|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Astma
20.5.2008 9:02:31   
*ANA*
Lep pozdrav vsem

Imamo 11 mesečnega korenjaka, ki se mu je do zdaj ob vsakem zobku pridružil obstruktivni bronhitis in ker je bilo tega malo preveč smo šli v Ljubljano na pediatrijo in so nam tam rekli, da je to otroška astma .
Zdaj me pa zanima če je že kdo imel tako malega dojenčka z astmo?In na koliko časa so se mu pojavljale težave?
Saj vem da je od otroka do otroka odvisno ampak vseeno bi rada kaj več vedela

Že vnaprej hvala za odgovore user posted image

LP ANA

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 3.6.2008 20:44:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ASTMA
20.5.2008 10:11:41   
madela
Enako je bilo pri moji  hčeri in sedaj še pri sinu. Razlika med otrokom,ki nima astme je ta,da so astmatiki dosti bolj občutljivi in se lahko skoraj vsak navaden prehlad spremeni v bronhitis in otrok rabi te pumpice za astmo.
Hčeri se je vse skupaj nehalo do 2 leta,prej pa večkrat v bolnicah,sin pa je star 3,5 let in je še sedaj tako. Če se bronhitisi prevečkrat ponavljajo,boste dobili zdravila za preprečevanje le teh(recimo flixotide,singulair...)Ta zdravila preprečujejo ožanje dihalnih poti,kar se dogaja pri astmi.
Astmo pa lahko poslabša ta letni čas,ko je v zraku veliko cvetnega prahu,vendar je to že alergijska astma.

Tudi jaz sem astmatik,in sem imela kot otrok(nekje do 1.razreda)zelo veliko težav.Potem je bilo pa dolga leta mir in tud zdravil nisem potrebovala,sedaj pa se je spet poslabšalo in imam precej močna zdravila. Lahko pa je otroška astma samo v času ranega otroštva,potem pa izzveni za zmeraj.
Ko t si sama opisala je čist odvisno od vsakega otroka posebej.
Najbolj pomembno je,da se čim bolj pazite raznih prehladov in viroz,ker ti povzročajo poslabšanje astme.
Če še te kaj zanima,kar vprašaj in če bom le vedela ti bom pomagala.

< Sporočilo je popravil madela -- 20.5.2008 10:12:57 >

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ASTMA
20.5.2008 11:53:54   
*ANA*
Madela hvala za odgovor user posted image .

Ja no mi smo pa že od decembra( user posted image je bil star 6 mesecev) na Flixotidu 50 2 krat dnevno in Singulair zrncih vsak večer, pa je bilo  treba it kljub temu na zdravljenje v bolnico( na inhalacije Vnetolina in beroduala).
Tako da so nam zdaj v Ljubljani zvišali Flixotide- imamo 125 2 krat dnevno in so ukinili Singulair zrnca, ker ni bilo nič boljše- oziroma smo bili vseeno v bolnici user posted image .
In je rekla DR. da če bi bil učinek Singulairja da do tega ne bi prišlo in je brez veze da pijemo .



(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ASTMA
20.5.2008 13:10:03   
madela
Aha,torej že prejemate zdravila za astmo. Čeprav se mi zdi precej čudno,da so vam ukinili singulair,ker kao da ne pomaga. user posted image  Jaz jemljem singulair in prej sem jemala filxotide 250mg,pa sem imela huda poslabšanja. Nato so mi flixotide zamenjali z močnejšim zdravilom,singulair pa enako naprej in sem imela spet tako hudo poslabšanje,da sem bila več kot en teden v bolnici na kisiku in bilo je zelo kritično,ker so mi pljuča odpovedovala. Pa sem težila,da mi naj dajo zdravilo,da do tega ne bo prihajalo in mi je zdravnik razložil,da NI čudežnega zdravila in da oni lahko z zdravili astmo samo nadzorujejo,da je manj intenzivna in povzroča manj težav,sama astma pa je neozdravljiva in bo ostala. Tako,da tudi če jemlješ zdravila redno in ti pomagajo,pride vseeno do poslabšanj. Največkrat posledično zaradi kakih viroz ali prehladov.
Jaz moram v takem primeru dozo zdravil podvojit,da se še bolj zaščitim.
Sicer pa,pri otrocih je astma dokaj pogosta in večinoma izzveni do vstopa v šolo. Če so pa vam povišali dozo flixotide pa je tud v redu.Kako pomaga boste pa kar hitro videli.Če potrebujete berodual ali ventolin 1x na mesec ali več pomeni,da flixotide ne učinkuje tako kot bi moral in boste morali dobit še kako dodatno zdravilo. Morda vam celo ob tej dozi flixotide napišejo nazaj še singulair.
Želim vam,da se vam astma uredi,ker vem kako hudo je user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ASTMA
22.5.2008 16:02:06   
aleži
Uboga ti ana z tako majhnim dojenčkom. Moj sin je prvič dobil napad pri 18m in pri 26 m in takrat sva tudi pristala v bolnici na inhalacijah. Jemaj je redno singuler, flixotide in ventolin po potrebi. Opažam pa, da dobi napad ko se prehladi in vsako pomlad in jesen gremo ali v bolnico ali pa na inhalacije v ZD.
Tudi sama sem asmatik in vem kako to zgleda, čeprav na začetku sem se zelo vstrašla in zaskrbelo me je. Potem pri 28m so nas poslali v LJ na merjenje ENO in nam povedali, da je potenciran za imeti astmo.
Ravno prejšnji teden sva spet bila na inhalacijah in zdaj ponovno kašlja in mu gre iz nosa. 100% sem sigurna,da ima alergijo na cvetni prah, ampak do zdaj so mu ugotovili, da je alergičen na pršici in na nič drugega. Moreva še počakat do njegovega 5 ali 6 leta, da greva ponovno delat teste.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?