|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   astma v nosečnosti
26.8.2008 15:55:15   
mojčika
No jaz se že v drugo srečujem s poslabšanjem astme v nosečnosti, dobila sem tudi zdravila. Astmo imam sicer urejeno in se tudi športam, malo pogosteje se pač zgodi to, da ko dobim kako virozo, res fajn zbolim, tudi za pljučnico.

Mnenja mojih zdravnikov so deljena, G pravi, da naj zdravil ne jemljem, Flixotide 2X2 vpiha in Ventolin do 4X na dan, pulmolog, da moram, sicer škodim plodu. Najprej sem mislila, da imam hude nosečniške slabosti, a sem ugotovila, da me le duši in mi je slabo od tega.

Če sem aktivna zmerno, res rabim manj zdravil, če pa je dan natrpan, letanje in polno zaprtih prostorov, pa je kar hudo in še spim ne, ker me duši.

Zdaj sem na bolovanju 15 dni, potem pa ne vem, upam, da mine...

No zanima pa me, kakšne imate izkušnje ve z astmo v nosečnosti, koliko zdravil so dali pa vam.

lp

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: astma v nosečnosti
26.8.2008 20:45:27   
jernejav
Tudi jaz imam močno astmo, ampak do sedaj ko sem v 9 tednu še nisem imela nobenih težav. Mi pa je zdravnica dejala, da moram v nosečnosti imeto urejeno astmo, torej da se lahko jemlje Ventolin, če dobim napad, saj če se bom jaz dobro počutla se bo tudi plod, oz.dojenček. Sedaj pa bom videla kako bo naprej.

_____________________________

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: astma v nosečnosti
27.8.2008 9:50:34   
*bubi*
Dejansko je problem, če pride do pomanjkanja kisika pri user posted image , ker trpi tudi user posted image . Zato se zdravil ne sme kar ukiniti. Morda bi bila potrebna pazljivost pri Flixotide, 2x2 vpiha se mi zdi dosti user posted image  (no, odvisno tudi, katero jakost imaš).

V tem primeru je vsekakor pomembno sodelovanje med G in pulmologom.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: astma v nosečnosti
27.8.2008 10:01:05   
ronja
Prvič: zamenjaj Ventolin za Berodual - ta je manj nevaren oz. agresiven za user posted image . Berodual je na B listi in so ga meni vsi g. in vsi zdravniki odobravali. Dela pa ravno tako dobro, garantiram.

Drugič: če boš zmatrana, zateži svoji g., naj te da na bolniško: jaz prvič nisem težila in sem delala, fasala ornk pljučnico in sem potem morala jest take antibiotike, na katerih piše, da s jih niti pod razno ne daje user posted image , razen, če bo sicer skoraj umrla. Tak da bolje prečiti nego lječiti! Zateži!!!!

Tretjič: jaz nisem jemala nobenih zdravil ves čas, niti jih zdaj ne, se mi zdi, da je najboljše, da jemlješ po potrebi in poskrbi, da bo potreba čim manjša - zmanjšaj obremenitve! Ker je res škoda, da bi trpala vase zdravila, če bi v bistvu enako koristil počitek... Zdaj v drugo sem na bolniški zaradi hematoma, ki  nima veze z astmo, je pa tudi astma boljše, ker več počivam. Tak da premisli in se pogovori s sabo, ljubim možekom, ginekologinjo in os. zdravnico in jim povej, da pač rabiš zdaj malo več počitka in malo bolj na izi! Se splača, res! ne govorim na pamet!

Jaz sem bila v prejšnji user posted image skoz bolana in po porodu so mi malo dali na intenzivno za 2 dni, ker je imela neke znake infekcije. Infekta sicer ni bilo, ampak so rekli,d a je verjetno tako reagirala, ker sem bila jaz ves čas bolana. Bilo mi je grozno! KO ti vzamejo otroka, je to res grozno! In slišiš otroke okoli tebe se jokat in si misliš: mogoče se zdaj moja mala tam doli joka, pa je nihče ne potolaži... To je grozen občutek in ti ga res ne privoščim!
In tudi iz finančnega vidika: en dan na intenzivne stane več kot cela boniška za user posted image , tal da se to tudi državi ne splača!

Zateži, če si zmatrana in namesto ventolina rajši malo več počivaj, učinek bo pa isti... ker je normalno, da se astma v user posted image poslabša - tak pač je, nimaš kaj... Če rabiš zdravilo, ga rajši vzemi, ker user posted image nič ne koristiš, če ti skup letiš od pomanjkanja kisika (to se meni dogaja), zato vzami, ampak po potrebi.

PS: pa nisem nek hipohonder (rodila brez protibolečinskih, recimo), sicer imam porihtano astmo, športala sem ful (zdaj žal ne smem nič), prelaufala maraton,... Ampak so stvari, kjer ne moremo z glavo skozi zid in v user posted image telo enostavno ne more toliko kot prej. Lahko športaš, ampak bolj na izi, lahko delaš vse, ampak tako, da se še ok počutiš. Če se ne, pojdi rajši počivat, boš bolj koristila user posted image kot s teranjem, 100%. Res nočem, da še katera dela mojo napako!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: astma v nosečnosti
27.8.2008 10:47:42   
mojčika
Hvala punce... Ronja sploh tebi, kot bi brala svojo zgodbo. Včeraj sem malo dala v varstvo in počivala, sem bila cel dan brez Ventolina, danes me pa že grabi. Že najmanjši napor z otrokom me sili k zdravilom in ta trenutek res upam, da dobim bolniško, ker si ne predstavljam Delat. Delam v šoli, govorim 5, 6 ur in otroci polni viroz, jaz pa taka.

Hvala za vse nasvete...

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: astma v nosečnosti
27.8.2008 11:41:19   
ČebelicaMaja
Mojčika, jaz sem dobila zdravilo Foster, ki je novo na trgu in je posebej primerno prav za nosečnice (po besedah moje pulmologinje), ampak je tudi močno pa ga sedaj jemljem bolj po potrebi...
Drugače pa ga res ni za svirat- jaz sem od moje Hane dobila virusno pljučnico, pa je bila samo v vrtcu, G sploh ni komplicirala, me je TAKOJ dala na bolniško, do konca...jaz sem samovoljno vmes prekinila, ker sem morala nujno v službouser posted image ...sej vem, ampak brez službe pa tud ne morem ostat... vendar se je stanje popravilo...in imam srečo, da sem vmes koristila dopust in sem delala kolikor mi je pač pasalo...

Sem pa imela enake težave...takoj, ko sem imela malo napora, sem že morala vzet Ventolin...res je težko, ker se počutiš, kot da nisi za nič sposoben...ampak naj te potolažim, da je sedaj proti koncu nosečnosti in po zdravljenju s Fosterjem (pa verjetno ima tudi morje kaj pri tem) veliko bolje... a previdnost ni odveč...

Če so ti svetovali sprehode, jih poslušaj...ker gibanje res pomaga, vendar zmerno...pa veliko pripomore tudi psiha, če odklopiš in si bolj na izi... sploh v zadnjem času ugotavljajo, da je ogromen % astme psihosomatskega izvorauser posted image ... sicer sem jaz precejšen flegmatik in optimist...ampak zgleda, da živčki vseeno nekje udarijo na planuser posted image

Sploh bodi previdna sedaj, ko prihajajo jesenski dnevi, ki pa meni običajno povzročijo več astmatičnih težav...sploh v Lj.,ko se začne megla in ta umazan zrak...user posted image



_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: astma v nosečnosti
23.9.2008 8:28:26   
caligula
jaz imam astmo, bronhialno. Sem v 33.tednu, nobenega zdravila do zdaj nisem uporabila niti enkrat. Po moje je astma dost vezana na psiho. Kolikor vidm pr sebi. Če se razburim, razjezim, če sm v stresu, težko diham in se začnem dušiti. V nosečnosti se kljub vsem problemom obvladujem in nisem posegla za zdravili. Če me duši grem na okno, če začnem kašljat vzamem kakšen bombon. Pomaga pa tudi sirup iz smrekovih vršičkov.
Seveda to ne velja za asmatike alergike.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: astma v nosečnosti
23.9.2008 9:44:05   
ronja
Po moje je astma dost vezana na psiho.


Gotovo stres izzove napad, saj se sprošča več kortizola, recimo. Ampak ni pa to edini razlog, oz. stres je lahko tudi od fizičnega napora, ne samo od psihičnega. Jaz sem imela veliko več napadov, ko sem delala, ker je bilo pač bolj naporno. Pa kadar sem bila bolana od česa drugega... Telo pač zmore določen napor, na žalost to ni vedno toliko, kot bi mu radi naložili, vsaj jaz mam vedno večje zahteve...
Imam pa bronhialno astmo in alergije.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: astma v nosečnosti
23.9.2008 9:50:14   
ronja
Aja, poslabšanje astme v nosečnosti je značilno zato, ker se pljuča stisnejo na precej manjši prostor v pozni nosečnosti in nimaš več tako velikega prostora za dihat kot prej. Pa ker imaš več krvi in so tudi potrebe po kisiku večje. Tako da če si astmatičarka nosečka, potem pač se zgodi, da kdaj ne boš mogla nečesa, kar si prej lahko.

Jaz sem sicer na koncu, ko so mi pozdravili tisto pljučnico, lahko delala ful, sem kolesarila, plavala in še mariskaj drugega do konca, na koncu (zadnji mesec) mi je bilo najlepše - ker nisem bila bolana in sem skakala po 2 stopnici gor in dol,... in nisem imela nobenih problemov. Ampak s pljučnico nisem mogla pa nič in sem imela non stop napade.

Ampak če čutiš, da ne gre, pa po moje v nosečnosti ni pametno preveč silit - ker jaz takrat dostikrat skup padem - to se mi sicer tudi sicer dogaja, ampak kadar nisem noseča, se ne sekiram zato, če sem user posted image , mi pa to ni ravno všeč (psihi ni všeč, hehe;) Tak da zdaj pač moram dat eno prestavo nižje včasih (no, zdaj moram že iz drugih razlogov)... Ampak hočem rečt, da ni res, da nosečka lahko vse čisto isto kot nenoseča ženska. Ker sem zaradi tega mišljenja že 2x nasrkala - na srečo user posted image nista imeli posledic (vsaj za eno že lahko rečem), ampak ni nujno, da bi bilo tako... Včasih lahko delaš enako in še več kot povprečna ženska, kar je super, včasih pa na žalost ne in za astmatike to še bolj velja...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: astma v nosečnosti
23.9.2008 11:14:40   
caligula
mene zadnji mesec mal stopnice mantrajo :D ampak počasi gre. Zdaj porabim za 60 stopnic cca 5min prej niti min ne. Počas se daleč pride :D
Pa pri ležanju mi niso všeč vsi položaji. Najraje spim na hrbtu zdaj ko sem noseča, čeprav ne bi smela ampak se vedno zjutraj najdem na hrbtu. verjetno si telo samo uredi kakor mu ugaja. Spim pa kot polh :D

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?