|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   beta hcg
12.11.2008 9:51:17   
xyy747
pozdravljene,
sem v 5.tednu nosečnosti, včeraj sem bila na uz in ni bilo ničesar videti, ponovno sem bila na odvzemu krvi, danes mi je  bilo rečeno, da mi ta hormon počasi raste, bojim se kakšne izvenmaternične, je možnost vseeno normalne nosečnosti ?..ima kakšne podobno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: beta hcg
12.11.2008 10:09:50   
maja24
Počakaj do 7t al pa 8t takrt se bo že srček vidu,5t je še prezgodi,pa ne sekiraj se,sej bouser posted image

Pa čestitkeuser posted image user posted image user posted image



_____________________________

Ela čebela


(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: beta hcg
12.11.2008 10:15:33   
xyy747
joj, hvala za spodbudne besede...mi gre tako na jok...me preplavljajo črne misli, najbolj črn scenarij...tako si želiva otročička....da mi je kar slabo od misli, da bo vse splavalo po vodi....

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: beta hcg
12.11.2008 10:23:42   
Lalica1
Jaz sem bila na prvem UZ v 7. tednu. Naredila je vaginalnega, ker se je oni drugi slabo videl. No, takrat se je že nekaj videlo, tako da res še kakšen teden dva počakaj, da bo bolj jasno. Na začetku je to vse tako majčkeno, da ni dobro vidno. In zakaj takoj pomisliš na slabo? Saj je vse v redu s tvojim pikcem! Sigurno! Vedno si moraš reči tako! Smo si pač različne. Meni se je npr. takoj po oploditvi (po moje res samo nekaj dni) na testu lepo videlo, da sva dva ali dve. Enim se pa ne pokaže tako hitro.
Ti držim pesti, da te pikica na naslednjem UZ že lepo preseneti!

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: beta hcg
12.11.2008 10:27:14   
zmajaz
Jaz res ne razumem, zakaj eni G tako hitro naročajo na UZ in potem spravljajo uboge mamice v obup, ker še ni nič videti - če pa vendar vedo, da tako zgodaj PRAVILOMA še ni nič videti.

Potrpi 2-3 tedne, potem se bo pa že srček slišal - boš videla. Veliko sreče!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: beta hcg
12.11.2008 10:35:48   
xyy747
hvala vam dekleta....

sem res takkkkkkoooooo potrta, obenem mi vlivate upanje....najbolj me spravlja ob pamet to, ker med pogovorom z medicinsko sestro, katera mi je javila rezultat bhcg, sem jo vprašala, če je to slab znak  pa je pritrdila. Morda gre na izvenmat. n.
Naj povem , da 32. dan cikla (moj je dolg 28) sem imela malo izcedka rjavkast, zato me je g. takoj naročil.
Včeraj, ko sem bila na pregledu, je rekel, da je to normalno, ker se mi je izcedek zaustavil in sem imela le spet zelo malo izcedek podoben belem toku, vendar roza barve. Tako, da res UPAM, da bo vse OK, čeprav G. danes verjetno misli drugače. V ponedeljek se moram spet oglasiti pri njemu.

Hvala vam za odgovore, spodbudo. 

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: beta hcg
12.11.2008 10:56:03   
zmajaz
Tak izcedek je po zanositvi normalen - mislim, da se temu reče "vgnezditvena krvavitev". Tako da to še ni nujno samo po sebi kak slab znak.

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: beta hcg
12.11.2008 12:50:27   
Anonimen
Mislim, da sva v zelo podobni situaciji. Prejšnji teden sem zagledala user posted image , dobila po nekaj dneh rjav izcedek, potem sem imela še en dan rahlo rdečega. Včeraj sem bila na pregledu in se ni na UZ nič videlo. Krvnih testov nisem delala. In je rekel, da je možno, da sem bila noseča in je šlo nekaj narobe, pa se bo sedaj vlilo ali pa da sem kasneje zanosila in se še ne vidi. Po ZM bi bila sedaj na koncu 5 tedna, imam pa dolge cikle. Js sem se že kar sprijaznila, da pač ni uspelo in sedaj čakam, da se vlije. Potem pa ponovno v akcijo. Naslednji teden imam pa spet pregled, če se slučajno M ne vlije do takrat. 

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: beta hcg
12.11.2008 13:12:18   
Abra
BetaHcg se mora v 48 do 72 ur podvojiti, če se ne oz. prepočasi raste, je lahko res kaj narobe. V 5. tednu se pa redko dela uz, ker se praviloma lahko vidi samo gestacijska vrečka. Za plod in srček je absolutno prezgodaj. Izcedki in krvavitve niso nujno že splav, vrednost BetaHCG nam v tem času še največ pove. Kakšno pa si imela vrednosti in koliko časa je bilo med meritvami?

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: beta hcg
12.11.2008 13:17:49   
xyy747
prvič sem bila 6.11. na odvzemu in je bil rezultat 38.20% včeraj 51,4% beta hcg, ne vem zakaj mi govorijo v procentih, ker drugod vidim , da so drugače izračene vrednosti.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: beta hcg
12.11.2008 13:51:52   
Abra
Jaz procentov tudi še nisem nikjer zasledila user posted image mogoče mislijo na procente povprečnih vrednosti, ki bi morale biti na določeno gestacijo user posted image to je zelo čudno, ker je normalen razpon zelo velik, tu ni neke logike. Nekako je pa tko, nosečnost je potrjena, ko je vrednost betaHCG nad 40 E/L. To bi moralo biti takrat, ko menstruacija zamuja, navadno je pa že več in se mora podvajati na 48-72 ur. Če pada, gre za propadlo nosečnost, če počasi raste gre lahko za IMN, uspešna nosečnost žal ni. Ampak, kot sem rekla, teh procentov nisem še nikjer zasledila in karkoli ti rečem na to temo je lahko narobe ... kako so te pa naprej naročili? Spet krvni test čez dva dni? Drugače pojdi magari v adrialab na samoplačniški test in boš kmalu ugotovila, kaj se v resnici dogaja. Vem, da ni prijetno čakanje v tej negotovosti.

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: beta hcg
12.11.2008 14:45:25   
mml
Ne se obremenjevat, pri meni je bilo prvič v 5. tednu samo mini mehurček, drugič v 6. tudi samo mehurček, pa imam sedaj doma dva vesela nagajivčka...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: beta hcg
12.11.2008 14:56:39   
lananai
Glede rjavkastega izcedka v času, ko naj bi prišla M... Jst sem imela neredne M (se še ni umirila po končanju jemanja KT) in sem imela več kot 1 teden kar močan izcedek. Sem sklepala, da je ta mesec pač malo bolj švoh M. Vseeno sem naredila kak teden po tem test - za gvišno, da bi vedla, če lahko še kak pir popijem al ne več. user posted image  In je pokazal user posted image .

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: beta hcg
12.11.2008 16:09:47   
xyy747
katera morda ve, glede lestvice beta hcg razlago ali kako priti do take vrednosti, če imam podane le % '?

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: beta hcg
12.11.2008 17:34:03   
Abra
Tuki je razpredelnica vrednosti, vendar ne v procentih. http://www.awog.it/betahcg.htm
Lahko na MONu vprašaš Pušenjaka, te bo pa ziher vprašal po refenčnih vrednostih, saj se od laboratorija do laboratorija razlikujejo. Jaz bi še enkrat poklicala ginekologa oz. sestro, da ti natančno pove, drugače pa bi šla na samoplačniški krvni test v adrialab (če si iz LJ).

mmi, če je krvni test ok in hormon pravilno narašča se res ni za sekirat, saj je prezgodaj, da bi se plod oz. srček že videl. Če pa hormon ne narašča pravilno, žal ni upanja. Res se pa tu ne da nič naredit, kot čakat.

****y747, držim pesti, da se bo tebi tudi srečno izteklo.

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: beta hcg
12.11.2008 17:39:44   
Hator
Se strinjam z Abro. Sama sem bila dvakrat v takšni situaciji, ko je ßhcg prepočasi rasel in je bila IMN. držim pesti, da pri tebi to ne drži. Sicer pa tudi meni niso znani %
Se je mogoče videla vsaj Gv, če se je, potem ni IMN.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: beta hcg
12.11.2008 18:15:30   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Jaz res ne razumem, zakaj eni G tako hitro naročajo na UZ in potem spravljajo uboge mamice v obup, ker še ni nič videti - če pa vendar vedo, da tako zgodaj PRAVILOMA še ni nič videti.

Potrpi 2-3 tedne, potem se bo pa že srček slišal - boš videla. Veliko sreče!


men je G oz njena sestra že sama rekla, da pred 8 tednom me sploh ne misli naroči, ker se itak ne bo še nič videlo... zato sem bila na prvem pregledu pol full happy ko sem že lahko zagledala otročička

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: beta hcg
12.11.2008 19:32:50   
xyy747
ah ne vem, zakaj mi vedno v laboratoriju poročajo v %, res ne razumem....
včeraj  na uz se ni videlo nič, popolnoma nič...zato me resno skrbi, kaj bo. Morda je res prezgodaj, ampak danes ko so mi rekli, da hormon počasi raste sem toliko bolj žalostna in mislim, da nimam veliko upanja, čeprav potihem zelo upam, da bo vse ok.
Gre namreč za mojo prvo in predvsem želeno  nosečnost in da se bi končalo slabo..... ne vem, to je prav pika na i.
Žalostna, žalostna, žalostna. Upam, da se obrne na bolje...kdo ve.

Hvala vam za pomoč ter nasvete. Zlate ste!!!!!!!

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: beta hcg
12.11.2008 20:02:22   
Hator
Glede tega, zakaj G tako hitro naročajo na pregled:
saj ne naročajo, razen če imaš slučajno naročen pregled že od prej in če je slučajno kaj narobe. Sicer pa je čist fajn, če te prej pogledajo, da izključijo imn. Sama sem jo imela 2x, in sem hvaležna, da me je ginekolog spremljal od začetka, ker je sicer lahko tudi usodno. tako je bilo sicer res ogromno skrbi in čakanja, ampak vsaj dagnozo smo pravi čas postavili.

(odgovor članu xyy747)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?