|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj 1. čeveljčki?
13.10.2008 20:05:05   
vaney
Naš Anže se postavlja na noge, kar pomeni, da hoče bit skoz na tleh, se dviguje vsepovsod, sprehaja gor in dol ob sedežni, tudi zunaj noče bit več v naročju, ampak bi bil skoz na nogah. Samostojno pa ne stoji ali dela korakov. Zdaj pa ne vem, ali naj mu za zunaj že kupim čeveljčke (kupit nameravam Superfitke) ali je glede na stopnjo razvoja še prezgodaj. Za doma ima nogavičke z bremzicami, z usnejnim podplatom ali copatke shoo shoos in se v njih dobro počuti. Ne vem pa, kaj naredit za ven, glede na to, da je skoz v akciji. Ne bi mu rada prezgodaj utesnjevala noge, ampak nogavičke oz. copatki pa tudi niso dovolj za ta letni časuser posted image  Kakšen predlog? Hvala.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
13.10.2008 20:13:42   
timoteja
Naša skoraj 10 mesečnica je na isti razvojni stopnji kot tvoj otroček, čeveljčke za zunaj ima in jih nosi že kar nekaj časa, štev. 18.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
13.10.2008 20:14:07   
bodoča
Ko se je moj začel tako postavljat je bilo sicer še toplo in je bil kar večinoma še bos ali v nogavičkah.

Samo ker za zunaj ni šlo več dolgo tako in ker se je tudi bližal čas odhoda v vrtec sem mu šla kupit čeveljčke - superfit in so zelo mehki in fini, mali je še raje na nogah, kot prej.

Mali nosi zdaj že drugi par, ker je prve že prerasel in so res super, sem pa ugotovila, da so v Avstriji Superfitke malo bolj poceni kot pri nas.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
13.10.2008 20:14:36   
želva
naša ima za ven kar čevlje, čist taprave. Saj je že mrzlo(no, danes ne) in jo drugače zebe v noge.noge pa morajo biti tudi zaščiteneuser posted image Mislim, da ne bo z nogico nič narobe, če bo imel čevlje, sploh če se že povsod dviguje, potem jih rabi tufi zunaj-pesek, zemlja, blato..

_____________________________

Vedno več nas je!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
14.10.2008 8:55:29   
Naja30
Naša je dobila prve čeveljčke pri 10m, ko se je že postavljala na noge in sem jo tudi vzunaj že dala na tla.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
14.10.2008 12:43:32   
Polonca s piko
Jaz sem jih ji kupila pri 9m, ker že hodi ob opori. Ko se je začela postavljat najprej copatke (kopitarna sevnica), ki jih je imela tudi za ven, saj ni hodila po tleh, kanseje pa cicibanove čeveljčke, v katerih se, očitno dobro počuti. Mislim, da ji nogice ne utesnjujejo, saj imajo širok sprednji del.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
14.10.2008 12:50:13   
Mišni
Če hodi zunaj po tleh in če se ti zdi mrzlo, potem itak da rabi čevlje. Samo čimbolj mehke mu kupi.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.10.2008 17:33:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
6.11.2008 11:24:46   
Branka Teržan


jst sem jih obema kupla ko so se začele dobro stavit na noge. in seveda cicibanove.

moji svakinji pa je pediater reku da ji ni potrebno kupit čevljev dok ne shodijo


_____________________________

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
6.11.2008 11:29:09   
Anonimen



Kakšni naj bodo otroški čevlji? prof. dr. Vane Antolič, ortoped, višji svetnik Starši ali stari starši imajo dostikrat občutek, da je z otrokovimi stopali "nekaj narobe" in potem želijo v strahu pred nenormalnim razvojem ukreniti vse, kar je potrebno ali po možnosti še kaj več, samo da bi preprečili deformacijo. Pri tem pa otroci nimajo nikakršnih težav ali bolečin, povezanih s stopali. Tipično je tudi to, da otroci imajo težave, če nosijo trde vložke, in da te težave minejo, če prenehajo z nošenjem teh vložkov. Dolgo časa je namreč veljalo mnenje, da so čevlji poleg zaščitne funkcije potrebni tudi za boljši razvoj otrokovega stopala. To mnenje smo v strokovnih ortopedskih mednarodnih krogih že pred časom zaradi novih spoznanj v celoti ovrgli. Ta spoznanja pa so še v premajhni meri prodrla do staršev. Večina staršev je namreč še vedno trdno prepričana, da mora biti obutev s trdim opetnikom, visoka do gležnjev in z vloženim vložkom za stopalni lok; še zlasti naj bi imeli tako obutev otroci, ki shodijo. To mnenje je posledica nekaterih opažanj, ki begajo starše: stopalni lok pri otroku je znižan, petnici sta pogosto nagnjeni navzen (na "X"), otrok je v obdobju, ko shodi, pri hoji manj stabilen in se spotika. Vsa našteta opažanja so v bistvu pravilna, potrebno pa jih je znati tudi pravilno interpretirati. Stopalna loka namreč takoj ob rojstvu še nista razvita v polni meri: pri večini otrok se razvijeta šele okrog petega leta, pri nekaterih pa celo šele v puberteti. Položaj petnic je pri otrocih, ki imajo bolj mehke sklepne vezi, normalno v položaju nekoliko bolj navzven in samo to dejstvo je popolnoma nezaskrbljujoče. Povsem normalno je, da so otroci, preden shodijo, nekoliko bolj nerodni; to je posledica nerazvitih mehanizmov hoje, ki zorijo v možganih in na katera seveda z nikakršnimi čevlji ni mogoče vplivati. Hoja brez čevljev je naravna in zdrava V civiliziranem svetu je nošnja čevljev nujna, saj je potrebno stopalo zaščititi pred toplotnimi vplivi okolja, vlago, umazanijo, pa tudi pred poškodbami. Zelo pomembni so tudi vplivi modnih trendov, katerim smo hote ali manj hote praktično vsi izpostavljeni - tudi otroci. Toda starši naj razumejo, da je hoja brez čevljev v vsaki starosti otroka najbolj naravna in zdrava. Predvsem morajo tudi razumeti, da se stopalo najbolje razvija brez čevljev. Otroci, ki imajo bolečine v predelu stopal ali kakšne druge težave (na primer, šepanje ali slabo mišično moč) ali očitno deformacijo, pa naj seveda pridejo na pregled k zdravniku.
Primerjali so stopala skupine ljudi, ki so celo življenje bosi, s stopali skupine ljudi istega naroda, ki so nosili čevlje. S to kvalitetno in pomembno raziskavo so ugotovili, da so stopala bosonogih bolje oblikovana in da imajo manj deformacij. Trdi čevlji oslabijo mišice Trdi čevlji nudijo stopalu pretirano oporo, s tem pa oslabijo mišice in posledično le-to lahko postane res bolj plosko. Razvijajoče se stopalo ne potrebuje nikakršne opore. Vsakemu je jasno, da za razvoj roke ne bi bilo ugodno, če bi nosili trde rokavice, zanimivo pa je, da večina misli, da je to isto (trd čevelj) koristno za stopalo. Kakšni so najboljši čevlji? Najboljši čevlji za otroka so mehki, fleksibilni, po obliki stopala - spredaj široki, z nizko peto, podplat naj bo po trenju podoben koži. Izrednega pomena je tudi, da je čevelj udoben, raje večji kot pa premajhen. Nov čevelj je potrebno s podplatom potegniti po tleh in potem ta občutek primerjati z občutkom, ki ga imamo, ko po isti podlagi podrgnemo z roko: upor proti premiku naj bo podoben. Tako lahko ugotovimo, ali podplat preveč drsi (ali je pregladek) ali pa preveč zavira med hojo, v obeh primerih pa se otrok lahko spotika ali pada.
Asimetrična izraba čevljev še ne pomeni, da je s stopalom nekaj narobe: otroci z normalnimi stopali pogosto nesimetrično izrabijo čevlje. Pri izraziti asimetriji obrabe je koristen posvet pri zdravniku.
Pri odraščajočem otroku so čevlji tipično prej premajhni kot pa izrabljeni. Nošene, a premajhne čevlje, lahko ponovno nosi otrok z manjšim stopalom; preprečiti pa je potrebno morebitni prenos glivic. Stopalni vložki ne odpravljajo ploskosti Stopalni vložki nikakor ne vplivajo pozitivno (ne odpravljajo ploskosti), obstajajo pa celo poročila, da celo pospešujejo nastanek ploskosti (slabijo mišice). Pri nekaterih otrocih, ki imajo neke oblike otiščancev, je nošnja posebnih razbremenilnih vložkov lahko koristna, ker pride do prerazporeditve obremenitev.
Pete na čevljih z dodatnim klinom (na zunanji strani višje pete) ne vplivajo na zmanjševanje "O" položaja kolen ali na to, da bi otrok pri hoji stopali manj obračal navznoter.
Izdelava posebnih, modificiranih čevljev je za zdravega otroka nepotrebna in za otroka neprijetna. Otrok naj ima dobre čevlje, a naj bo tudi čim več bos Otroci naj torej nosijo zgoraj opisane čevlje, naj pa bodo tudi čim več bosi. Za ugoden razvoj stopal priporočam tudi čim več fizične aktivnosti. Neprestano predpisovanje vložkov in posebnih čevljev zdravim otrokom ima tudi negativne psihološke učinke. V kolikor so starši v dvomih, je veliko bolje glede stopal povprašati zdravnika, ki dobro pozna to področje, kot pa v neutemeljenem strahu prisiljevati otroka brez težav k nepotrebnemu nošenju raznih vložkov.





(odgovor članu Branka Teržan)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj 1. čeveljčki?
6.11.2008 18:51:02   
mišk
Jst sem ji kupila prve čeveljčke ravno na prvi rojstni dan. Ima pa jih bolj za okras, kot zaradi funkcije, ker se še sedaj samo plazi in se redko redko dvigne ob opori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?