|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spirulina in vitamini iz tujine
7.7.2008 14:46:09   
s***a
Pozdravljene. Mene pa zanima kako je s spirulino...pred nosečnostjo sem jo jemala 3x3 tablete na dan, sedaj pa jemljem samo folno kislino (sem v začetku 14. tedna).
Prav tako me zanima, če se lahko jejo samo vitamini in minerali, ki jih priporočajo v lekarni? Namreč veliko teh (tudi spirulino) sem naročala v tujini, kjer so veliko cenejši (seveda relativno na sestavo).
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
7.7.2008 15:29:21   
puncica
jaz bi na tvojem mestu raj več vitaminov in mineralov dobila iz naravnih živil (sadje, zelenjava, polnozrnati proizvodi) kot pa iz tabletk, če ne drugi si raj sokovnik kup kot pa tabletke, drugače pa kaj pa algea, a ti je predraga?

(odgovor članu s***a)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
7.7.2008 15:56:48   
s***a
Oj. Drugače imam OK kri in se zelo dobro počutim, sem pa razmišljala o dodatkih, ker v nosečnosti le stežka zadostiš potrebam po vitaminih in mineralih le s sadjem in zelenjavo (ali pač?). Za spirulino me zanima pa zato, ker je sestavljena iz 60% beljakovin in vsebuje jod, mikrohranila, B12...in jo imam na zalogi, vendar pa nisem vegetarijanka.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
7.7.2008 18:21:06   
Hope2
Nobene alge niso problem, če veš njihov izvor, saj so ene nasičene s težkimi kovinami in ostalo svinjarijo, ki prej škodi, kot pomaga. Katere so dobre, pa pobrskaj po internetu. Za algeo vem, da je ok, pa mislim da tudi spirulina iz havajev.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.7.2008 18:23:31 >

(odgovor članu s***a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
8.7.2008 7:53:27   
puncica
Jst sem zdej naročila tole:
user posted image

SESTAVA IZDELKA: 
  • Aphanizomenon Flos Aquae = AFA– modrozeleno algo iz jezera Klamath, predelane po hladnem refrakcijskem postopku(435 mg)
  • VEGIMINERAL-77® (15 mg)
       
  • PHYCOPLUS® (50 mg)
  • izvleček klamatskih alg z visoko koncentracijo
  • FIKOCIANINA - delujejo protivnetno in kot antioksidanti
  • FENILETILAMINA - poveča mentalno bistrost in koncentracijo,
  • podpora pri hiperaktivnih otrocih,  posledično zmanjšuje depresijo
  • in poveča potenco

Je sicer mal dražja ampak po moje je vredu, ker lahko tole jedo tudi otroci. Če ne poznaš ti na ZS prpopam njihovo stran kjer se lahko pozanimaš in mal prebereš. Je pa res da so ene alge slabe, se mi zdi da mi je v lekarni rekla da je pomemben izvor al neki prevsem zarad težkih kovin kot ti je ena prej rekla, no skratka jaz zdaj uporabljam algeo (nisem noseča), ko pa dobim tale nutrimax pa še to sprobam.

< Sporočilo je popravil puncica -- 8.7.2008 7:55:18 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
9.7.2008 9:19:19   
titi3
Jaz sem v tujini in tukajšnji ginekolog mi je reku, da oni predpisujejo vitamine celo nosečnost. Jaz jih bom zato jedla. Je pa vsebnost le-teh manjša kot na primer v Elevitu.

Pazi samo na vitamine, ki so topni v maščobi. Ti se kopičijo v telesu, če so v prevelikih količinah. Vodotopni vitamini pa gredo ven. Poglej priporočeno vrednost v nosečnosti in preveri na svoji škatlici.

Spirulina pa bi bilo najbolje, da bi bila biološka in z oznako, da nima težkih kovin. Jaz jem Omega 3 in piše, da nimajo težkih kovin. Na to me je opozoril ginekolog.


_____________________________

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
10.7.2008 22:16:41   
Annny
Razna zelišča itd. je zelo dobro preverit, preden jih jemlješ, če si noseča. No, saj najbrž piše na škatli, ali so primerni ali ne.Jaz sem na začetku jemala folno kislino, nekje od 14t naprej pa Elevit (no, kakšen dan ga tudi pozabimuser posted image ).Mislim, da meni to kar pomaga, ker sem že v prejšnji nosečnosti nekaj časa imela slabo kri (dokler nisem začela jesti železovega dodatka)Drugače pa čimveč sadja itd.... Lp

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
11.7.2008 8:12:18   
mateyka
Jaz sem v tujini in tukajšnji ginekolog mi je reku, da oni predpisujejo vitamine celo nosečnost. Jaz jih bom zato jedla. Je pa vsebnost le-teh manjša kot na primer v Elevitu.
Jaz jem Omega 3 in piše, da nimajo težkih kovin. Na to me je opozoril ginekolog.


pri meni je bilo isto - celo nosečnost, manj vitaminov v odmerku in omega3 (za možgančke, da bo genij user posted image )

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
14.7.2008 20:55:33   
s***a
Ooooo, hvala vsem za odgovore! Zelo prijazno od vas user posted image   Za mojo spirulino piše:
Spirulina (wegen ihrer Spiralenform so genannt) ist die bekannteste Süßwasser-Alge. Die beste Qualität gedeiht in sauberen, warmen Vulkanseen auf Hawaii. Die Alge liefert eine stark basische Nahrung. Sie enthält alle essentiellen Fettsäuren einschließlich Gammalinolensäure, alle essentiellen Aminosäuren, Enzyme, Chlorophyll, 12 verschiedene Carotinoide, Eisen und Magnesium. Neben den unten aufgeführten Mineralstoffen enthält Spirulina auch noch Barium, Bor, Chrom, Kobalt, Mangan, Molybdän, Titan und Vanadium.
Mineralstoff Durchschnittsgehalt in 100 g:
  • Calcium 400 - 700 mg
  • Magnesium 400 - 480 mg
  • Kalium 1400 - 1700 mg
  • Eisen 50 - 100 mg
  • Selen 100 - 300 µg
  • Jod 0,5 mg
  • Zink 1,8 - 3,0 mg
  • Natrium 900 mg

Je to OK? A pol omega3 tudi že lahko jemljem?  Nekje sem brala, da je omega3 (DHA) zelo priporočljivo jemat zadnji mesec nosečnosti. Ja, moja 1.user posted image ... user posted image


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
15.7.2008 8:19:11   
mateyka
A pol omega3 tudi že lahko jemljem? Nekje sem brala, da je omega3 (DHA) zelo priporočljivo jemat zadnji mesec nosečnosti.


kaj čakaŠ! user posted image hitro omega3 kupit! zadnji mesec - a hočeš, da bo "samo" pameten? jemlji jih ves čas, da bo genij - lej jo no.. user posted image

user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu s***a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
15.7.2008 21:08:31   
s***a
Že šibam user posted image  1. mesec bo že znal/a brati user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
16.7.2008 8:59:07   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: s***a

Že šibam user posted image  1. mesec bo že znal/a brati user posted image


user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu s***a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
17.7.2008 7:31:18   
watershine
hahauser posted image user posted image user posted image user posted image

samo neki me zanima al so vam vaši zdravniki rekli da jemlite te tablete, ali ste se to same odločile... 2 moje kolegice sto tut jemale neke vitaminske ****rije (ne vem kaj točno naj bi blo) in vem da so se ful menile da če bo pol ok, morajo začet neki druzga... itd... mislm cele komplikacije so mele z tem kaj jemlejo koliko in kdaj....

meni zdravnica vsakič po pregledu krvi reče da imam izredno dobro kri (to sm jo mela že skos-hvala bogu) pa nč tega ne jemlam, je pa res da jem drugače čisto vsak dan sadje in zelenjavo (plus meso je skoraj usak dan... itd itd). a mislite da bi mi rekla da jih moram jemat če nebi blo uredu? al ste se ve to same odločile? in če ste se same odločile me zanima še zakaj? ker jst sm preprilana da se da o drugače nadomestit tut kako drugače ne samo z tabletami....

upam da nisem preveč zakomplicirala... kar se pa omg3 tiče je pa tuna neki tok dobrga da bi se tega veliko raje nažerala kot pa tablet user posted image

LP

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spirulina in vitamini iz tujine
17.7.2008 8:35:22   
mateyka
na švedskem ti priporočijo "by default" vitaminske (majo pa manjšo količino vitaminov kot pri nas - samo toliko da zbalasiraš za vnos zelenjave in sadja, ne kot glavni vir vitaminov), železove v zadnjem trimesečju in priporočajo omega3 (in vse so jih jemale, kar jih jaz poznam).

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?