|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Škrlatinka
24.5.2008 11:39:20   
Bauka
Pozdravljene,

imam eno vprašanje, pa se pri zdravniku nihče ne javi na telefon. Mogoče ve katera od vas, ali gre lahko otrok s škrlatinko ven? Vem, da ne sme biti v stiku z otroci, čeprav je baje kužen le 24 ur po prvem odmerku antibiotika. Vročine nima, počuti se dobro, full je razigran, kot, da mu nič ne fali. Zato bi rada šla za kakšno urico ven, ker noter je za znoret...

Hvala vam za odgvore in lp, Bauka

_____________________________

Sonček lepše sije od 12.11.2005, ko je moj sinek prijokal na svet. 23.12.2007 se mu je pridružila se sestrica, tako, da so dnevi sedaj še svetlejši.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Škrlatinka
24.5.2008 11:51:38   
Anonimen
To, če lahko gre ali ne, ne vem. Mogoče kje v kako senčko, če ni vročine.
Rada bi ti le nekaj povedala. Mi smo jo preboleli pred kratkim. Maruša je stara sedem let. In sem ji lahko dopovedala, da naj miruje. Čeprav čisto pri miru, brez naprezanja in norenja, kot priporočajo, ni bila.
In se nam je vse skupaj zakompliciralo. Jaz te škrlatinke nisem vzela kot neko bav-bav bolezen. En dan po začetku jemanja antibiotika je bila čisto ok. Ampak se nam je potem vse skupaj vleklo in vleklo. En teden po ospenu smo bili zopet na antibiotiku, vse se je zakompliciralo....tako da imam ful slabo vest, da mogoče bi to bili lahko preprečili, če bi bolj mirovali.  Poleg vsega mi je žal da nisem vztrajala na kontroli ob koncu jemanja ospena, ker se mi zdi da smo ga jemali prekratek čas....takoj drugi dan po prenehanju se nam je začelo namreč stanje slabšat. Samo moja izkušnja.
Vam pa želim, da se čimprej pozdravite.

(odgovor članu Bauka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Škrlatinka
24.5.2008 11:53:22   
tinaaja
otrok s skrlatinko mora predvsem pocivat. to je ful vazno, ker ko ab prime, se otrok pocuti super, a zdrav se ni. tudi zaradi posledic, ki jih v reeedkihh primerih pusca skrlatinka. nam je rekla, da gremo lahko ven, seveda ce je brez vrocine.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Škrlatinka
24.5.2008 14:06:51   
Bauka
Hvala vama za odgovor. Saj moj sin je že decembra imel škrlatinko, dopoldan sem ga peljala k zdravniiku, popoldan pa sem šla rodit hčerko, tako, da je bil sin pri moji mami-noter, ven nista šla. Je imel full blago obliko, brez vročine, tako kot sedaj. Sedaj pa jo je spet fasal in sem res težko noter z obema, ker ta mala pa mora iti ven, da mi v vozičku zaspi. Mali drugače nič ne kašlja, grlo ga ne boli, nič mu ne fali, samo pikice ima, zato sem posumila na to in ga peljala. Kakšnih navodil o mirovanju ali kaj podobnega pa nisem dobila, le ab za 10 dni, pa še ta mala za 3 dni (preventivno).
Hvala, lp, Bauka

_____________________________

Sonček lepše sije od 12.11.2005, ko je moj sinek prijokal na svet. 23.12.2007 se mu je pridružila se sestrica, tako, da so dnevi sedaj še svetlejši.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Škrlatinka
24.5.2008 17:21:50   
kaly
Oj!

Ravnokar breboleli škrlatinko... Polagam ti na srce, da si vzameš čas in ga odpelji na metelkovo (če si iz lj.), ker potrebuje antibijotik. Tako boš prestregla hujšo obliko saj boš pravočasno ukrepala. Drugače pa zelo rada pušča posledice na srčku, kar pa ni kaj preveč vredu. Naj čimbolj miruje.

lp kaly

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Škrlatinka
24.5.2008 21:30:59   
mayci
No, tudi pri nas je škrlatinka na obisku..user posted image  Zdaj je mali že bolje, je že v ponedeljek začel z Ospenom, pa vendar mora biti še doma. Pri miru pa zdaj, ko se bolje počuti, itak ni... Ven smo pa tudi mi šli, v četrtek, ker že od torka ni imel vročine.user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu kaly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?