|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V šoli nove obveznosti
26.8.2008 10:03:23   
Anonimen
V šoli nove obveznosti
25. 8. 2008, 21:25 | Sergeja Hadner Hvala/L. Š., časnik Žurnal24 | Komentarjev: 9
Učenci in dijaki pričakujejo novosti, ki jih prinaša novo šolsko leto. Med njimi je tudi ta, da bodo na 48 osnovnih šolah poskusno uvedli drugi tuji jezik.




Preberite še:


user posted image
Po besedah direktorice direktorata za vrtce in osnovno šolstvo želimo naše otroke opremiti s čim boljšim znanjem. © IFPZ uvajanjem obveznega drugega tujega jezika bodo imeli sedmošolci na teden dve uri pouka več, število predmetov pa bo, odvisno od izbirnih, med trinajst in petnajst. Poskusno bodo novi obvezni predmet uvajali v 48 šolah, večinoma nemščino.

Več učenja? Več znanja!
Mnenja med stroko, starši in ne nazadnje učenci so glede dodatnega predmeta deljena. Veliko staršev meni, da so otroci v osnovnih šolah že tako preobremenjeni z učenjem ter da bi se morali najprej dobro naučiti en jezik in šele nato začeti z novim.









Uvajanje drugega tujega jezika je katastrofa, to je že njihov tretji jezik, kdor je to uvedel, nima pojma o razvoju otrok.

Dušan Merc, ravnatelj OŠ Prule


Marsikdo pa se strinja s predlagateljem novosti, ministrstvom za šolstvo, da je zgodnje učenje tujih jezikov zelo uspešno ter da je znanje jezikov zelo pomembno za kariero in konkurenčnost v EU.

Ravnatelji za in proti
"Za poskus uvajanja drugega jezika smo brez težav dobili podpise vseh staršev," nam pove ravnatelj OŠ v Loškem potoku Janez Mihelič. "Učenci ne bodo bolj obremenjeni. Živimo v okolju, kjer je manj možnosti za vključevanje otrok v izvenšolske dejavnosti kot v mestih, kjer so otroci res lahko preobremenjeni."








Novo v 2008/09



– uvajanje drugega tujega jezika poskusno v 48 OŠ;
ukinitev splošnega uspeha učenca, v prvem trimesečju ostaja opisno ocenjevanje;
podaljšano bivanje do konca 5. razreda;
iz vzgojnih razlogov lahko šola učenca prešola, izjemoma brez soglasja staršev.Ravnatelj OŠ Prule Dušan Merc se strinja, da so otroci preobremenjeni, kot pravi, "z napačnimi stvarmi", glede uvedbe drugega tujega jezika pa meni, da gre za napako, ki kaže na nepoznavanje razvoja otrok.

"V naši šoli drugega jezika ne bomo uvajali. To so stvari, ki niso preverjene in so škodljive." Zanimanje za drugi tuji jezik med učenci kaže podatek, da se mnogi zanj odločijo med izbirnimi predmeti.

Po novem bodo učenci imeli dva izbirna predmeta, s soglasjem staršev lahko tudi tri. Tisti, ki obiskujejo glasbeno šolo pa so lahko izbirnih predmetov oproščeni.

user posted image Mini intervju s psihologinjo Blanko Horvat
Poiščite vzroke za strah

Kako poteka priprava otrok na prehod iz vrtca v šolo?

Otroci se na ta prehod pripravljajo postopoma. Pri nekaterih ta socializacija poteka hitro in brez težav, pri drugih je težav več. To so normalni pojavi. Če se strah stopnjuje, je treba skupaj z učiteljico poiskati vzroke zanj.

Kako otroku pomagati pri neuspehih?

Starši naj otroku zmeraj stojijo ob strani. Med njimi se mora zgraditi most zaupanja. Če imajo takšen odnos od malega, potem se bo otrok tudi v stiski najprej zatekel k njim.

Kako otroku privzgojiti bralne navade?

Pri otrocih, ki imajo z branjem težave, je potrebno več pozornosti in spodbude. Pomembno je, da ima otrok zgled v družini.
Ključne besede v članku:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?