|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   naše spanje ah ja-pomagajte
3.7.2006 11:59:45   
Leae
Naša 5 m deklica spi po 20- 30 min čez dan in se zbudi. Po boste rekle, pusti ji saj sama ve koliko rabi. Jp, se strinjam samo kaj ko se ona zbudi in je že zopet zaspana (mane si očke in je sitna). In čez eno uro jo spet probam uspavat in vzorec se ponovi. Tako smo cel dan nenaspani, ne počnemo nič drugega pametnega kot uspavujemo ker je čist zaspana. Kako naj ji podaljšam spanec, da se bo zbudila spočita. Včasih nam to uspe v avtu in imam občutek kot da so se nebesa odprla ;). Sicer pa, če jo pustim dlje časa budno ni nič na boljšem, samo še težje jo uspavam, ker tuli kot sirena. Pomagajte, vsak nasvet bo zlata vreden.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
3.7.2006 12:08:06   
*alja*
Kaj pa v vozeke?

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
3.7.2006 12:21:47   
Metuljček Cekinček
Pri nas smo tudi imeli to fazo tam nekje pri petih mesecih in je po dveh do treh tednih minila. Upam, da bo tudi pri vas, ker je bilo prav mučno to nenehno uspavanje. Pri nas je uspavanje trajalo tam nekje 45 min, potem pa samo pol ure spanja user posted image . In to po štirikrat na dan!

No, glavno, da je minilo. Pri nas nobeni nasveti niso pomagali (dlje časa ga pustiti budnega, vožnja z vozičkom...). Upam, da bo tudi pri vas ta faza čimprej mimo!

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
3.7.2006 13:42:39   
Anonimen
Kaj pa če je lačna in se budi. Če se MAx zbudi in vem, da bi moral še malo spati, ker bo drugače tečen in spet šel za 1 uro spat, mu dam flaško mleka pa spet takoj nazaj zaspi. Prej sem ga pa takoj podojila, da je takoj nazaj zaspal.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
3.7.2006 13:52:15   
Anonimen
Jaz sem jo nekaj mesecev čez dan pustila kar na ta veliki postelji spat.

Ko se je zbudila, sem jo malo podojila in je spala naprej. Je pa ta faza kar minila nekje pri 8,9 mesecih.
Čez noč je pa brez težav spala v svoji posteljici.

(odgovor članu Leae)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
4.7.2006 20:42:18   
eya
Mogoče bi pa na trebušku laže zaspal? Ali pa na desnem boku, še posebej, če je po hranjenju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
4.7.2006 21:22:27   
nana 27
Tudi mi smo imeli v tistem obdobju tako fazo, da je kljub spanju, bil kar naprej zaspan - je trajala kakšen mesec, tako da ti ne znam kaj pametnega svetovat. Še zdaj pri osmih mesecih je glede tega in spanja čez dan obup. Se mi zdi, da se mučim z uspavanjem za tistih 3x po pol ure čez dan, da o večernem uspavanju ne govorim. Kljub temu, pa po pol ure spanja ni več zaspan, kot je bil v tistem obdobju.

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
5.7.2006 21:07:48   
Leae
Ej hvala vsem, poskusila sem že voziček, posteljo vse kar vem in znam pa za sedaj ne pomaga. Bomo pač nekako preživeli, menda ne bo do 20. leta tako?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
7.7.2006 15:40:26   
sonchica
moj žan podnevi sploh nič ne spi kakšnih  5 minut ... mam pa eno uro vsak dan ga ob 7 zvečer skopam potem ga nahranim položim v postlo in če ne zaspi kar sam od sebe mu vklopim fen in zaspi po 5 minutah... pri nas pri vseh stvareh pomaga fen... pri krčih pri uspavanju pri previjanjo... ko je vklopljen fen bi on spal cel dan....user posted image

_____________________________



(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
8.7.2006 9:31:03   
Made
Naš sedaj 9,5 mesečni razgrajač nekje od 4. meseca dalje spi 2-3x na dan po pol ure (pred tem je imel non stop krče in nimam pravgea pregleda, koliko je čez dan spal). Zadnji mesec se sicer včasih zgodi, da 1x na dan potegne tudi do 1,5 ure (redko 2). Je tudi dostikrat zaspan, ko se po pol ure zbudi, ampak ni variante, da ga še enkrat uspavam. Morata vsaj 2, raje 3 ure miniti, da ga lahko ponovno uspavam... Raje se ne trudi s ponovnim uspavanjem, ampak jo probaj čim prej v dobro voljo spravit- jaz mu grem vse medvedke na steni pokazat ali kakšno drugo zanimivo reč, pa se počasi "orazpoloži" in prebudi... 

(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
1.7.2008 22:00:36   
sirenetta
Sicer vidim, da je že stara tema, ampak mogoče bo moj odgovor komu drugemu v pomoč:

Nam se je tudi to dogajalo pa sem prebrala tu na RR, da se zgodi, da je otročič preobremenjen z vsemi dražljaji in dogajanji iz okolice in zato se ne zna in ne zmore umiriti in trdno zaspati. Sama sem doživela ravno to. Kaj je bila rešitev:
čez dan mirno okolje, ukinila sem radio, televizijo in seveda vse svoje ravnanje stišala kar se da (torej nič galame in ropotanja po stanovanju) in malega dajala spat TUDI čez dan v njegovo posteljico.
Mirila sem ga z dudko in nežnim prigovarjanjem. Če ni palilo in je kričal še bolj, sem ga pustila nekaj minut (2-5 minut) - šla v drug prostor in ko sem se vrnila mu ponovno ponudila dudko, ki jo je po tej kratkotrajni osamitvi z največjim hlastom sprejel in tudi moje tolaženje je sprejel. Vajo sem ponovila tolikokrat dokler ni zaspančkal. Odpadlo je seveda nošenje, zibanje, ujčkanje, branje pravljic, prepevanje - vse, kar ga v bistvu morda za hip ali dva potolaži, vendar istočasno vznemiri in odvrne od spanja in počitka.
Skratka otročič je rabil MIR, MIR, MIR in še enkrat MIR. Pri nas je mirno okolje obrodilo sadove in iz 15-20 minut spanja smo prešli na 2, 3 celo 4 ure!

Sicer pa je naš dan potekal in še poteka takole: E-eating, A-activity, S-sliping, Y-your time (ni moj recept, ampak preplonkan). Torej hranjenje(E),  previjanje  ali kakšna druga aktivnost npr. kratek sprehodek (15min, pol ure, uro, vse do trenutka ko otrok pokaže prve znake nemira) (A), takoj ko postane nemiren pa postelja in uspavanje (S). Sledi seveda Y :)

Včasih se pa zgodi, da se "zbudi" že po kratkem času in začene gledati okoli ali celo tarnati - ne prehitro odreagirati, ker se včasih zgodi, da samo malo prečekira kako pa kaj in spi naprej, torej ne takoj skočit z dudo in akcija, mogoče bo sam spal naprej.

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 1.7.2008 22:03:20 >

(odgovor članu Made)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
2.7.2008 14:36:09   
nincha
alo.
točno na to vprašanje jaz sama sebi odgovarjam že odkar se je moja tamala rodila.zdaj je stara 5 mesecev in se ji še vcedno dogaja to da ne spi več kot 20 min do pol ure podnevi. na začetku sem mislila da zaradi krčev, zdaj pa vem da to ni to,ker je ne matra več toliko da bi se zbujala zaradi tega.
tudi jaz sem že na pol obupana..mala je non stop zaspana in sitna..po 1uri ko se zbudi še samo stoka in si mane oči..ko jo hočem uspavat na roki se upira, ko jo dam v kinderpet se joka...res ne vem več kaj naj..ali bo to minilo ali bo to vedno tako ostalo dokler ne bo večja....ima še kdo kakšen nasvet? no..edino v tretjem mesecu se mi zdi je spala,če sem jo nesla ven v voziček potem je spala kakpno uro skupaj, zdaj še to ne pomaga...živiva v mirnem okolju brez hrupa..zaato ne vem zakaj bi bila tako vznemirjena da ne bi mogla spati...ima še kdo kakšen nasvet...help

hvala

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
2.7.2008 15:10:10   
ablakos
naša pikica tud ni hotela spat.  spala nama je po 25 min.  ponoči se je prebujala 3-4 krat. pa mi je kolegica povedala da je pač nekje prebrala da je treba pikico čimprej v svojo sobo preselit. in zares deluje podnevi mi spi 2* po 2 uri. zvečer gre spat ob 8 in ponoči se prebudi samo 1* (pa še to včasih ne), spive nekje do 8 ure zjutraj. zdaj sve obe naspane in nič več tečne

(odgovor članu nincha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
2.7.2008 22:17:05   
sirenetta
Saj sem ravno hotela vprašat nincha kam pa jo daješ spat čez dan in kje ponoči?

Pri nas tudi njegova posteljica rula tako čez dan kot zvečer. Edino kakšen krat pozno popoldne voziček in sprehod.

(odgovor članu ablakos)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: naše spanje ah ja-pomagajte
4.7.2008 13:32:42   
nincha
ojla.
sem poskusila tudi v kinderpetu,kjer spi ponoči..pa sem jo uspavala tudi v njemu,ne na rokah..pa je isto.  res mi ne spi dlje..zato jo uspavam kar petkrat na dan. upam,samo da bo tudi to minalo,vidim da zato ni zdravila.hvala vseeno.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dotik vpliva na dojenčkov genetski zapis
Objemi, poljubčki, nošenje po rokah in nežnost, ki jih starši nudimo svojim dojenčkom, jim ne daje zgolj občutka varnost...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?