|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče kakat
10.6.2008 6:58:45   
Joly
Pozdravljene!

Moj fantek (2,5) ima zadnji mesec kar velike probleme s kakanjem. Ga prime, da bi se moral pokakat, pa mu ne rata in potem seveda joka. Smo probali sirup, pa je malo pomagal, tako da je zmehčal blato, zdej pa nič več. Naj povem, da ima zelo raznovrstem jedilnik in je priden za jest od sadnja, zelenjave oz. kar se mu skuha.
V bistvu sem hotela izvedeti kaj več o svečkah, ki so za to namenjene. Katere naj vzamem, ki niso na recept?
Nekateri sicer pravijo, da se potem otrok navadi kakat s svečkami in je potem še slabše. Povejte mi vaše izkušnje. Mislim, da bi danes vseeno šla v lekarno, ker mi ga je že hudo gledati. Predolgo zadrževanje blata pa je lahko tudi nevarno!!

Lp,
Joly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče kakat
10.6.2008 7:36:22   
pikalonca
Naša tavečja je imela te probleme tudi od nekje 2,5 leta oz. od takrat ko smo ukinili plenice. Bilo je prav grozno, saj smo sprobali od sirupov, pazili na prehrano, pa da je veliko pila, a rezultat je bil vedno enaki. Namreč kakala je v povprečju vsak 4 dan. Ampak to je vse psihičnega izvora in mislim, da mora otrok dojeti, da je kakanje nekaj samoumevnega kot ostale dnevne potrebe. Sedaj po več kot pol leta se je pri nas končno uštimalo in moram priznati, da je to ogromno olajšanje zanjo in za nas.
Mogoče samo en droben nasvet. Jaz sem naši vsake toliko časa anus malo s toplomerjem razdražila in je potem kakala. Ali pa sem ji  naredila svečko iz masla in je tudi pomagalo. Mi smo namreč bolj za naravno user posted image .
Svetujem ti le veliko potrpljenja, pa se bo s časom vse uredilo.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče kakat
10.6.2008 7:59:14   
pikipu
Joly, kam pa kaka? Še v pleničke ali v kahlico oz. stranišče? Ker sem imela jaz doma z mojim ta malim podobne težave. Pri nekje 19 mesecih se je začelo: ko ga je pritisnilo na kakanje, je pritiskal in pritiskal, in je ratalo, če je ratalo, enkrat več drugič manj. In smo probali marsikaj, od sliv,  suhih marelic, sokov takšnih in drugačnih, sirupov (Portalac, Lactecon), odvajalne svečke in probiotične bakterije (kupila sem jih v Trstu). In je bilo mogoče malo boljše za kak dan, potem pa spet po starem. Pa sem potem nabavila kahlico, ki jo je zelo kmalu vzel za svojo. Odkar se je prvič pokakal vanjo, ne kaka več v plenico, ker je očitno ugotovil, da gre tako lažje. Na kahlici namreč enkrat, dvakrat pošteno pritisne in je že konec.

Prepričana pa sem, da se sčasoma vse uredi, samo malo potrpljenja rabimo. Je pa res, da ko gledaš otroka, kako se matra, bi se kar zjokal.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče kakat
10.6.2008 9:05:06   
Joly
Plenic se nismo še odvadili, je pa že večkrat lulal in kakal v kahlico. Tudi jaz pravim, da je vse v njegovi glavi. Parkrat je kakal ful trdo in ga je zabolelo oz. celo ritkica mu je malo zakrvavela in seveda ima zdej ful strah pred tem. In vedno, ko se mu uspe pokakat potem še nekaj časa joka.
Zgleda, da je za vse potreben čas, pa rata.

Lp

(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče kakat
10.6.2008 9:18:38   
šnucika
Naša nam dela podobne probleme.
Večkrat na dan jo prime kakat,pa noče in zadrži.Tako tudi po tri dni.
Ponavadi ji pomagam z Lacteconom,ki mi ga je zmanjkalo in sem ji predvčerajšnjim dala svečko,pa je tudi to zadržala.Čeprav jo je tako tiščalo,da je morala spustiti nekaj malega v kahlico.Pokakala pa se je šele naslednji dan.
Pri njej ni problem,da ne more,amapk noče,se ji ne da.In pojma nimam,kako to rešit.user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče kakat
11.6.2008 8:41:41   
honey
Naš sicer nima problemov s kakanjem, opažam pa, da kadar narediva sok iz svežega sadja in zelenjave (tudi surove, tako kot sadje) veliko lažje kaka in tudi dosti hitreje gre. Npr. ponavadi gre kakat popoldan, ko pa zjutraj spije kozarec tega soka, gre sigurno že dopoldan in tudi popoldan še enkrat. Očitno mu pomaga. Kaj pa s prehrano si poskusila, mislim tako, s kakšnimi jogurti? Npr. EGO, activia ipd. To meni pomaga (še preveč user posted image )

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noče kakat
11.6.2008 19:35:31   
rainbow
Pri nas je bilo čist isto, prav grozno. sploh ne bom pisala v detajle. Jaz sem jo filala s kivijem, ovseni kosmiči so tudi delovali; je čist res, vse je bilo v njeni glavi, ker jo je bolel trd akec. odkar nima več plenice, ni več problemov.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče kakat
14.6.2008 14:14:44   
Majabo
Pri nas je enako, pa je star že 3 leta. Pleničko ima samo za spanje in seveda...kakanje. Noče in noče na kahlo. Od kar je brez se mi zdi, da zadržuje ne samo blato celo vodo, vidim ga kako menca in menca, lulat pa noče. Vse drugo je bolj pomembno, enostavno nima časa za te reči.
Ker zadržuje blato je ta seveda čez nekaj dni trdo ko kamen in potem je jok in stok user posted image  včasih se mi zdi da sploh ne zna pritisniti ali pa da tišči v sebi ker se boji bolečine. Začaran krog. Sadje ima rad, le pije premalo. Ravno sprasujem na drugi temi ali je zanj primeren Molkasan probiotik. Čeravno se mi zdi, da je res vse v teh malih glavicah user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj storiti, ko je otrok frustriran?
Konflikti in frustracije so neizogiben del medčloveških odnosov, še posebej, ko nas več ljudi živi tako zelo blizu kot v...
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?