|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kratek M.V., cerklaža,...
14.2.2005 22:04:33   
Janeja

Po dolgem času se vam spet javljam.
Imam namreč eno vprašanje, na katerega še nisem zasledila odgovorov.

V 22 tednu mi je G ob morfologiji ugotovila, da imam kratek maternični vrat (13mm). Poslala me je še u bolnico za "drugo mnenje" pa so me pod nujno obdržali not in tri dni kasneje so mi naredili cerklažo. Po dolgem tednu v bolnici sem zdaj na začetku 24 tedna končno spet doma, s strogim počitkom in ležanjem do konca nosečnosti (PDP 13.6.2005) :(

Svetovali pa so mi tudi hormonsko terapijo z injekcijami za hitrejši razvoj plodovih pljučk, če bi se slučajno kljub počivanju, dojenček prehitro rodil. Prvo dobim ta petek, pol pa na 14 dni.

A je katera dobivala te injekcije? Kako dolgo terapija traja - do katerega tedna?

Vsem :nosecka: želim lepo nosečnost brz zapletov in problemov.

Pozdravček,

Janeja

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kratek M.V., cerklaža,...
15.2.2005 8:33:33   
darjatimci
Tudi jaz sem imela izkušnje s kratkim MV,le da meni ni bilo treba narediti cerklaže,sem pa dobila te injekcije kot ti in sicer dvakrat,nič hudega ni.Potem sem pa rodila celo čez rok,LP,Darja!

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kratek M.V., cerklaža,...
15.2.2005 8:45:12   
Meceno
Mene pa nekaj drugega zanima , sej če ne veste bom pa G. v četrtek vprašala,.
Od česa je odvisna dolžina materničnega vratu ?

Sama zdaj v 17-5dni še kar gibam ,trimčkam ,spolno kar divja ,ne vem no , mislim da isto kot pred zanositvijo .Sem pa tudi krvavela ,imela hematom 11.teden , ki je v treh dneh izginil .

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kratek M.V., cerklaža,...
15.2.2005 10:12:25   
malika
Meceno sicer je to laični odgovor, ampak mislim da to ni odvisno od tvojih aktivnosti, ampak pač od tvoje zgradbe. Tako kot imaš recimo rjave oči, imaš pač lahko tudi kratek mat. vrat. Tako si jaz to razlagam ,ti pa vseeno povprašaj strokovnjaka.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kratek M.V., cerklaža,...
15.2.2005 10:34:49   
Janeja
Dolžina materničnega vratu je res odvisna od moči tvojih mišic. Na začetku je vedno dolg tam okrog 40mm, pol pa, ko že otrokova teža pritiska navzdol, pa še če veliko hodiš in se ne paziš, lahko mišice malo popustijo in maternični vrat se začne prehitro odpirat. Če je vse OK se začne odpirati šele med popadki.

Lahko pa se prehitro odpira tudi zaradi kakšnih poškodb. Jaz sem bila v prvi nosečnosti čist brez problemov, do konca za 8 ur u službi, do zadnjega dneva u avtu in po trgovinah,... Pol sem se pa med porodom kar dosti "strgala" in zgleda, da so pri meni te notranje poškodbe pustile tudi posledice na materničnem vratu. :(

Najbolje bo, da res vprašaš svojega G, kako je pri tebi. Saj ne da bi delala paniko ampak jaz sem se do UZ, ko mi je G ugotovila kratek m.v. odlično počutila in še sanjalo se mi ni, da bi bilo lahko kaj narobe.
Sicer pa saj veš, bolše en pregled preveč kot pa premalo.

Pozdravček,

Janeja

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?