|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:23:09   
Metika
Naša štiriletnica še vedno veselo lula v pleničko ponoči. Še nikoli se ni zgodilo, da bi bila plenička suha, tudi če jo dam okrog 23h še enkrat lulat. Saj se ne mudi nikamor, a me vseeno zanima, ali naj čakam, da se zgodi čudež in bo kar naenkrat smam od sebe nehala lulat, ali naj kaj naredimo na tem. Zadnje čase je še kar na volji, da bi se pleničke rešili, prej se je temu prav upirala. Je pa tudi odvajanje od pleničk podnevi pri skoraj treh letih potekalo kar naporno in počasi. Smo kar en dan dali pleničko dol in potem hodili stalno na kahlico ter se preoblačili včasih 5 krat na dan. Je trajalo nekaj mesecev preden je sama rekla, da jo lulat. Očitno to področje ni ravno njeno najmočnejše.
Kako ste delali vi?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:27:56   
babylove
Mi tudi...

_____________________________






(odgovor članu Metika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:31:22   
Naja31
Pri nas je nočna plenička še vedno zelo aktualna. Star je 3 leta in pol. Vsako jutro je plenica čisto polna, kot da bi čakal, da dobi plenico gor in potem samo lula user posted image .  Jaz čakam da bo čudež.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:34:12   
Anonimen
Se eni kandidati user posted image .

Vcasih ji uspe, ampak zgolj vcasih. Sicer ji govorimo, da bo jeseni treba ponoci vstat, ce jo bo lulat, da ne bo postelja mokra, ampak zaenkrat zgolj govorimo.
Nacrt je, da bo pac brez plenice in postelja mokra kolikor bo mokra (podlozena s tistimi podlogami).

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:35:21   
Anonimen
Pri nas je pri treh letih sama rekla, da ne bi imela več ponoči pleničke. Res pa je, da je ona zjutraj ko je vstala imela skoraj prazno, v glavnem je lulala zjutraj ko se je zbudila in sva poskusile. Prvi teden je bila skoraj vsakič mokra, potem se je pa navadila in gre sedaj ponoči sama na stranišče,če jo tišči. Se pa sem ter tja še sedaj naredi nezgoda in se polula v posteljo, pa je stara 3,5 leti.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:46:33   
Anonimen
Moja punčka je bila stara dve leti junija in je čista podnevi.Ponoči ji dam hlačke - pampers vendar je suha zjutraj. Razen če jo ne dam lulat takoj ko se zbudi, če se zaigra potem se polula.
Mi jo nismo nič posebej silili, ona se je sama tako odločila ko smo maja dobili še enega dojenčka, da ne bo imela več ne planice ne stekleničke še manj pa dudo, ker je ona velika punca.

Hočem povedat, da verjetno na to ali bo otrok suh pri dveh letih ali pa pri treh ni največ odvisno od nas ampak po mojem mnenju predvsem od otroka.

Jaz jo bom sedaj  v septembru ko se vrnemo domov, dala tudi ponoči samo v pižamo. Posteljo bom zaščitila z platnom ki ne premoči. Pa bomo videli kako bo. Če se bo polulala bom pač vsak dan prala rjuhe, planičke ji ne bom dala več nazaj...

(odgovor članu Metika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:50:58   
Anonimen
Tudi moja 4 letnica ime še plenico ponoči.Nimam pojma kako jo bom odvadla,ker spi kot top.Planica pa je vsako jutro napitauser posted image Pediater mi je rekel,da njen mehur očitno še ne sporoči možganom za lulat.Do 5 leta naj bi to še šlo,potempa ne vem kaj bomouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 22:53:17   
Metika
Sem imela tudi jaz idejo, da bi kar ukinili pleničko, pa kar bo bo, a malo cincam. Preoblačenje postelje ponoči mi ne diši preveč (pograd!), pa še vsi 4 v isti sobi spimo. Verjetno bi jaz kmalu obupala in bi šli nazaj na plenico, ta mala bi potem pa prav gotovo izgubila veselje do takih podvigov. Bomo še malo počakali, pa jo vmes dali kaj lulat med spanjem. Aja, pa malo tekočine pred spanjem menda tudi pomaga, a naša je vedno zvečer najbolj žejna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
15.8.2008 23:58:33   
Martina27
Moja nečakinja je stara 4,5 leta in še ima tudi ponoči pleničko in zjutraj čist napita, da včasih že pride skoziuser posted image
Moj sinek pa že od 27 mesecev spi ponoči brez, podnevi pa tko al tko.
Malo še počaka, potem pa pač pleničko dol, podloge gor, pa se pripravi na pranje, ji bo će potegnil, da ni prijetno spat v mokrem. Jaz bi z mojim tako naredila, karkoli boš pa ti, bo pa itak prav.

(odgovor članu Metika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
16.8.2008 12:08:57   
maja1488
Naša je pa nehala istočasno kot podnevi. Ima pa vsake toliko obdobje, ko se polula zjutraj okrog 6:00. Evo, pravkar smo sredi takega obdobja. Pol je nekaj časa mir, pa ne lula ponoči, pol pa spet. Je pa sama želela bit brez pleničke podnevi in ponoči. Pač preoblečem posteljo pa je.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
16.8.2008 16:07:20   
Nončika
Naša je istočasno bila suha ponoči kot podnevi. ene dva tedna smo ji še davali gor plenice še za ponoči, a je bila plenica zjutraj suha. sploh pa ponoči ni spala, če je mela plenico gori. tako, da je izrazila željo, da bi šla spat brez in smo ji dovolili. stara pa je bila 22m. na vsake tolko se zgodi kaka nesreče, a v roku 1,5 leta se je zgodilo cca 3x, da se je ponoči polulala. če ji je ponoči za lulat naju pokliče in jo neseva na kahlico.

nečakinja je starejša od naše dekline 2,5l. ona je še ponoči mela plenico, ko je naša več ni imela. plus tega je še skoraj leto dni kakala v plenico ali v hlačke, naša pa na kahlico. otroci so pač različni. plenic so se končno rešili nekje po 4.roj. dnevu.

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
16.8.2008 17:04:18   
pajek
Pri nas tudi še pridno lulamo v pleničko ponoči pri 4 letih. Jaz menim, da enkrat že bo čas, zdaj pa glede na to , da je vsako jutro plenica čisto polna, očitno še ni.
Drage "sotrpinke " ( user posted image  ), ki smo na istem, boste videle, da bodo naši sončki do poroke brez plenic!!!!  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
16.8.2008 23:02:50   
aischa1
tako kot je rekla **** po 5 letu se skoraj vsi odvadijo pleničk ponoči. Tudi mi smo imeli isto z našo ta srednjo hčerko pa je sama od sebe, ko je dopolnila 5 let rekla, da ne rabi plenic ponoči in tako je.Pa je nisem nič silila ko bo bo pa ja uspelo.

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
16.8.2008 23:12:05   
Rubin.
Ko je otrokov mehur dovolj zrel, da lahko zadrži dovolj dolgo vodo, bo tudi plenička suha.

Ne prihitevat časa, to samo povzroča frustracijo otroku in tebi in posledično podaljšuje čas, ko bo otrok suh.

Pri nas je bilo vse spontano. Čez dan se je pri 2l in 8m sama odločila, da ne bo več imela pleničke in od takrat je ni več imela. Če ji je 5x ušlo v hlačke je dosti. Ko je bila 7 dni zapored suha ponoči, ji nisem dala več pleničke in od takrat, od tega bo en mesec, se še ni polulala ponoči. Pa se ne zbudi ponoči ampak ji mehur drži 12 ur.

Punce sej bo, še noben ni šel v šolo s plenicami. user posted image

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
19.8.2008 14:35:47   
Nika v službi
No, mi smo konec junija, ko je bila stara 2 leti in 9 mesecev, ukinili dnevno pleničko, po nekaj tednih pa je sama zahtevala, da tudi ponoči nima več plenice. V začetku je to pomenilo kar precej polulanih rjuh in podlog, zdaj pa smo nekako v tem ritmu, da jo okoli polnoči oz. enih z možem neseva na WC, polula se napol v snu in potem je do jutra mir. Nekajkrat ji je uspelo ostati suha tudi celo noč (ko smo prespali tisto uro za lulanjeuser posted image ), občasno se tudi še polula, ampak to je res redko. Je pa res, da se zaenkrat od mokrote še ne prebudi, tudi tiščanje lulat je ne prebudi, tako da še nismo povsem na konju. Po moje glede teh signalov med spanjem ne moremo prav nič, ko je otrok toliko zrel in pripravljen, da prepozna potrebo po lulanju ali da pač zdrži celo noč, potem je to to. Na silo ne moreš nič.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Radi bi se rešili pleničke ponoči
20.8.2008 8:20:26   
dana
Naš je star 3,5 let in sem mu 1 mesec nazaj (ko sem imela dopust) vzela pleničko in se do zdaj (še) ni polulal.

Sem pa že prej opažala, da se je polulal v pleničko takoj ko se je zbudil, velikokrat pa je bila plenička suha. Zdaj pa se včasih tako naredi, da še kako uro po tem ko vstane sploh ne gre lulat.

Samo jaz malo gledam da mu kako uro preden gre spat ne dajem za pit, razen če sam ne reče da je žejen. Lulat gre tik preden gre spat in zaenkrat je vse ok.

Imam pa posteljo vseeno zaščiteno kar z uno podlogo, ki sem jo imela že v posteljici - za vsak slučajuser posted image


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?