|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   fluor?
3.12.2007 8:27:55   
anju
slišala sem, da se daje dojenčkom tudi fluor proti kariesu. pa me zanima, če tedaj, ko začnejo zobki rasti? in ali ga predpiše pediater ali se ga lahko kupi brez posveta z njim... ker imamo posvetovalnico šele 19. dec. zobke pa že 3?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: fluor?
3.12.2007 10:03:50   
TANJA78
Naš Žan je dobil prva dva zobka pri 5 mesecih in pol, fluorove tabletke smo začeli jemati pri 6 mesecih, ker prej jih če se ne motim ne smejo.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: fluor?
3.12.2007 11:48:40   
SPOKEC
nam jih je predpisala pediatrinja pri 6 mesecih

(odgovor članu TANJA78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: fluor?
3.12.2007 12:03:39   
Tiamo
O teh tabletkah, fluoru in pasti je bilo veliko polemik...malo linkov na to temo

Pozdravljeni! V zadnjem času je res veliko polemik o škodljivost oz. koristnosti dodajanja fluora k prehrani otrok in mladostnikov, v dobi izraščanja stalnih zob. Študije so delane predvsem v tujini, kjer fluorirajo vodo ali sol. Zato je v teh deželah težje določiti količino zaužitega fluora kot pri nas, saj uporabljamo tabletke . Dajanje fluora zakonsko ni obvezno, je pa po slovenski doktrini še vedno priporočljivo. Če se odločite za dajanje fluora, je pomembno da tabletke dajete vsak dan, sicer nimajo učinka. Tabletke je potrebno dajati natančno po navodilu ki ste ga dobili skupaj z receptom. Prvi stalni zob v ustih so navadno spodnje šestice pri starosti 6 let, lahko pa izraste že kako leto prej ali pozneje. Takoj nato sledijo zgornje šestice. Takoj zatem so na vrsti spodnja srednja sekalca, nato zgornja srednja sekalca, sledijo stranski sekalci. Prav nič ni nenavadno, če je vrstni red drugačen. Do 9.leta običajno izrasejo vsi do sedaj našteti zobje. Nato so po shemah na vrsti ličniki, med 8. In 9. letom, pa tja do 12. leta. Med 8. In 13. letom navadno izrasejo podočniki, zadnje so na vrsti sedmice, ki navadno izrasejo med 9. In 15. letom. Dajanje fluora je, če se za to odločite, smiselno, dokler ne izrasejo vsi stalni zobje. Če zobna pasta, ki jo uporablja sin vsebuje fluor, se morate zavedati, da je otrok vedno nekaj pogoltne. To pomeni dodaten vnos fluora v organizem. Zato je moje osebno mnenje da v kolikor se odločite za dajanje fluorovih tabletk uporabljate zobno pasto brez fluora. Fluorove tabletke so namenjene stalnim zobem. LP
Mirjam Kovačič Čadež

http://www.najnaj.net/poglavje11.html

http://www.diva.si/clanki_notranja.php?id_clanek=111


Jaz sem se odločila, da svoji ne dajem tabletk, tudi pediatrinja mi jih ni omenila, niti zobozdravnica. Kupila sem ji zobno pasto brez fluora, ker še ne zna splakovati in večino paste poje.

(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: fluor?
8.10.2008 16:14:15   
lilly1
vredno razmisleka:

http://www.orgon.si/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=114 Uživajte vikend :)

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: fluor?
8.10.2008 17:58:47   
Naja30
Nam jih ni predpisala, ker sem imela jaz težave s fluorom - obarvanost zob. In tako ji ga ne dajem.

(odgovor članu lilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: fluor?
8.10.2008 20:48:49   
Ana001
Nam jih je predpisala pa so mi v lekarni rekli, da jih pri nas ni več za dobit, ker jih ne proizvajajo več. user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: fluor?
8.10.2008 22:10:14   
kaya2007
samo ne dobavljajo jih več. mi jih kupimo v avstriji.

(odgovor članu Ana001)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: fluor?
9.10.2008 7:23:57   
Gordana-3
mi jih tud nismo dobili. sem se pozanimala pri zobozdravnici in je rekla, da v zobke pride ful malo tega flora iz tabletk, skorajda nič, zato je dosti bolj učinkovito, če se zobki namažejo s fluorom, če že pride do začetka zobne gnilobe ali česa podobnega.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: fluor?
9.10.2008 8:19:38   
nincha
meni jih je pediatrinja dala v 7.mesecu ko je mala dobila 1.zob...jaz ji devam vsak dan eno tabletko...ali je prav ali narobe..ne vem..mislim da škoditi ne more?!

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?