|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče jesti GH
12.11.2008 21:10:01   
brina2006
Pozdravljene!

Naš vragec noče več jesti !
Ta teden smo dopolnili 9 mesecev in imamo težave s papanjem.user posted image
Z uvajanjem sem začela pred vec kot dvema mesecema in se mi zdi da je na začetku pojedel več kot sedaj. Težava je v tem da poje nekaj žličk in konec ,ponavadi poriva z rokicami žličko od ust kot da bi mu dajala strupuser posted image .
In seveda potem je pa pi.... of..!
Na dan poje pa približno  tako: danes
zjutraj (med 7:30 in8:30) mleko Aptamil 210ml
dopoldan(mad 11 in12:30) sadje ponavadi zmiksano banano+ plazmon 100g včasih je pojedel tudi 200 g
kosilo (med 15 in16) ponavadi minještro zel, 3,4 (80g_100g)žličke včasih 250g
večerjo nič (potem je pojedel malček kruhka)
To je pa vse včasih poje malo več  vendar se mi zdi da je to premalouser posted image user posted image
zvečer mleka noče več tako da je konec do jutra, ponoči ne je vec kar nekaj časa tako da je zjutraj lačen kot volkec potem pa spet skoraj nič!
Jaz sem čist obupana ker je pred enim mesecem pojedel več.
Prosim pomoč, nasvete, vaše izkušnje!

hvala!

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 12.11.2008 21:42:03 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče jesti GH
12.11.2008 22:06:42   
julči
če je drugače zdrav, živahen, ima primerno težo, lepo napreduje.... se ne sekiraj. Otrok poje tolko ko rabi, so obdobja ko bolj raste in več porabi in so obdobja ko manj. Js ga ne bi silila, ker s tem se mu lahko hrana še bolj upre, pol se pa začnejo težave. Če pa je otrok na meji podhranjenosti oz ima kake zdravstvene težave je pa drugo. Pa srečno!


(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče jesti GH
13.11.2008 8:49:31   
Tisana
Se strinjam z Julči. Pa še en predlog, ker tudi naša po parih žličkah, ko poteši tisto najhujšo lakoto, preneha jesti in hoče ven iz stolčka. Mi ji damo potem v roke kakšen plastičen kozarček, žličko, kakšno kocko, da jo tlači v kozarček, kos kruha, da ga sama nosi v usta, je tudi navdušena nad tem, da sama nosi koščke hrane v usta, tako da jih pač postavimo pred njo,... zraven seveda potem tudi skrivamo tisto kocko pod kozarček, pa jo spet pokažemo, potem še ona nese kakšen košček meni v usta,... Ko se tako zamoti s stvarmi ali pa s koščki hrane oz. s tem, da sama jé, tudi večinom lepo odpre usta za žlico ali košček hrane, ki ji ga jaz ponujam. Pravim pa večinoma, ker včasih tudi to ne vžge user posted image .  V glavnem, tisoč in ena fora, da pojé, da ni takoj spet lačna in sitna. Ni drugega, kot oborožiti se s potrpežljivostjo, železnimi živci in neizmerno ustvarjalnostjo user posted image user posted image user posted image  Svaka čast nam mamam user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče jesti GH
13.11.2008 9:12:46   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: julči

če je drugače zdrav, živahen, ima primerno težo, lepo napreduje.... se ne sekiraj. Otrok poje tolko ko rabi, so obdobja ko bolj raste in več porabi in so obdobja ko manj. Js ga ne bi silila, ker s tem se mu lahko hrana še bolj upre, pol se pa začnejo težave. Če pa je otrok na meji podhranjenosti oz ima kake zdravstvene težave je pa drugo. Pa srečno!




Se strinjam. 

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče jesti GH
13.11.2008 9:14:21   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Ni drugega, kot oborožiti se s potrpežljivostjo, železnimi živci in neizmerno ustvarjalnostjo user posted image user posted image user posted image  Svaka čast nam mamam user posted image user posted image user posted image


100% imaš prav user posted image .

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče jesti GH
13.11.2008 9:49:38   
gajči
Pri nas je enako. Sin je star 9,5m in enostavno noče jesti GH. Se pa doji. Vsak dan mu ponudim 4x GH, vsak dan mu skuham sveže kosilo, pa nič. V celem dnevu ne poje niti za en obrok GH. Edina stvar, ki jo je, je banana. Še do pred kratkim je jedel vsaj večerjo (mlečno kašico) zdaj pa niti to noče več. Včasih smo ga tudi zamotili z igračkami pa žlicami, lončki, vsem mogočim, zdaj pa ne deluje več. Kar poje ima veliko raje koščke recimo kruh, testenine, ampak tega poje tako malo, da se skoraj ne šteje.
Ne vem kaj naj, večno se ne bo mogel dojit. Včasih mu kar na silo porinem hrano v usta, ampak itak gre vse ven, pa verjetno s tem tudi nikomur od naju ne delam uslugo.

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče jesti GH
13.11.2008 10:25:10   
koala
Brina nisi edin z težavami. Jaz sem začela uvajat z 6 meseci, zdaj je star preko 9 mesecev in o tem da bi pojedel kak cel obrok GH lahko samo sanjam. Sicer se doji in lepo pridobiva, je že potrojil porodno težo, pa tudi pediatrinaj me je pomirila, da nekateri dojenčki pač ne sprejmejo žlice z lahkoto. Svetovala mi je, da naj pač najprej ponudim tisto, kar se mi zdi da bi nmaj pojedeel pri obroku (recimo samo meso) vse ostalo pa potem, kolikor še pač hoče.
Pri nas pomaga tudi če mu namesto z žlico ponudim z prsta, potem poje več.
Kaj pa zobki? Pri nas pri izraščanju zobkov sistematično odklanja žlico , včasih še dojko, tako da se je zgodilo, da sem ga hranila po steklenički (mleko).

Kot pravi Tisana, živci, živci in še enkrat živci.Enkrat bodo že pogruntali da je fajn na žlico jest.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče jesti GH
18.11.2008 21:03:48   
zvezdica05
Punce, kaj pa naredite, če vam takrat, ko je čas za GH, dojenček noče jesti?user posted image A svojega dojenčka podojite ali delujete po načelu "Bo že jedel, ko bo lačen"?  Naša mala je stara šest mesecev pa ravno tako noče jest in jaz jo podojim, ker nočem, da bi bila lačna. Zdaj pa ne vem, ali delam prav ali ne, saj se s tem uvajanjem in neuvajanjem vrtimo v začaranem krogu. Kaj čmo, ziza je še vedno zakon.user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče jesti GH
20.11.2008 10:10:36   
koala
zvezdica, jaz ga najprej poskusim malo zanimirat da bi nekaj vseeno pojedel, če pa žlico sistematično odklanja (kar se ponavadi dogaja ko izrašča zobek) pa ga potem pač podojim.
Ker ko ne šmirgla žlice, je ne šmirgla pa  čeprav vem da je lačen ker mu kruli.
Vrjetno mu je to potuha, samo dokler imam mleko otroka ne bom puščala lačnega.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče jesti GH
20.11.2008 13:02:27   
miškamaška
Zvezdica - Jaz ga probam tudi malo zanimirat, če to ne deluje, čez kake pol urce dobi mleko. Ko sva pa začela z uvajanjem je pa vedno po GH dobil še mleko. Aja če se pa zgodi, da na stolčku zaspiuser posted image , potem odvisno od vrste hrane - če je kakšno sadje, ga z veseljem popapca ko se zbudi, če je pa narejeno z AM ali s krompirjem, potem kasneje dobi mlekca.

Aja, pa še v zvezi z zobki, pri nas je kakšen teden preden začnejo izraščati ponavadi samo na mleku, sem že zelo vesela, če poje vsa pol obroka (od 3) GH. Dam mu pa kakšen košček jabolka ali kos kuhanega krompirja, pa si sam drgne po dlesnih.

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noče jesti GH
20.11.2008 21:56:49   
zvezdica05
Punce, hvalauser posted image
Naj se pohvalim, da je danes lepo papcala kosilo (se je še malo podojila za posladek) in malo večerjice (kašice) je pojedla. Dajte mi povedat, po kolikem času so vaši malčki imeli vsaj en samostojen obrok. Pa zanima me tudi, koliko mora za kosilo tak mali 6-mesečni človeček pojest. Sploh nimam občutka, pa se mogoče zato še tako zelo lovim. Vem, da od začetka mogoče žličko ali dve, vendar sva me (hvala bogu) že malo dlje. In povezano s tem, kdaj otroku po obroku GH še ponuditi dojko in kdaj ne?

(odgovor članu miškamaška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče jesti GH
21.11.2008 11:17:52   
AndrejaLana
Oj,

Tudi mi2 sva imeli težavo z GH. Je od začetka (ko smo uvajali) lepo jedla kašice, potem pa naenkrat stop in je bila samo na zizi (okrog 7 meseca), So ji pa rasli zobje, tako da je bil to problem. Nato smo pogruntali, da kašic noče in je moralo biti vse v koščkih. In je tako pacala pač vse v koščkih. In se je okrog 9 meseca spet ustavilo. In je bila spet samo na zizi. Ja spet so bili glavni krivec zobki. In smo potem počasi spet pričeli s papcanjem. Seveda koščki.

Sedaj je stara 11 mesecev, se uvajava v vrtec. In ker tam ni moje zize, jo pač navajam, da pač zize ni do 15 popoldne. In seveda posledično poje GH. To je dopoldnasko malico in kosilo. Je pa bil od začetka vik in krik, ker ni bilo zize. Sem že skoraj podlegla njenim solzicam, ampak se je splačalo nekaj dni potrpet. Sem upala, da se bo sama pričela odstavljat, ampak je očitno zizamanijak.

Brina, upam, da sem ti kaj pomagala. Jaz pred 1 letom ne bi ukinjala dojenja, če ne bi bilo potrebe (pač moram v službo). Sem ji pa ves čas ponujala hrano (tudi, ko je nehala jest GH) in sem bila zelo vesela, če je pojedla vsaj eno žličko. Me je včasih imelo, da bi jo silila, ampak je bilo strah, da bi se ji žlica zamerla. Sem pa vedno imela v mislih, da 1x pa bo ja začela jest.

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče jesti GH
22.11.2008 22:01:33   
Anonimen
In povezano s tem, kdaj otroku po obroku GH še ponuditi dojko in kdaj ne?


Prej si napisala, da nisi prepričana, če poje dovolj. Ponudi ji dojko po obroku. Tako boš zagotovo vedela, ali je ostala lačna ali ne.Poleg tega ti tako ostane vsaj še malo crkljanja s tvojo štručkouser posted image

(odgovor članu zvezdica05)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?