|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preiskave
20.10.2008 14:56:30   
tani76
Zdravo, punce!
Sem nova na tem forumu, zanima pa me, v kakšnem zaporedju potekajo preiskave o vzrokih neplodnosti. S fantom se namreč že več kot leto trudiva za user posted image  po naravni poti, pa nama ne uspe. Mi lahko odgovori kakšna, ki ima s tem izkušnje. A kakšno od teh preiskav naredi lahko kar moja G, ali je treba takoj v ambulanto za neplodnost?
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preiskave
20.10.2008 15:27:35   
nhaya
Pozdravček!
Glej, jst ti bom povedala, kar vem do sedaj, ker se tudi ne "ukvarjam" dolgo s preiskavami. Midva sva se trudla na user posted image skoraj dve leti..pa sem vsak mesec upala - sej bo, pa še ne grem na pregled ipd..in meseci so šli hitro..Potem pa sem šla pred kratkim k mojemu G in sem pač lepo razložila kako je s to stvrajo. On mi je naredu vaginalni UZ in navaden UZ, vendar je reku, da nič ne vidi, ker je bilo komaj dva dni po user posted image . Sem ga prosla za napotnico za Lj in mi jo je dal brez problema. Naročila sem se pri dr. Rešu. Seveda je za prvič potreboval napotnico tudi moj za spermiogram.
Pri njemu gre pa tko, da se najprej mal pogovorite o tem, kolk časa sta skupi, kolk časa delata na user posted image , če so ble kake posebnosti ipd. Potem najprej pregleda tvojga, pa dat mora seme, da naredi spermiogram. Teb pa nrdi vaginalni uz da vidi če je kej narobe. Me je ugotovu PCO in me je dal naprej še na ene krvne preiskave (v prvih štirih dneh user posted image ), pa dal mi je klomifen, v času ovulacije pa moram nazaj.
Tko, upam, da sem ti vsaj mal pomagala.

(odgovor članu tani76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preiskave
20.10.2008 18:38:26   
september1
oj
kot ti je povedala nhaya
 tud pr nama je blo isto sam da midva hodima v MB.dobila sva napotnico,jaz od moje G,moj pa od osebnega zdravnika.Moj je šel na spermiogram,čez tri mesece še enkrat,jst pa sem dala kri,čez en mesec še enkrat, pa UZ v času O sem imela, bila sem že na HSG-ju zdaj pa čakam na THL.
pa veliko sreče in želj da ti nebi bilo treba it skozi vse to.

(odgovor članu nhaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preiskave
21.10.2008 7:29:50   
tani76
Hvala, dekleti!
Želim vama, da bi bili čimprej user posted image .

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preiskave
21.10.2008 7:32:21   
talika81
kot sta že povedali moji predhodnici, je najbolje, da greš k svojemu G in ga prosiš za napotnico za kliniko.

ali bosta šla v mb al v lj, se bosta pač sama odločila.

če boš šla na kliniko za neplodnost, te najprej čaka, kot je bilo že rečeno, en kup preiskav, s katerimi bodo skušali ugotovili, kaj je in če je sploh kaj narobe.

tako boš morala dati kri točno določene dneve ciklusa, da vidijo, če je glede hormonov vse o.k. in tudi, če imaš O. potem ti bodo spremljali cilkus z UZ , pa kot je rekla september1, UZ boš imela v času O.
tudi tvoj bo imel spermiogram, mogoče več kot enega, odvisno od tega, kakšni bodo rezultati 1. spermiograma.

če naj bi bilo glede hormonov vse o.k., te bodo verjetno poslali na HSG, da vidijo, ali so jajcevodi prehodni.

to so začetne preiskave. vsekakor se boste o teh preiskavah in vseh zadevah izčrpno pogovorili z vajinim zdravnikom.

upam, da vama čimprej uspe zagledat user posted image .

_____________________________

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!


(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preiskave
21.10.2008 8:10:04   
ziva1
Tudi jaz čakam kaj bo G z mano naredila. Moj ima zdaj spermiogram, potem pa sem jaz na vrsti in razmišljam kam me bo napotila, če bo z mojim vse OK. Kako različno se G odločajo za nadaljne postopke, mojo kolegico je dala takoj na laparo. Na podlagi česa se odločijo? Jaz bi raje šla dati najprej kri, mogoče imam samo jajčnike neprehodne kot pa da grem kar pod nožuser posted image . Kaj ve mislite, narobe razmišljam?

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: preiskave
21.10.2008 9:14:35   
pin
Jaz bi dodala samo eo informacijo. Večina parov prosi pri osebnih zdravnikih za napotnico za spermiogram. Slišala sem, da se potem tudi čaka na termin. Midva nisva želela čakat in sva opravila spermiogram pri Dr. Rešu v ambulanti na dan mojega pregleda. Spermiogram stane 46 €. Za ta denar jaz nisem bila pripravljena čakat dva meseca. Odločitev je pa seveda tvoja. 

(odgovor članu tani76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: preiskave
22.10.2008 8:13:11   
tani76
Ko sem bila nazadnje pri G, sem se z njo pogovarjala tudi o teh preiskavah, če bi bile seveda potrebne. Ker imam redne M, bi bila najprej na vrsti UZ in HSG. Pri mojem user posted image  pa seveda spermiogram. G mi je takrat dala še pol leta časa, da zanosim po naravni poti, vendar se zdaj te pol leta izteka...
Ker nočeva po nepotrebnem zgubljati časa, sva se pogovarjala o tem, da bi  user posted image  spermiogram opravil že vnaprej (še pred mojim naslednjim obiskom G), saj sva na forumih brala, da ga je včasih potrebno opraviti tudi večkrat, user posted image  pa bi mi tudi rad prihranil preiskave, če seveda ne bi bile potrebne. Bi bilo po vaših izkušnjah to smiselno?

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: preiskave
22.10.2008 21:00:43   
ziva1
Pojdita v samoplačniško in boš lahko že z izvidom šla naprej v postopek, pa malce pridobiš na času, saj veš da je vsepovsod dolga doba. Moj je npr. prišel na vrsto za spermiogram v roku enega mesca. Izvid pa dobil v 3 dneh. Tak da se mi ne zdi tako hudo. Sama se odloči.

(odgovor članu tani76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?