|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najina Ariana
21.5.2008 13:21:33   
andras
Sem mamica male Ariane, rojene 14. 5. 2008, s 30/5, 1910, 44 cm, ki je trenutno na intenzivnem oddelku v KC Ljubljana. Vidim, da nas je veliko, ki se soočamo z našimi prehitro rojenimi otroci, tako, da vas prosim, če mi lahko poveste, kakšne informacije oz. kakšna vprašanja naj zastavljam zdravnikom, da bi pridobila čimbolj obsežne odgovore.

Trenutno je Ariana še vedno priključena na aparat, dajejo ji že nekaj hrane (danes prvič nesem svoje mleko), ima zlatenico, tako, da ne vem kaj naj pričakujem. BOjujem se s tesnobo, paniko, pesimizmom, čeprav vem, da moram gledati pozitivno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 13:31:31   
pavlyna
nisem ena izmed vas,ki imate nedonošenčke,ti pa želim,da bi si mala Ariana čimprej opomogla in samostojno zaživela.
pošiljam vamuser posted image

kar pa imam izkušenj iz prakse (vaje na faxu) pa ti svetujem,da si čimbolj radovedna in veliko sprašuješ,pa čeprav se boš zdela osebju "težka"!
gre namreč za tvojega otroka!
v veliko primirih namreč osebje kontaktira le med sabo in starši,...svojci nimajo velikokrat pojma kaj se sploh dogaja,...!
vsak zdravnik in ms ti je dolžan razložiti kaj dela in kakšno je stanje (zdravstveno stanje -predvsem zdravniki)

pa srečno

(odgovor članu andras)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 13:36:00   
Sonnja
andras na kakšen aparat je prikjučena? ti ji kr mlekeca nosi ji bo zelo pomagalo pa božaj jo čim več skozi tista vratca. zlatenica ni nič hudega moj jo je tudi imel to je najmanjša težava. sprašuj vse kar te zanima js sem bla ful tečna itak te morjo zastopit pa odgovorit na vse kar hočeš vedet. a zadihala je sama?
ima pa lepo težouser posted image
pa čestitke ob rojstvu!
čustva ki jih opisuješ so tudi mene obdajala vendar poskušaj biti pozitivna čeprav se sliši lahko je to zame bilo najtežje. če ti bo hudo jokaj čim več se pogovarjaj s partnerjem, mamo, pač nekom ki ti je zelo blizu js sem morala govorit ni važno skom me je preveč stiskalo in sem tudi bila v tako imenovani poporodni depresiji ki pa je minila po šestih tednih zato se pa moraš veliko pogovarjat nikakor se ne zapiraj vase. če imaš možnost če si blizu P doma se probaj dogovorit da bi bila doma in bi pač prihajala v P ko bi morala zarad mlekeca pa to ali pa če si tam čez dan in greš zvečer domov. js sm se zmenla pa sem lahko šla domov ali pa na sprehod vsaj, malo bo težko vendar si probaj olajšat in čim manj na slabo mislit. vse bo vredu je v najboljših rokah. ne skrbi pa kar te bo mučlo lahko vprašaš brez skrbi smo vse šle čez to. lahko pa tudi zs pošlješ.

(odgovor članu andras)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 13:42:20   
kristinaj
držim pesti za malo ariano, da si čimprej opomore .....  tebi pa dovolj moči, poguma in korajžno optimistično naprej

(odgovor članu andras)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 13:43:30   
MAŠKA
Tale zgodbica ti naj bo v vzpodbudo:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2788582&mpage=1

Pa srečno!user posted image


(odgovor članu andras)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 13:56:42   
Nacka
Ojla, tudi jaz imam nedonošenčka (rojen v 34t). Dobro poznam tvoje občutke, daj jim prosto pot in se prav nič ne oziraj na druge. Jaz sem prvi dan skoz jokala (od skrbi, kaj bo z mojim malčkom in od strahu, ko mi je odtekla voda). Sem bla čist v šoku. Potem pa sem se pogovarjala z drugimi in malo me je pomirilo, da je takšnih primerov res veliko in da otroci dobro uspevajo. Čim bolj mu dajaj svoje mleko in veliko varnosti, topline... Boš videla - žeprvi mesec bo napredoval na teži bolj kot marsikateri drug user posted image . Jaz sem ga pol leta dojila, dojila, tako pogosto, da mi je včasih šlo že na bruhanje - mali pa je prav blestel, danes pri 8,5m ima 11 kg. Zelo te razumem, ampak kar pogumno, vse bo ok, pa kaj sporoči, kako napreduje...
Držim pesti, da vam dobro zlaufa. Lep pozdravček.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 14:03:01   
Sonnja
ja js se tud nisem ozirala na druge jokala sem ko mi je pasalo mi je bilo malo mar kdo me vidi ali čuje prvič po porodu ko sem ga šla pogledat sem jokala pri njemu in ga skos božala čeprav mi je sestra težila naj ne jokam ker on to čutim pa saj nisem kamen. ko sem prišla nazaj v sobo sem tako glasno tulila da sem prestrašla mamico zraven pa še sestra je za mano prišla in se pogovorila z mano tak da mi je malo odleglo. pa vse to mine ne traja večno...
ko boš imela krizo kar pridi na forum gor pa se bomo malo pogovarjale a imaš net tam maš laptop?je fajn se vsaj malo zamotiš.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 14:23:36   
Netopirčy81
Upam, da bo s tvojo punčko vse ok in da zraste v zdravo in veliko punco!!

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Najina Ariana
21.5.2008 19:12:24   
anajmad
Kr pogumno,boš vidla da bo vse v redu. Jst imam doma dve nedonošenki. Eno(14 let ) rojeno v 34.T in drugo v 26.T. Pri tej drugi je bilo še bolj hudo,ker leto porej sem izgubila sinčka po dveh dneh ,ki je bil rojen v 24.T. Jst sem jokala,tisto piskanje me je spravljalo ob živce-dobesedno sem mislila,da se mi bo zrolalo. Tvoja je že velika in hujših zapletov se ti ni treba bati. Zlatenca je nekaj normalnega pri teh otrocih. Ti kar vprašaj,naj ti ne bo nerodno ali strah. Moraš pa biti tudi močna zaradi sebe in malčice.
Če preživijo takšni mali borci(težki manj kot pol kile) bo tudi tvoja, boš vidla. To so res borci.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?