yasmin, kako si? Ti je še kej slabo?

Rainbow, baje so vse tiste ženske rodile, sam ta punca ja bla čist panična in so jo tko hotle pomirit – naredila pa kot vidiš celo štalo. Sej jaz vem, da boli. Najbolj sm se svoji mami smejala, k je rekla, jat ko k je notr prišel, bo pa tud ven!!!!! :)-:)-:)-Kakšna šala! Notr gre pa ja ... (no, ne bom kle romanitke špilala!)

Morskadeklica, sm glih brala, da je tud ena druga bla 1 cm odprta, pa po štirih tednih ni nič bližje porodu.

Mene pa tam dol desno, desni jajčnik neki špika. Pa moja bebika je ful neki mirna že dva dni. Ooo, lej jo no, me je brcnila :sloncek::sloncek: (k se pritožujem čez njo, evo, vse slišjo in vejo te naši sončki).

Nisem vedla, da morš v Postojni plačat EA. Prvič slišim. Ena moja kolegica je z EA rodila in je bila sfula zadovoljna tko, da vsaka ima svojo izkušnjo. Jaz bom prvič pogumna nosečka in brez EA rodila (itak ne bi tistmu anesteziologu dovolila, da mi iglo v hrbtenico zapič – bi prej pobegnila).

No, grem gledat policaje na kolesih...:rozica::rozica::rozica::rozica: za vse!

Čauči, Dolina 37t

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   MARČEVKE!!!!!
10.2.2005 18:23:42   
Suzi*
Ojla!

Ja, ja, Dolina. Evo me tukej. :)-

Danes sem bila na pregledu, imela sem CTG in UZ. CTG nič ne zaznava, tako da je vse mirno zaenkrat. Na UZ se pa itak že zelo težko kaj vidi in izmeri, ker je bebica zdaj že tako velika. Sem pa videla obrazek 9nebesa in je tko luškan...ful ima luškane okrogle ličke, pa baje da je nekaj zehal al pa pil plodovnico, samo ko smo ga hoteli slikat, nas je pa hecal, lump! ;) Je pa po oceni otroček težek nekje 3050 g, kar je čist OK.:bravo: Na srečo ne do 4-kilski kot je ponavadi pri :nosecka: z gestacijskim diabetesom. :bravo::bravo: To me pa res zeloooo veseli. Zanimivo je pa to, da nimam več pregledov pri moji G. Mi je napisala kar napotnico za v porodnišnico, kjer bodo od zdaj naprej vodili nosečnost in porod. :zmeden2: Ugibam, da je to verjetno zaradi gestacijskega diabetesa???? :zmeden: A so še kakšni tako naredili na koncu nosečnosti???? Imam pa tam pregled že v ponedeljek.

Jaz bom tudi pogumna :nosecka: in bom rodila brez EA. Tudi mene je namreč bolj strah tiste igle v hrbtenici kot popadkov. Če se bom pa potem po glavi tolkla zaradi te odločitve, bomo pa vidli. :)-:)-

Me pa še kar jezi, ker naša otroška sobica izgleda tako pusto, ni še čist dokončana, nekaj ji manjka... :(( Punce, a imate kakšen predlog, kako jo polepšat? Kaj ste ve zrihtale in kje za vraga se da dobit kaj pametnega za na steno?? Kakršnakoli ideja je dobrodošla. Tisočkrat hvala. :rozica::rozica::rozica:

Zaspanke, zdaj ste pa še ve na vrsti. Jaz grem pa papat, ker sem ful lačna. :sloncek::sloncek:

papa, Suzi 37t

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   MARČEVKE!!!!!
10.2.2005 20:36:30   
tanaja*
Haj!

Evo, sem odgnala obiske:)-:)-:)-:)-.
Danes je za mano še en naporen dan (tokrat bolj psihično naporen).
Bom pa rodila v Ljubljani (tako kot 1.) in brez EA (tako kot1.:bravo:). Sicer je bolelo kot 1000:hudicek:, ampak ... ne vem, nekako se ne morem odločiti za EA. Me je preveč strah, pa ne igel, ampak posledic:zmeden:.

Sem pa že toooooooooooooooooook naveličana te nosečnosti, da je grooooooooooooza. Upam , da bo čim prej za mano. Čakata me dva naporna dneva, upam da bom imela čas, da se vam kaj pridružim. Če ne vas pa vsaj berem....

Nočka od :zaspan::zaspan::zaspan: tanaje*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   MARČEVKE!!!!!
10.2.2005 22:12:37   
barby*
Haloooo:zajcek:

Nisem pozabla na vas drage moje:rozica::rozica::rozica: ...samo dan ima premalo ur:zmeden: zjutraj grem od doma in hodim domov zvečer:( ...bogo moje zlato detece:angel: Hvalabogu, v službo samo še 9x:bravo::bravo::bravo: drugi teden se verjetno selimo (končno), če bom sploh še imela kaj energije:zmeden: ...joj joj pa vse za :duda: moramše propravit...upam da nas nič ne prehiti, glede na vsakodnevna celodnevna letanja:zmeden:

Ni čudno da mali telovadi sto na uro, če pa stara leta sem pa tja brez prestanka:( pa še ta šola trapasta:zmeden: nič pametnega ne povejo (no danes je bilo za spremembo prav luštno:bravo: )...samo čakam kdaj mi bojo dali potrdilo za :love: da bo lahko z mano če nas slučajno zadržijo v Lj ko bomo na pregledu. Na Jesenicah itak ne rabijo potrdil:bravo:

jaz se tudi odločam za EA:zmeden2: ...bomo videli, se pa močno nagibam k temu:zmeden2:

Pa nekaj glede čebrička...sem ga pohvalila v šoli za starše, češ da je veliko mamic ful zadovoljnih...pa me je fino prepričala fizioterapevtka:zmeden: je bla debata o tem da je v čebričku :duda: v podobnem položaju kot v maternici in one lepo pove, da je otrok v maternici 9 mesecev in da je to dovolj...ko pride ven, je čas za druge gibe (da miga z rokicami in nogicami) in ne da je pri miru:zmeden2: Hitro me je prepričala:ups: je rekla še da normalno da je mamicam tako fino in lažje ker je manj dela:ups:

Uf, mi bomo kar banjico imeli, čeprav sem bila malo pred tem da ga naročim v sončku8)

Tale trtica me pa tud ne neha bolet:grrr: ..jo poskušam nazaj, pa mi ne ratuje:)-:)-:)-

Rožice moje zdaj grem past v posteljo:zaspan:

Lepo spančkajte in mislim na vas tudi če letam okoli:rozica::rozica::rozica:

pa pa
vaša barby:metulj:


(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?