|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   UZ Pušenjak-kontrola rasti
3.10.2008 15:01:51   
Anonimen
A morda katera ve koliko stane UZ pri dr. Pušenjaku kontrola rasti ploda, ki se opravlja nekje v 30. tednu?

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 9.10.2008 8:39:55 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UZ Pušenjak-KONTROLA RASTI
3.10.2008 15:11:07   
miracleme
jaz sem bila v torek.....se splača, same pohvale. Plačala sem 60 EUR (navaden UZ).

Lp,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: UZ Pušenjak-KONTROLA RASTI
8.10.2008 15:52:25   
jadrnica
hojla, ali se to dela v dravljah ali na kliniki? in zakaj šele v 30 tednu in ne prej?   - morda so to nekoliko smešna vprašanja, samo sem 1 nosečka pa še bolj malo vemuser posted image . hvala za odgovore.

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: UZ Pušenjak-KONTROLA RASTI
8.10.2008 17:42:04   
uršula83
To se opravlja v Dravljah pri dr. Pušenjaku, mogoče pa tudi na kliniki, to pa ne vem. Zakaj takrat? Prej je itak nuhalna(12-14tednov) in morfologija(20-25 tednov), ki pa je zadnji UZ, ki ga krije ZZZS. Pred leti je ZZZS krila tudi kontrolo rasti v 30. tednu, sedaj ne več. Zakaj ne več nimam pojma, najbrž zaradi finančnih vzrokov. Ker v 30. tednu ima otrok veliko možnosti da preživi (skoraj sigurno preživi) in če pride do zastoja rasti, pač verjetno sprožijo porod pred PDP in je ok z njim, če ne sprožijo porod pa lahko umre. In s tem UZ preverjajo če plod dosti raste. Mislim da je najbolj relevantna mera obseg trebuščka ploda - ta naj bi se vseskozi večal, tudi če se kak drug parameter ne "čisto po pravilih" ni toliko panike, če pa obseg trebuščka ne napredjuje je eden možnih vzrokov zastoj rasti ploda. 

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: UZ Pušenjak-KONTROLA RASTI
8.10.2008 19:01:05   
Hope2
Jaz sem bila pri njemu na kontroli rasti. Pokličeš številko za naročanje in potem te sestra naroči ali v Dravlje ali v porodnišnico, odvisno kje ima manj gužve. Ker je imel v Dravljah ful gužvo, je mene naročila v porodnišnico takoj naslednji dan. Stane 60 evrov, pa fajn da imaš denar in to točno. user posted image . Aja če ti pa tvoj ginekolog da napiše napotnico, pol pa ne plačaš ni. 

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.10.2008 19:02:52 >

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: UZ Pušenjak-KONTROLA RASTI
9.10.2008 0:40:36   
jadrnica
hvala za odgovore

HOPE 2 -
kdaj pa ti tvoj G napiše napotnico oziroma kakšna mora biti situacija da te tja pošlje? ali če sam tega ne more preveriti ali kaj?

malo mi je nerodno, ker moja G dela vse od nuhalne do morfologije, jaz bi se šla še komu drugmu pokazat, saj veste drugo mnenje pa to, pa vsak nekaj vidi....tolk za info, zakaj sem tolk firbčna glede vsega.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: UZ Pušenjak-KONTROLA RASTI
9.10.2008 9:01:42   
Hope2
Bom na kratko, ker me stalno ven meče.

Mislim, da ti G ne bo dala kar tak napotnice, če bi ti šla samo po drugo mnenje in je z otrokom vse ok. Najbrž mora bit vsaj kak sum, ali pa da ni ona oz aparati usposobljeni, da naredi pregled z UZ. Če ti ni smotano, jo prosi, meni je bilo, saj ona ni nič sumila, jaz pa sem sumila, zato sem šla pač samoplačniško. Zdaj ko sem ji nesla izvide in so res pokazali sum na zahiranost, me je pa kar vprašala ali moram nazaj k njemu (napiše napotnico) ali mi ona naredi kontrolo. Je tudi moja G priznana in baje super G na GK LJ.

Ko sem se naročala k Pušenjaku in ko sem prišla k njemu, so me pa stalno spraševali ali imam napotnico, zato vem, da lahko prideš z napotnico



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.10.2008 9:03:03 >

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?