|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trmasti 2.5 letnik
21.11.2008 11:06:00   
baby22
pozdravljeni, mene pa zanima če so imeli ali imajo vaši 2.5letniki tudi ZELO trmasta obdobja???
včasih se mi zdi da bom dobila živčni zlom, ker me tako jezi...karkoli mu rečem me ne upošteva, dela kar se mu zdi prav...ampak samo na obdobja, ne vedno, saj ko je "normalen" in ne trmast ve kaj lahko in kaj ne! velikokrat ko mu karkoli rečem parkrat potem dvignem glas, kar pa itaq nič ne koristi, samo jaz sem živčna...poleg tega pa me še moj partner ogovarja zakaj se samo derem, da morm na lep način...bla,bla,blauser posted image user posted image user posted image  men pa glih,da mi glave ne odpre... poj pa še on kot bi me nalašč ***** v glavo. on je itaq cel dan od doma, ker cel dan dela, jaz sem pa sama s tamalim.... kdaj ga tut cel dan prenašam, ko je trmst....luna al pa čist tko...  poj pride pa on domov in mi prbije kaj tacga, morte si mislit kako se poj počutim...
skratka zanima me,če mi katera lahko svetuje, kako naj ukrotim trmo, problem je tudi v tem, ker sem jaz še bolj trmasta kot on...  oz.kako naj se obnašam, da ga odvrnem od trmarjenja...
se je že zgodilo, da sva šla čez cel mest (Kranj) na spreho, ker ful rad hodi, in se je kar naekrat strmal, da ga morm nest...   drl se je  skoraj eno uro.... morte si mislt odziv ljudi, ki so me vidl, k sm ga za roko držala, pa glih da ne vlekla za sabo...

ne vem na cajte se mi zdi, da dolg ne bom več zdržala te trme prenašat... ker me čist izčrpa.... poleg tega pa ko pride partner, je mali čist drug do njega... mene zaj**ava v glavo, pr njemu je pa čist drug....in poj mi prav, ja kako je pa lohk pr men čist pridn.... MISLIM.... user posted image user posted image user posted image
hvala in l.p.

_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trmasti 2.5 letnik
21.11.2008 11:37:03   
Luni
A našo tamalo opisuješ user posted image  ? Pa naša je čisto ista. Ko pride domov oči, je angelček, mami je pa skoz huda. Kar naprej ponavlja: "Mami huda." Jaz jo krotim z ignoriranjem. Enostavno je nimam zamar in se umaknem v drug prostor, kjer se poskusim skulirat.

_____________________________



(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: trmasti 2.5 letnik
21.11.2008 12:00:45   
baby22
zdravo,
tudi jaz sem že poskusila z ignoranco, vendar to pri našem malem ne pali. ko je res razkurjen, se hoče pocartat, da se pototlaži, ampak ga takrat jaz ignoriram, poj pa šele rata hudo....sem se ravno včeraj zaprla v drugo sobo, pa je začel razbijat po vratih....dokler se mu nisem skrila, da me ni našel... potem je nekaj časa še trmaril, kasneje se je pa zamotil z dugo zadevo, in ni bilo ne duha ne sluha o trmi...
l.p


_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: trmasti 2.5 letnik
21.11.2008 12:26:43   
_andreja_
jaz v bistvu nimam nekega nasveta, vendar tudi jaz mojemu dragemu  velikokrat povem kadar se zadere na tamalega da nej glas zmanjša... mu tudi zelo hitro popustijo živci pa mislim, da ni ravno jezen name zaradi tega... je pa res če boš umirjena in zelo potrpežljivo dosledna bo tvoj otrok veliko bolj ubogal, vsaj naš je tak... trma je pa za to obdobje značilna tudi naš se mi je enkrat na tla vrgel v lekarni vendar sem naredila korak čez njega in šla do farmacevta in se čist normalno z njim pogovarjala še predno sem dobila račun je tamal že bil pri meni, in on dobro ve da da takšen način mene ne vrže iz tira (če bi se mi še vedno metal ko bi končala, bi ga samo pobrala in nesla v avto, ter bi šla domov... brez živčnosti, ker otrok dobro ve kdaj misliš resno))... druga pesem je ati..

verjemi vaja dela mojstra naslednič ko te vrže iz tira se lepo obnašaj kot da ni nič... mogoče celo preštej do deset... to je na začetku pri meni full palilo, zdaj se pa tako obvladam, da mi že dolgo ni dvignilo pokrova... (razen tašča mi ga ko preveč skače za otrokom kot da je 2 meseca star in ne dve leti... vendar to je druga zgodba... user posted image  ) tudi moj je ta teden doma ker kašlja kot nor, in komaj čakam da pride ati domov, čeprav ko se odpravita ven sem v 10 minutah za njima ker mi je dolgaš brez malega...

počnita kaj takšnega kar ga veseli vključi ga v kuho (naj ti pomaga) pometajta skupaj (samo pazi šipe) obešajta cuje.... čimveč različnih stvari...

življenje in dan je lep samo potrpežljivosti nam manjka...  

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: trmasti 2.5 letnik
21.11.2008 12:51:13   
wii
Še ena z isto zgodbo, pri nas so se prav tako začela obdobja trma, resnično obdobja, ampak to je bilo potem tisto za hasek, pa ignoriranje, pa ni nič pomagalo, pa sem dvignila glas, pa ni nič pomagalo,pa zapovedala, pa grozila, pa ni nič pomagalo, pa pride mož, pa vse ok, potem pa sem začela razmišljat, da tako ne gre več, bom jaz pristala v kakšni ustanovi, pa tudi otrok nima kaj dosti od tega, vzela v roke knjigo Otroci so iz nebes, pa ajmo, da probamo kaj tam piše, sicer nekatere stvari so mi totalno mimo, ok tisto ne uporabljam, tisto kar pa uporabljam pa prilagodim otroku,Pa sem si najprej mislila, no zdaj pa bom otroka po knigi vzgajala , kam sem prišla user posted image , ampak so samo nasveti, izkušnje, predlogi, kaj lahko narediš drugače in kako, pa tudi otroka sedaj razumem - drugače no. Pa sem ta teden res dosledna in se držim načel, ki pišejo, delam tako in glej ti user posted image  mala se je obrnila, izpadov skoraj ni, cel teden mogoče le en, pa mi včeraj dragi zvečer pravi, pohvale vredno kaj sta naredili skupaj. Ja skupaj, ker samo en ne more spremeniti nič. Pa čeprav je bil v začetku zelo skeptičen glede povezave knjiga - vzgoja.
NO ne vem, pri nas je delovalo, samo to ti lahko v pomoč ponudim in izkušnjo, ki jo imam, sicer pa vsak otrok je drugačen in se tudi drugače odziva, tako da kakšnega univerzalnega recepta ni.
Resnično pa so obdobja trme preizkušnja za starše.
lp

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: trmasti 2.5 letnik
22.11.2008 14:35:20   
zinkazi
ko se otrok zaveda samaga sebe, poskuša uveljaviti svojo voljo. pogosto se do takrat dogaja, da otrokom v marsičem popuščamo. ko pa se otroku razvije njegova samopodoba, poskuša do kam lahko gre. zato je prav, da mu kar hitro pokažemo do kam lahko gre. pri stvareh, ki mu jih lahko dovolimo, ga pustimo, tisto, kar mu ne moremo dovolit mu povejmo, da tega ne more. pri tem je pomembno, da smo mirni, odločni, da se posvetimo otroku. če to storimo mimogrede, ko delamo nekaj drugega, potem je to brez pomena. vzenimo si čas. otroka poglejmo. pri tem naj vidi naš resen obraz. povejmo zakaj tega ne more narediti. lahko pa mu povemo, kaj bomo kasneje počeli skupaj, kajti običajno na ta način otrok poskuša pritegniti našo pozornost. pametno je tudi, da so naše zahteve vedno enake. če nekaj enkrat dovolimo, drugič pa ne, otrok ne ve kaj je tisto pravo. poiščimo v otroku dobre lastnosti in mu povejmo, da nam je to všeč, pohvalimo ga. kadar pa vseeno njegova trma pride na dan, ga pustite, ali poskušajte njegove misli preusmerit drugam. ko se umiri, pa se normalno z njim pogovarjajte. otroka prizadanete, da ga ignorirate, ko je njegovo vedenje normalno.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: trmasti 2.5 letnik
22.11.2008 15:15:00   
PIRANJA
O da Baby22 zelo trmasta obdobja. Vem, da me bodo demantirali, pa vseeno. Ta trma je kljub temu, da te večkrat boli glava zaradi nje, dober znak. Si predstavljaš, da je otrok ves čas lepo vodljiv? ves čas nekje pri miru sedi?
Zdravega otroka imaš, kaj si pa folk misli, pa ne razmišljat. Trmo bo prerastel, meje imaš zagotovo postavljene. Tisti ki čudno gledajo niso imeli otrok ali pa so pozabili kako to zgleda, ali pa so super starši ki se jim pa to res ne bi nikoli zgodilo in naj se kar zgražajo. Otroci so si različni. Kar pogumno, bo minilo!

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: trmasti 2.5 letnik
22.11.2008 16:07:21   
zinkazi
Piranja, bravo! v vrtcu mi je bilo vedno največji izziv zelo vodljivemu otroku dati kanček samozavesti. otrok z lastno voljo, bo kot odrasel, v življenju vedno lažje odločal o sebi. le pazite, da njihove lastne volje ne poskušate zaradi prepovedi zatreti, tako naredite večne upornike. otroka, ki je zelo vodljiv in mu ne damo možnosti, da razvije lasno samozavest, pa bodo vse življenje usmerjali drugi, nikoli ne bo sposoben sam odločati o sebi, o svojem življenju.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: trmasti 2.5 letnik
22.11.2008 22:54:54   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

ko se otrok zaveda samaga sebe, poskuša uveljaviti svojo voljo. pogosto se do takrat dogaja, da otrokom v marsičem popuščamo. ko pa se otroku razvije njegova samopodoba, poskuša do kam lahko gre. zato je prav, da mu kar hitro pokažemo do kam lahko gre. pri stvareh, ki mu jih lahko dovolimo, ga pustimo, tisto, kar mu ne moremo dovolit mu povejmo, da tega ne more. pri tem je pomembno, da smo mirni, odločni, da se posvetimo otroku. če to storimo mimogrede, ko delamo nekaj drugega, potem je to brez pomena. vzenimo si čas. otroka poglejmo. pri tem naj vidi naš resen obraz. povejmo zakaj tega ne more narediti. lahko pa mu povemo, kaj bomo kasneje počeli skupaj, kajti običajno na ta način otrok poskuša pritegniti našo pozornost. pametno je tudi, da so naše zahteve vedno enake. če nekaj enkrat dovolimo, drugič pa ne, otrok ne ve kaj je tisto pravo. poiščimo v otroku dobre lastnosti in mu povejmo, da nam je to všeč, pohvalimo ga. kadar pa vseeno njegova trma pride na dan, ga pustite, ali poskušajte njegove misli preusmerit drugam. ko se umiri, pa se normalno z njim pogovarjajte. otroka prizadanete, da ga ignorirate, ko je njegovo vedenje normalno.


Se strinjam. Kadar je pa res hudo, ga pošljem v svojo sobo, da se malo izdere in skulira, potem je pa takoj boljše.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: trmasti 2.5 letnik
23.11.2008 12:44:24   
mateyka
poleg tega pa ko pride partner, je mali čist drug do njega... mene zaj**ava v glavo, pr njemu je pa čist drug....in poj mi prav, ja kako je pa lohk pr men čist pridn.... MISLIM....


oh ja, to je pa "mama sindrom". vsaj jaz mu tako pravim. naša ma 15 mesecev in opažam manjše pojave le tega. ko mama reče ne, je jok in včasih kričanje, tudi brcanje in topotanje z nogicami. ko pa to isto stvar reče en drug, pa bp naredi kar "mora".
največ časa preživi s tabo in te najbolj pozna. in ti si seveda tista, ki največ kasira. veš kok je naša prijazna ko gremo ven? cukr. veliko jih je reklo "o, vaša je pa tako vesela, skoz nasmejana - je dobrovoljček po naravi, a ne? skoz nasmejana kajneda" - aha, malo morgen, zna tud sitnarit in trmarit, sploh ko je zmatrana. mislim, je veselka, samo 100% se pa tud ne smeji. in na splošno je zunaj boljše volje in potem zgleda da je skoz bubica. pa kaj čem. vem da bom kot mama kasirala tud "tečne" trenutke, samo jaz jih jemljem (vsaj skušamuser posted image ) s humorjem in dobro voljo. zna bit naporno, samo ne bom si pa zaradi tega lajfa zamorila. našo se da lepo zamotit s čim drugim, če je prevelika trma ali jok. samo dovolj novo ali zanimivo mora bit user posted image
vso srečo ti želim user posted image

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: trmasti 2.5 letnik
24.11.2008 10:27:08   
nežka
Seveda je tudi pri nas kdaj tako, a sem ugotovila, da če poskusiš na kontra način, da torej se postaviš v njegovo kožo, sodeluješ z njim, ga stimuliraš na pozitiven način, bo bolj sodeloval in manj kontriral. Res pa je, da to v določenem trenutku zahteva ogromno energije od nas mamic, ker smo tudi me kdaj utrujene do nezavesti in se ti včasih pač ne da več.
Ampak vseeno poskusite npr. en dan tako ravnati z njim, mogoče bo pa kaj boljše.
Ne dolgo nazaj sem prebrala nekje približno takole:
Ljubi me najbolj takrat, ko si to najmanj zaslužim, saj takrat to najbolj potrebujem.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: trmasti 2.5 letnik
27.11.2008 8:41:52   
baby22
zanimiva misel nežka in mislim da bo kar držala!

hvala vsem za nasvete, poskušam biti čimbooj prijazna, tudi ko sem čisto na tleh, upam da bo kmalu vidna sprememba. saj je bolj priden, vendar ima še vedno tiste trenutke, ko ve da NE SME, pa kar zanalašč... ravno včeraj, ko sem mislila da bom eksplodirala, pa na mojo srečo nisemuser posted image  bravo zame... user posted image

lep pozdravček vsem

_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: trmasti 2.5 letnik
27.11.2008 9:14:37   
lenika
Pri nas je pa tako, da ko sva sama je full priden, pa vse uboga, ker točno ve kje so meje pri meni. Ko pa pride ati, pa mogoče še kakšna babica, ja potem pa preizkuša kateri mu bo popustil, oziroma katerega se bo danes najbolj dalo okrog prsta ovit.

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: trmasti 2.5 letnik
27.11.2008 9:17:16   
lenika
Ja ni fora v tem, da eksplodiraš, ker otroku paše šov in ga pravzaprav išče, išče pozornost. Gre za to, da kolikor se da mirno odreagiraš, si pa seveda pri svoji kazni dosledna. Jaz ga primem za roko in ga odpeljem v sobo. Ko se skulira pride ven in to je to. Potem je čisto drugi fant.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: trmasti 2.5 letnik
5.12.2008 18:37:05   
gruffalo
Se moram kar priključit, ker mi počasi zmanjkuje energije pri "krotenju" našega 2,5 letnika. Čeprav smo to obdobje enkrat že dali skoz s tavečjim, je tale kot atomska bomba. Ne vem, od kod jemlje energijo. Vstaja ob 6h, v vrtcu spi max 1 uro in zvečer je ob 20.30 na višku moči... Zdaj imamo največje probleme spravit ga spat.  Zadnjič je pomagalo samo to, da smo se vsi ulegli na eno posteljo, ugasnili vse luči po bajti in kao zaspali. Tamalega niti tema ne moti, on je veselo odkorakal okoli, nekaj si je še zapel, petkrat se je že ulegel pa ponovno vstal...Ob tem pa imamo še 5mes. pupo, ki zaspi sicer sama, ampak moram vsake toliko it k njej, jo pobožat in to je strašno všeč ta malemu, ker gre zraven in potem leze k njej v kinderpet in ji dela "bucibuc" da jo čisto razbudi. Da ne omenjam, da trmari pred umivanejem zob, pred previjanjem, preden gre na kahlo, skratka zdi se mi, da nas non stop preizkuša, d okje lahko gre, koliko zdržimo. In včasih se mi zdi, da mi bo film poču....user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: trmasti 2.5 letnik
5.12.2008 18:38:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: lenika
ga primem za roko in ga odpeljem v sobo. Ko se skulira pride ven in to je to

A pa ostane v sobi al' kaj? Ker moj skoraj 3-letnik si lepo odpre vrata in pride ven in vpije dalje. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: trmasti 2.5 letnik
6.12.2008 9:03:55   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: lenika
ga primem za roko in ga odpeljem v sobo. Ko se skulira pride ven in to je to

A pa ostane v sobi al' kaj? Ker moj skoraj 3-letnik si lepo odpre vrata in pride ven in vpije dalje. user posted image


Ja seveda ostane, si ne upa ven, ker ve, da je mamica jezna, dokler se dere.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?