|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 17:23:52   
FAILA
Moj Omar je star en mesec. Zanima me, kaj mu poleg materinega mleka, torej dojenja, se lahko dam? Prekuhano vodo, kaksen caj...in v kaksnih kolicinah? V lekarni so mi rekli, da lahko oboje in to cca. 50ml. Samo ne vem, ali to velja za enkratno doziranje ali je to dnevna doza?

faila
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 17:34:31   
Annny
Lahko sicer daš malo čajčka, ampak verjemi, da mu zaenkrat zadostuje samo mleko. Sploh pa ni nujno, da ga bo hotel piti..Ne obremenjuj se!
LP

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 18:03:13   
Zea
Tudi jaz sem isto spraševala pediatrinjo in mi je zagotovila, da otrok dobi vse z materinim mlekom. Res ti ni treba dodajati NIČ. Povedala mi je, da se tekočino (vodo) dodaja le poleti, če so res vroči dnevi in je možnost, da bi bil otrok dehidriran. Ampak še to le izjemoma.
Zadnjič je imela naša dojenčica zelenkasto blato pa sem spet klicala pediatrinjo in je rekla, da bi bil lahko to znak dehidracije, vendar naj kar lepo SAMO dojim. In se je res vse uredilo.
Takoj ko boš še kaj dodala in bodo kakšni problemi (krči ipd.) ne boš vedela, če je to od tistega kar si dodala ali kaj drugega... Torej, če res ni treba, zakaj potem bi?

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 19:27:02   
FAILA
Mogoce mi res ne bi bilo treba, a problem se je pojavil zaradi odvajanja blata, ki je zelo tezavno in bolece, saj pri tem zelo neusmiljeno joka. Sprasujem zato, ker sem mislila, da bi mu mogoce dodatna tekocina pomagala. Sem sprasevala pediatrinjo, pa je rekla, da se bo to resilo samo od sebe. Samo kdaj? Glede na to, da ga skoraj vsak dan gledam pri tem "trpljenju"...

faila

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 19:36:48   
Zea
Če to že dolgo traja, pa še enkrat pokliči pediatrinjo. Jaz moji stalno težim za vsako malenkost. Če ti pa njeni nasveti ne koristijo ali ji ne zaupaš jo pa zamenjaj! Ko je imela naša težave z blatom (zeleno blato) je to tarjalo en teden preden se je uredilo, če ti to kaj pomaga.

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 19:38:38   
Zea
Aja - še to sem se spomnila. Na začetku, ko dojiš teče zelo vodeno mleko, potem pa vedno bolj hranilno. Ali je možno, da ti tisto izteka in ga otrok ne dobi zadosti pa bi bil zato dehidriran?

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 19:39:41   
Zea
Kako pa pridobiva na teži? Ali imaš dosti mleka? Verjetno te je vse to tudi spraševala pediatrinja!

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 21:04:30   
FAILA
V enem mesecu je pridobil 1.100 kg. Kar fino se dojiva, a me kar stisne pri srcu, ko ga opazujem pri kakanju. Sumljivo rdec postane, napenja se do neusmiljenega joka... pogledam pelenicko. Nic. Baje je to cisto normalno, a meni se v tem nenormalnem svetu nic vec ne zdi normalno. :)

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Poleg materinega mleka se...
21.2.2005 21:12:00   
Zea
U to je pa ful veliko. Sploh nimaš nič za skrbet kar se teže tiče. Naša se tudi ful napenja preden kaka in je čisto rdeča v obraz - potem pa blazno olajšanje ko ji uspe. Jo je prav zabavno gledat. Po moje nimaš kaj skrbet. To, da joka pred kakanjem so pa po moje čisto navadni krči, kar je tudi normalno. Če pa nisi sigurna pa spet pediatrinjo pokliči!

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Poleg materinega mleka se...
22.2.2005 13:45:35   
leah
Tudi meni je moja pediatrinja rekla,da naj samo dojim,da s tem dobi vse...hja...tudi sama sem ot dojenčica pila zeliščne čajein vodo,pa ni bilo čisto nič narobe z mano.
In prav tako,če bi pila samo mleko,bi bilo vse ok.Tako,da se ti odloči ali boš dala še kaj dodatne tekočine.Jaz jo svoji dam,vsak dan malo komarčkovega in kamiličnega čajčka,in je tako zadovoljna kot še nikoli.Kaka lepo tako kot je treba,zmanjšali so se ji krčki in nasploh je bolj zadovoljna.Včasih ji paše več čaja,včasih manj...
Moje mnenje je,da otrok potrebuje tekočino,definitivno,pa naj kdo reče kar hoče.

V bolnici mi je pa njena sobna zdravnica še svetovala naj ji dajem še tekočino,če bo želela,ker si s tem raztrupljaorganizem,tako,da res ni narobe,če daš dojenčku še kak čajček,ne preveč sladkan.

Ker taki otroci,tudi kasneje zelo radi in več pijejo tekočine,kar je zdravo tako za njih kot tudi za odraslega človeka;)

(odgovor članu FAILA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?