|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bronhopulmonalna diplazija
20.12.2008 19:28:08   
24.teden
user posted image lp, VSEM...tudi jaz sem ena od mamic, ki imajo nedonošenčka in sicer v 24. tednu, 540g in 29 cm. Sedaj smo že 4 mesece v LJ na EINT, vozim se vsak dan okoli 235km, v obe smeri, da obiskujem našo dojenčico, ki je še vedno na CPAP, ima povečan srček in dobiva kar nekaj zdravil. Me zanima ali imate oz. tisti, ki imate izkušnje s tem, če mi lahko kaj napišete, kako je bilo kaj pri vas?





< Sporočilo je popravil Teni RR -- 21.12.2008 20:09:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   bronhopulmonalna displazija
20.12.2008 19:29:35   
24.teden
 Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem...pa,pa


< Sporočilo je popravil 24.teden -- 20.12.2008 19:32:14 >

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bronhopulmonalna displazija
20.12.2008 19:44:21   
Petr_a
Žal nimam takšnih izkušenj,upam in vem,da bo vse ok user posted image user posted image

Eno user posted image za tvojo punčko

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bronhopulmonalna displazija
20.12.2008 19:49:18   
gt001
Zdravo!
Pišem pod nickom partnerja, ker sama nisem prijavljena tem forumu.
Tudi jaz sem rodila v 24.tednu 1/7 in sicer dvojčka. Žal en fantek ni preživel, z Martinom pa smo že od sredine avgusta doma. Martin je bil težek 640g in velik 31cm. V porodnišnici smo bili 3 mesece. Precej časa je bil intubiran, potem nekaj časa na CPAP-u, na koncu smo kar nekaj časa bili še na brčicah. Pri starosti malo manj kot mesec dni je bil operiran in sicer so mu zaprli botalov vod, katerega ni šlo zapreti z zdravili. Stanje je bilo pri nas kar lep čas kritično, ko nam niso upali dati nobenega upanja za naprej. No, pa smo vseeno premagali vse težave in domov odšli celo brez kisika. Tudi Martinu so postavili diagnozo BPD, pa nima sedaj (trkam) nobenih težav s pljučkami, tako da upam, da je bilo to samo prehodno, se pravi tisti čas, ko je bil še na kisiku. Danes je star 7 mesecev, 3,5 mesece korigirano, hodimo na nevrofizioterapijo, kjer korigirajo manjše nepravilnosti, drugih težav pa nima. No, težave imava midva z atijem, ker sine misli, da bo živel od zraka :) (beri: ni preveč ješč), mali pa se nama samo smeji :)
Sama sem bila vseskozi z njim v porodnišnici, predvsem zaradi tega, ker mi je bilo nemogoče ga pustiti samega tam, pa čeprav sva bila ločena. Bi pa drugače tudi delala kar nekaj kilometrov vsak dan, če bi se dnevno vozila na obiske.  V kolikor nimaš doma že kakšnega otroka, ki te potrebuje, bi morda raje razmislila, da bi bila notri, kot da se voziš? Mislim, da bi bilo to tudi manj naporno zate.  V nobenem primeru pa ne obupaj, ampak se bori skupaj z njo. Stoj ji ob strani, pošiljaj ji pozitivne, ljubeče misli, ji zapoj kaksno pesmico ali pa se z njo enostavno samo ljubeče pogovarjaj. Vse to rabita, tako ona, kot tudi ti.
Držim pesti, da bosta kmalu zdravi doma!
Pozdravček,
Ljubica

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: BRONHOPULMONALNA DISPLAZIJA
20.12.2008 21:17:05   
24.teden
Hvala za vaše besede, doma imam še eno punco, tako, da žal ni druge možnosti, če sem v porodnišnici, mi zboli punca, ki je doma. Me preveč pogreša, pa saj ta vožnja ni tak grozen problem, se nekako kar navadiš....hja, moji deklici v LJ pa berem pravljice, tako , da to ni problem, glede na to, kaj vse smo že prestali, se kar nekako držimo vsi skupaj, vseeno pa rada prebiram ta forum, ki mi velikokrat pomaga, pa čeprav do sedaj še nisem nič pisala, sem se le opogumila. Hkrati pa se še enkrat zahvaljujem za odgovore.
user posted image

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bronhopulmonalna displazija
20.12.2008 21:22:55   
anajmad
Naša Ula je bila rojena v 26.T in ima tudi to diagnozo. V bistvu je tako,ko je bila v prvem letu ji je vsak prehlad sedel dobesedno na pljuča in to posledično z bronhiolitisi. Toda v drugem letu,ko smo bili na pulmološki,nas je zdravnica poslala na infekcijsko,ker so Ulo cepili v razmaku enega leta in pol s petimi vrstami cepiv proti različnim vrstam pnevmokokom. Lahko rečem,da se ji nič ne pozna,razen,ko se razburi ali divja,ji piska v pljučih. Drugače je bila Ula tudi kar dolgo Cpap-u ena dva meseca in skoraj do konca staleža na EINT na brčicah. Potem pa kar čez noč,sama lepo dihala. Glej vse bodo naredili na EINT da bo v redu.Potem te bo pa že usmerjal osebni pediater ali zdravnik v RA.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu gt001)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: BRONHOPULMONALNA DISPLAZIJA
20.12.2008 21:38:25   
24.teden
user posted image Hvala, za odgovor, ki me je napolnil s pozitivno energijo. Vem, da ste veliko prestali  in sem resnično vesela za vašo Ulouser posted image . Moja dojenčica je imela že vse mogoče in mogoče, pa se je nekako prebila, verjamem vanjo, verjetno enako, kot ste vi v Ulo , ki je praviiiii biiiiser- predvidevam, da je ona na tej sliki.

LP

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: BRONHOPULMONALNA DISPLAZIJA
20.12.2008 22:39:22   
anajmad
Ne ,na tej sliki je moja tavečja hči,ki je rojena pred skoraj 15 leti v 34.T. Obe imata tudi bratca Vida,ki je bil tudi rojen v 24.T pred dobrimi štirimi leti in pol,toda ,čez dva dni je preminul.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: BRONHOPULMONALNA DISPLAZIJA
20.12.2008 22:50:38   
24.teden
user posted image , žal mi je za Vida, no, tudi moja prva je stara malo več, kot vaša, 17 let šteje, pa poka še vedno zboli, če me ni...
No,skoraj ne vem kaj naj napišem, da bo lepo in prav, a vseeno sem vesela za Ulo,  pa kaj moremo, takšno je življenje, veliko nas nauči, a šolnina je draga. Tudi mi smo lani izgubili eno dete, sicer v 14.tednu, pa vseeno ni bilo lahko...čas celi vse rane...
Kot vidim ste iz Izole, mi iz Koroške- iz drugega konca Slovenije....
Prejmite vsi skupaj Koroški pozdrav, malo snežen in leden.

(odgovor članu 24.teden)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?