|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bruhanje
6.6.2008 21:50:52   
Anonimen
Ojla punce spet jaz
Moj user posted image je star skor 1 mesec in mi je danes in včer bruhal.Včer se je najedu pa je ze vmes se mal zvijal pa bil ves rdeč v obraz pa sem mu dala eno kaplco teh koroskih kaplc, ker se mi je zdel da ga krči in minuto za tem mi ful bruhne in to v loku dvakrat in to zelo velik po moje je slo ven vse kar je pojedu.No danes je pa popoldne skoz neki jokcal pa skoz bi bil prkloplen pa sem ga imela prkloplenga po par minut na vsaki no pol se je pa se enkrat orng najedu pa je kr se hotu sm mislna da je mogoče zejen pa sem mu dala po flaski ta komarček čaj in kmal zatem je vse zbruhav in to zelo velik.Zdej me je pa ze mal strah a mislte da je  blo vse to zarad tega k je tok jedu al kaj je pa res da zelo slabo podira kupče in se mi zdi da se je to nabral in da zato do tega pride.Ne vem dejte me mal potolazit to je moj prvi otroček in se ne vem kako pa kaj je normalno.Še dobr da imava drug teden ze prvi pregled da povem zdravnici.


Hvala vam za odgovore pa lep pozdrav
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bruhanje
6.6.2008 21:52:04   
Strawberrie Cherrie
Bruhanje v loku zame ni nekaj normalnega. Jaz bi ga preventivno peljala k P.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bruhanje
6.6.2008 22:36:47   
Naja30
Bruhanje v loku res ni ok. Če se bo ponavljalo, ga res pelji pokazat oz. pokliči P.
Mislim, da mu poleg dojenja ne rabiš dajat še čaja, ker se z dojenjem tudi odžeja. Sploh pa če bruha, ne rabi dodatne tekočine.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
6.6.2008 22:44:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bruhanje
7.6.2008 0:24:25   
nizy
pozdravljena,

bruhanje v loku se imenuje refluks , moje 3user posted image so ga tudi imele , se pa to popravi ,ko user posted image začnejo GH jest .Do takrat se priporoča dvignjeno vzglavje , .....  sicer ni tako grozno ,ampak pri naslednjem obisku P pač povej ,da poliva v loku , ti bodo svetovali kako naprej

lp,

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bruhanje
9.6.2008 10:51:35   
inesc
Moj user posted image  sicer ni bruhal v loku, je "samo" polival, vendar sem šla k P in sva bila potem 2 dni v bolnišnici, da so spremljali zadevo in mu trebušček in požiralnik pregledali z UZ. Ima zmeren refluks in smo mu morali vse dvignit za 30 stopinj. Pa nekje 20 minut po hranjenju ga je potrebno nosit, da je pokonci. Sedaj še vedno tu in tam polije, predvsem med podiranjem kupčka in včasih med hranjenjem, ko se preveč naje. Smo se pa že navadili. Le potrebno je kar naprej preoblačit, da ni moker.

Definitivno povej P, ker bruhanje v loku je lahko nevarno!!!

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bruhanje
23.6.2008 13:35:32   
fevzy
Če prav mislim so te kapljice "sladke kapljice" ki jih dobiš v Slovenj gradcu? Jaz sem imela isto pri prvi hčeri. Ko daš kapljice  jih daj pred obrokom ne po njem. Ko sem jih dala po obroku mi je isto bruhnila v loku. ko pa smo začeli dajati pred obrokom ponavadi sem jih zmešala v čaj pa ni več bruhala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bruhanje
30.6.2008 13:44:49   
Anonimen
Ja sej zdej mu teh kaplc ne dajem več ker nima krčkov in res mi je sam takrat v loku bruhnu.Mi pa bruha tm na dva dni in sm to tud povedala ko sva imela prvi pregled in so rekli da je to zarad kupčkov k se mu nabirajo ker jih zelo slabo podira in da če bi imel refluks da takrat pa baje po vsakem obroku bruhnejo.

(odgovor članu fevzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bruhanje
2.7.2008 22:54:16   
massylou
Lahko je karkoli, od prevelike vročine zunaj, lahko je čajček, kapljice, prenajedenost... Najbrž ni nič resnega. Po moje je prevroče za jesti. Ampak vseeno skoraj nujno pokliči P, ker je bilo to 2 dneva zapored.

Naša je mislim da 3x vsega skupaj bruhala v loku: enkrat se je "prenažrla" (sem si spumpala mleko in ga je dal ati po flaški, da sem mela malo cajta za wc in jest, pa sta vse spila - več kot 100 mL pri kake 3 tednih), enkrat, ko ji je bilo prevroče in se je ravno podojila in enkrat malo manj, ko smo mešali (mleko in čaj). Prvič me je skoraj kap, potem sem pa samo opazovala, če bi kaj bilo in ni bilo nič.

Malo opazuj, kako je z malim drugače, če ima vročino, kake fleke, če je groooozno nerazpoložen, preutrujen...

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bruhanje
8.7.2008 21:46:34   
inesc
IZVIRNO SPOROČILO: majčica 24

...in da če bi imel refluks da takrat pa baje po vsakem obroku bruhnejo.


No, tole ne drži ravno najbolj. Moj sonček ima refluks in ne poliva po vsakem obroku. So dnevi, ko sploh ne poliva. Vsekakor opazuj in boš sama videla kako in kaj. Naš poliva ponavadi takrat, ko se preveč naje.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bruhanje
1.8.2008 17:39:11   
lilija*
Imam eno vprašanje na to temo. Moja včasih med obrokom bruhne, potem pa hoče še vedno jesti. In sem včasih zmedena, ali naj ji ponudim ali je bolje malo počakati, da se trebušček pomiri?

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bruhanje
5.8.2008 16:43:46   
inesc
Jaz mu še vseeno ponudim dojko. Ponavadi še malo poje, pa še malo se pocarta. Itak pa vem, da bo potem tudi pri podiranju kupčka malo ven dal. Pri nas je tako, da če je več kot 10 min, bo z veliko verjetnostjo kaj ven polil. Se pa ne sekiramo več, ker lepo napreduje in je zelo zadovoljen dojenček.

Danes se je celo prvič sam obrnil iz hrbta na trebušček!user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?