|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 18:10:13   
bikica30
Zdravo!
Spet bom malo zakomplicirala in sicer me zanima kaj vse uporabljate za otroka. Da boste lazje razumele kaj hocem, bom opisala kako si jaz predstavljam, pa me popravite, prosim. :)
1 ali 2 meseca bom rabila: vozicek, posteljico oz. kosaro in avtosedez (lupinico). Potem pocasi rabim stolcek za hranjenje, ampak za zacetek trip trap ni nober, ker otrok se ne sedi, torej rabim tistega velikega plasticnega, ki ima naklon sedeza za premikat.
Zdaj pa vprasanje: v cem je otrok cez dan, ko ne spi in ko se ne zna prav dobro sedeti? Je lahko kar v tem jedilnem stolcku, v lezalniku (vas ima veliko lezalnik), v lupinici? In, ali ste to stvar kupile ze pred porodom (tako kot vozicek, postelco...) ali sele potem ko ste videle kaj otroku pase?

Saj vem, da malo kompliciram, ampak verjamem v vas in vase pametne odgovore :bravo:
Hvala ze vnaprej :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 18:35:45   
babylove
Oj!

Moj je star 1 mesec, pa imam še vedno samo osnovne stvari (postelja, voziček in avtosedež), pa tisti glasbeni vrtiljak nad posteljo, ki sploh ni aktualen. Mogoče pozneje :zmeden:

Sem pa tudi jaz ravno v razmišljanju 8), kaj bi bilo pametno počasi dokupit?

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 19:02:15   
Annny
Ja, glasbene vrtiljaka na začetku ne opazi, ker do njega sploh še ne vidi:)- Počakaj še en mesec, potem bo mali čisto očaran:love:

Ja, jaz mi smo pred porodom kupili vse troje- voziček, lupinico in posteljico. Čeprav zdaj spi pri nama v postelji, jo čez dan dajem spat v posteljico, pa tudi 'igra' se notri.
Na začetju otroček toliko spi, da ležalnika (po mojem mnenju) ne rabiš čisto takoj. Mi smo ga kupili pri 1,5 meseca in danes (4 mes.) je nepogrešljiv. Ni pa treba hiteti z nakupom, saj pravim.
Stolčka za hranjenje še nimamo, ga bomo pa v kratkem kupili. Vzeli bomo verjetno plastičnega (meni je zelo všeč Brevi), trip trap morda kasneje, če bo potreba.

LP

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 19:03:59   
Jančika_
Čez dan je naš 6,5 mesečnik še vedno največ na tleh, tako da je bila pri nas najbolj uporabljana igralna blazina v kombinaciji z mostičkom. Potem ležalnik, prav tako še vedno v uporabi.

Zadnje čase, ko že skoraj sedi, pa otoček (lahko si ga pogledaš v Joejevem albumu, midva sva ga naredila sama, če pa ga kupiš, je to super nakup - Frutka ga ima v kombinaciji z igralno blazino in nekakšnim mostičkom, res fajn).

Stolček za hranjenje sva upila v Ikei in dala zanj 15€ (v mojem albumu). Čisto nič mu ne fali, čeprav nima nastavljivega naslona, saj sva mu začela dodajati pri skoraj 6 mesecih, ko je v njem že lepo sedel.

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 19:28:53   
bikica30
:bravo: Jančika oz. Joe.
Sem si ogledala to čudo od otoka. Noro! Tudi vaš ležalnik z mostičkom. Vse lepo in prav, ampak ljudje, poleg vsega naštetega bomo rabili tudi novo (beri: večje stanovanje), da bodo vse te stvari kam za postavit. :zmeden:

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 19:58:36   
Anonimen
Mi smo organizirani takole:
Kadar spi podnevi, spi v taki posebni košari za prenašanje dojenčkov s trdim dnom. V njej tudi opazuje most, vendar več kot nekaj minut buden ne zdrži. Budnega včasih v kengurujčku nosim po stanovanju - ko imam kaj za počistiti, narediti - drugače pa je kar pri meni na prsih, oba pa v polležeči drži na kavču. Prvo polovico noči prespi v košari, ki jo damo v posteljico, drugo polovico pa spi z mano.
Ležalnika nimamo in ga tudi ne bom kupovala. Ko bo dovolj velik za pokončen položaj v ležalniku, bo tudi dovolj velik za stolček za hranjenje, ki ima različne naklone (mi imamo dondolino peg perego).
Za ven imamo klasičen voziček s košaro (Inglesina), za kasneje pa imamo dva športna trikolesnika z velikimi kolesi (enega odveč, ker smo ga dobili za darilo in ga moram prodati) in nagibom od ležečega položaja dalje.
Za v avto smo si v porodnišnici sposodili lupinico (600 SIT/mesečno), avtosedež od 0 dalje pa smo kupili.

(odgovor članu bikica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 20:05:54   
Jančika_
Bikica:)-, ja, mi imamo dvosobno (dobrih 50 kvadratov), pa so zdaj žabijeve zadeve glavna atrakcija v vsakem prostoru:)-. V dnevni otoček, v kuhinji stolček in pod njim skrit ležanik (uporabljamo ga večinoma zjutraj in takrat ga damo na kuhinjsko mizo), v otroški sobi ležalna podloga...mostiček pa tam, kjer se žabi trenutno nahaja na tleh:). Zadnje čase mu najbolj paše ležati na hrbtu sredi predsobe, tam je največ prometa in okraskov po stenah.8)

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 20:36:25   
pravljica
mi prvič nismo imeli ležalnika...do 4. meseca je ležala na tleh na igralni blazini, med vzglavniki na sedežni ali v postelji...potem smo jo pa že lahko zaposlili v stolčku za hranjene, kateremu se naslon nagne v napol ležeč položaj (prima papa)

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   potrebujem nasvet izkusenih :)
16.2.2005 21:18:02   
Gina
Otročke sem imela prve mesece v košari od vozička, na kavču, v lupinici, na postelji. Kasneje sem ga imela v lupinici, na tleh - na tepihu, na postelji z ograjo. Ležalnik je uporabljal le prvi otrok, druga dva sta se v njem drla in ni prišel v poštev.
Lupinico smo uporabljali tudi, ko je bila premajhna za v avto, je pač sedel v njej doma. Takrat je znal že samostojno sedeti in je šel tudi v trip trap, tako da nikoli noben moj otrok ni imel posebnega sedeža, ker se mi ni zdelo potrebno, pa tudi prostora nimamo v kuhinji zanj, trip trap pa lahko uporabljajo do 6. leta.

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   potrebujem nasvet izkusenih :)
17.2.2005 23:58:32   
frutka_
Za začetek potrebuješ veliko toplo posteljo da si spočiješ pa ležišče za tamalega. Moj je spančakal v pleteni košarici, ki je bila prenosljiva. Nosila sem jo okrog po stanovanju, v kuhinjo. Voziček boš zagotovo potrebovala.Jaz si žvljenja brez njega ne znam predstavljati. Lupinica je namenjena vožnji v avtomobilu. Plastični stoček za hranjenje (npr. Prima Pappa) lahko uporabljaš zelo dolgo. Trip trap tudi.

Čez dan je naš mali pretežno bil v bazenčku, na igralni blazini, v ležalniku ni bil rad, sploh ga nisem uporabljala, stolček za hranjenje lahko uporabljaš šele, ko začne sedeti, ker prej tako hecno skupaj zleze.


No, po vrsti sem odgovorila na tvoja vpr.. Posteljico, voziček, lupinico-to so stavri, ki jih potrebuješ po prihodu iz porodnišnice. Ostalo pa dokupiš po potrebi. Lupinico MORAŠ imeti že za odhod iz poordnišnice.
Stolčka za hranjenje še gotovo ne boš potrebovala par mesecev, morda kupi ležalnik, ...boš videla kaj vam najbolj paše.

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?