|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj še kuhati?
8.3.2005 11:34:34   
Maxica
Svojemu 7-mesečniku sem pričela uvajati tudi kosilo, pa sem že čisto brez ideje, kaj mu še ponuditi.:zmeden2: Sem se kar lepo držala navodil in mu kuhala najprej 1 teden korenček, naslednji teden korenček+krompirček, sedaj sem mu pa začela dajati še piščanca v kašico, ampak ga sploh ne morem več "prisiliti", da bi odprl usta in pojedel to res, priznam.:ups:, neokusno hrano, Poje pa vsega skupaj maximum 100 ml. A je to dovolj?????:zmeden2: Kaj naj mu še skuham podobnega, da bo dobil dovolj vseh potrebnih vitaminov, mineralov itd.? Drugače se še vedno dojiva, razen kakšnega sadja ali frutka popoldne in bananino kašico za večerjo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj še kuhati?
8.3.2005 12:11:48   
Seven*
Nic bati. Dojen otrok dobi cca 80% vseh hranil iz materinega mleka. Tista gosta hrana mu je bolj za posladek. Saj se bo spremenilo in bo zacel jest. Pocakaj se malo.

Ponavadi otroci radi jedo to kar imajo njihovi starsi radi. Skuhaj mu nekaj, kar je tudi tebi slastno.. 100 ml je ze kar dosti. Nas Jakob ni pojedel vec.

Nic bat.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj še kuhati?
8.3.2005 13:50:17   
malika
Mi imamo še zdaj pri 14 mesecih probleme, ker je samo določene stvari in to en teden, potem pa moram ugotovit, kaj mu naslednji teden diši :)- .

na začetku so bile tudi težave, dokler mu nisem začela malo solit, pa dodala kakšno začimbo za boljši okus-poskusi, mogoče bo. Najbolj pa je delovalo to, da je začel jest isto kot midva. pa sva tako jedla par mesecev manj začinjeno, zdaj pa že jemo "normalno".

Drugače pa mu lahko daš riž, pa bučke, cvetačo, brokoli, piščančje, puranje, telečje meso,...

Med recepti imaš poglavje mislim da hrana za dojenčke(ali nekaj takega), pa če se ti ljubi tukaj na tem forumu malo nazaj pogledat, mislim da mesec junij, kjer sva s mehurčico napisali nekaj dobrih receptov.pa tudi v reviji Paparica najdeš kakšno idejo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj še kuhati?
8.3.2005 15:25:16   
BokiMB
Nekaj predlogov za kosilo:
-bučkova juha z lečo (recept je med recepti za dojenčke)
-blitivna juha (tudi tam)
-sicer pa: zelenjava+meso+malo testenin ali riža ali krompirja - zmiksaš skupaj z 10 grami masla. Ko kuhaš, lahko malo soliš.

Po mojih izkušnjah korenček in krompir ne gresta skupaj oz. takšna kašica res nima kaj prida okusa. Poskusi krompir kombinirati z bučko, pa z brokolijem. Naš je imel najraje z bučko, pa še zdaj mu velikokrat to naredim, ker poje polno skodelico.

Če res ne moreš vanj spraviti nič mesa, ti svetujem, da najprej odkriješ, katero zelenjavno kašico ima rad (seveda kombiniraj z rižem ali testeninami ali krompirjem) in nato dodajaj po malo mesa, tako da se okus ne bo niti opazil, potem pa postopoma količino mesa povečuj. Pri nas je bil tak pristop zelo uspešen.

Koliko mesa pa si imela v mislih, da bi moral pojesti? Jaz mojemu enoletniku še zdaj dajem za kosilo meso v velikosti ene malo večje marelice, včasih malo več. Na začetku je seveda normalno malo mesa.
Če ti citiram iz ene knjige o prehrani dojenčkov, naj bi bila razmerja pri 7- do 9-mesečniku približno taka: zelenjave za 100 g, 50 g krompirja, 30 g mesa in 10 g masla. Pri nas največji delež pade na krompir, ker ga obožuje.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?