|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gastroskopija
8.4.2005 22:33:23   
Anonimen
Je katera izmed vas že šla z otrokom na gastroskopijo? Mi lahko opišete, kako to poteka pri dojenčku?

Včeraj se je naša zgodba s težavnim kakanjem ponovila. Danes sem ga spet peljala k zdravnici in ji povedala, da so me naročili šele avgusta. Takoj je poklicala v bolnico in se osebno zavzela za mojega otroka, tako da bomo šli na dnevni sprejem v bolnico v ponedeljek teden dni.

Prav grozno mi je pri srcu. Že cel dan jočem od skrbi, ker vem, da je z mojim otrokom nekaj narobe. (Kot da bodo solze kaj pomagale!!!) Ker smo že kar nekaj dni kakali 2x na dan, sem bila vesela, potem pa se je naenkrat spet vse ustavilo in zgodba s pritiskanjem in jokanjem se je ponovila. Da ne omenjam tega, da se v mesecu dni ni zredil niti za en gram.

Res me skrbi. Je še katera s podobnim problemom?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Gastroskopija
8.4.2005 23:52:08   
Kadija
Dobro vem, kako zgleda gastroskopija, samo ne vem, če je pri otrocih enak postopek.Po moje ne, saj otrok ne more tako sodelovat, kot odrasla oseba.
Priznam pa, da je precej zoprna zadeva, saj ti z cevko z kamero od znotraj snemajo želodec.Ni za umret, ni pa ravno prijetno.Bom takole rekla.
Verjamem, da ti je hudo, meni bi tudi bilo,ampak, če bo potem boljše, je pa vredno potrpet:(.
Naj te še malo potolažim, jaz sem imela z Niko snemanje možganov in sem jokala z njo vred.Pa sva prestali in sva sedaj srečni, da je vse v najlepšem redu9nebesa.
Držim vama pesti, naj se vse dobro izteče!:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Gastroskopija
9.4.2005 8:22:30   
viv_
Skutica - jaz sem na podobnem.

Sedaj ji že kar nekaj časa dajem po eno žličko Portalak sirupa in je bilo OK. V torek sva imeli UZ trebuščka in je bilo vse bp, tako da razlog za nekakanje ni kakšna fizična prepreka, ampak zgleda da psihično. Zdravnik je po pregledu rekel, naj zmanjšam dozo sirupa na pol žličke... pa spet ne kakamo, ampak saj napenja se ne več. Tako da sem ji danes dala spet celo žličko. Imava pa napotnico za gastroenternološko ambulanto za začetek maja.

LP in dobro zrihtajta!

viv

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Gastroskopija
9.4.2005 14:06:21   
Anonimen
Gastroskopija pri otroku izgleda tako, da dajo otročku neko vrsto pomirjevala oz. narkotika. Ne zaspi, vendar se ne zaveda ničesar in kasneje se tudi ne spomni preiskave. Imaš možnost da si ves čas zraven, ali pa da si zraven dokler pomirjevalo ne prime. Ko so meni povedali, da morajo otroka držati 4 sestre, ker so med preiskavo menda zelo nemirni, sem vprašala, če bo imel otroček kaj od tega, če sem prisotna. Ker se naj ne bi zavedal poplnoma ničesar, sem se odločila, da grem ven, ko pomirjevalo prime.
Preiskave je konec v parih minutah. Otroček pride k sebi kake pol ure-uro po preiskavi.
Pri nas je bilo najhuje, ker je morala bit punči do preiskave tešč. Da sva prišli na vrsto sva čakali do 12:30!!!!!!! Ni smela prej spit niti požirka vode, niti zaužit grižljajčka hrane.
Takoj ko je pomirjevalo popustilo je rekla "mamiiii amala bi posiiiim"
Da ti srce poči. No, ampak priskava je bila koristna. Odkrili so izvor njenih težv, jih z zdravili in dieto povsem odpravili in srečna sem da je tako!
Pa ne skrbi, pri teh stvareh odrastli precej bolj kompliciramo, kot bi bilo potrebno. Otroci so trpežni in prilagodljivi in dosti lažje prenesejo vse, kot mi, ki smo zgolj nemočni opazovalci dogajanja.
Srečno!:sloncek:
Pozdravčke Nojči!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Gastroskopija
9.4.2005 16:56:29   
frutka_
Skutica sicer ne vem kako poteka preiskava ampak so ti že punce lepo povedali pa še jaz ti bom...da poskusi biti močna za Davida ter pogumna, da ne bo gledal objokane mamice in še bo sam žalosten. Bodi umirjena, s seboj nesita njegovo odejico ali nekaj kar ima ob sebi ko gre spančkat (seveda poleg ljube mamice!), kakšno igračko-morda mu kupi kakšno novo, ki mu bo full zanimiva.

Sicer pa mislim, da vas David malo heca in vso hrano,ki bi morala iti v kile porabi za vse drugo...;)

Pa sporočaj nam kako bo potekalo!!!9nebesa:sloncek:9nebesa


PIP I&F

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Gastroskopija
9.4.2005 20:50:42   
Anonimen
No, če je tako, kot ste mi opisale, verjetno tudi sama ne bom zraven pri preiskavi. Nič mi niso rekli, da bi moral biti David tešč - sicer pa mali itak zjutraj noče jest.

Upam, da bodo ugotovili, čemu ima takšne težave pri kakanju... no, še boljše bi bilo, če bi težave minile same od sebe.

Hvala za tolažbo! Res me skrbi vse skupaj in seveda bom poročala o tem, kaj so izvedeli. Do takrat pa je še celih 8 dni...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Gastroskopija
10.4.2005 11:07:46   
Anonimen
Saj ni rečeno, da bodo sploh delali gastroskopijo. Draga skutica, vem, kako se grozno počutiš in kako te skrbi, da kar boli. Želim ti, da bi teh 8 dni čimprej minilo in da bi hitro poštimali tvojega malega Davida!
Držita se! Pozdravčke tebi, malemu pikiju pa enega zdravilnega poljubčka na trebušček!
Nojči

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?