|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 20:04:01   
Arwenko
Sem vseeno novo temo odprla, mislim da se na starih ne spremlja kaj preveč. Prosil bi za mnenje.
Bom razložila na kratko celo zgodbo. Z mojim sva lani tak čas v januarju začela delat na user posted image  in sva tak srednje aktivno delala na tem do julija meseca, pa ni bilo iz tega nič. Potem sma sporazumno spet vzpostavila zaščito (kondomi), ker sem se jaz vključila v shujševalni program za katerega precej plačuje, ampak bila je odločitev, da pač jaz raje prej vzpostavit dokaj normalno telesno težo in predvsem zdravo prehrano preden zanosim. Ker bi program v primeru zanositve morala prekinit, sva pač zaščitila dokler ne zaključim. V vmesnem času sva imela tudi srednje veliko krizo (na njegovi strani), češ da imava premalo časa drug za drugega, da sva se odtujila - ki pa sva jo razrešila. Zdaj pa naenkrat z njegovi strani ideja, praktično z enega dneva na drugega, da pa on na otroka ni pripravljen, pod nobenim pogojem, on se je odločil, da ga zdaj še noče in pika. naj povem, da sva relativno mlada, tako da se nama s tega vidika ne mudi, hkrati pa imava vse urejeno, diplome, službe, stanovanjski problem, sva že skoraj 2 leti poročena, sicer razen krajših občasnih krizic nimava v zvezi nobenih resnih težav. Najbolj pri vsem me je prizadelo da se je on kar naenkrat odločil in zdaj se noče niti pogovrit oziroma ta pogovr zgleda kot da govoriš pol ure steni, ki ti odgovarja samo, ja se strinjam in te razumem, ampak jaz nočem zdaj bebike. Nobenega napredka skratka. hkrati pa priznam, da so se meni pošteno zamajala  tla pod nogami, na splošno, zdaj namreč vem samo, da enkrat bi pa jo on imel z mano...ja kdaj, ali letos, drugo leto, čez 5 let ali šele čez 10, če si je tako premislil kaj če si pa drugo leto premisli da sploh nebi. poleg tega sem zdaj šla v službo ozven svoje izobrazbe, da pal pridobim izkušnje in to in ker sva itak načrtovala bebiko, sem mislila da to vzamem kot začasno do porodniške in potem iščem službo v svoji izobrazbi in začnem delat tudi na karieri. Kaj naj zdaj, grem vseeno iskat službo in začet kariero, jo pol prekinem, kar mislim da če mi bo enkrat pošteno zalaufala niti ne bom hotela, ali naj čakam, da se bo gospod spomnil in si spet premislil? ne vem, trenutno sem popolnoma zmedena...vsako mnenje dobrodošlo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 20:53:56   
Anja24
Tolk ogledov pa nobenega odgovora...kolk sta pa stara??
Mal čudn - najprej delata na dojenčku, potem pa nehata zarad shujševalneuser posted image  A moraš zaradi zdravstvenih razlogov shujšat al kaj?
Za user posted image  pa si ne more tako zmišljevat. Enkrat ja, drugič ne...halo...ali si ga želi(ta) ali pa neuser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 21:05:02   
Naja31
Bi rekla, da noben od vaju še ni resnično pripravljen za dojenčka.
Ti se premisliš zaradi shujševalne user posted image ,on se premisli kar tako.   

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 21:14:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Bi rekla, da noben od vaju še ni resnično pripravljen za dojenčka.
Ti se premisliš zaradi shujševalne user posted image ,on se premisli kar tako.   



zgleda da je to zej po tanovem v modi da en bi mel otroka en pa ne

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 21:31:53   
ronja
Ma, po moje je pa to odgovorno do otroka, da če misli shujšat, to pač naredi prej in če ve, koliko časa traja kura, to ni, da si je premislila, samo preložila je to za pol leta, to pa ni taka stvar.

Hm, mogoče mu daj par dni za razmislit, kako naj ti pove, zakaj si je premislil. POtem pa bi iblo fer, da ti pove.

Po moje si najdi službo v svoji stroki, sicer boš samo vedno bolj jezna nanj, da delaš nekaj, česar nočeš kar tako za brezveze. Če ne boš hotela kariere prekinit, je tudi vprašanje, koliko si boš želela otroka. PO moje si ga boš tudi takrat želela in boš pač prekinila kariero - saj to vse naredimo, kariera počaka. Sicer pa tudi če bi zdaj imela otroka, ta ne bo izginil, ko boš ti začela kariero delat, tako da se zaradi tega res ne sekiraj.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 21:41:56   
Anonimen
Ronja kokr ponavad zmer zadeneš bistvo sej se strinjam sam mal me je zaneslo ko sm preveč bla na uni drugi temi pa sej veš keri

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 22:19:17   
Arwenko
Hja, glede hujšanja je res tako kot je Ronja napisala. Sicer nimam (še) nekih zdravstvenih težav, je pa moj BMI že  presegal 30, kar je pomenilo priporočljivo hujšanje iz zdravstvenih razlogov. In glede na to, da ginekologi tako priporočajo, da se shujša pred nosečnostjo in da sem hkrati predvsem želela spremniti svoje prehranjevalne navade na zdravo in uravnoteženo prehrano, kar je dobro tudi za bebiko, se mi odložitev v ta namen tudi ni zdela sporna oziroma sva se za njo skupaj odločila.

Hja, to bi tudi jaz vedla zakaj si je premislil...pa pravi da še sam ne ve, ne kdaj se je to zgodilo, ne razloga, da pač v zadnjih mesecih enkrat. Ko ga vprašam kakšni so razlogi za to, pa pravi da pač ni pripravljen na jok, vstajanje in previjanje. user posted image  Ne vem, se mi zdi to vse tako floskanje nekam v prazno ne.

Glede službe, saj ni zdaj tak da sem ful nesrečna v tej službi, ni pa to neka idealna ali sanjska služba. Za slednjo namreč kljub precej dobrim vezam potrebujem vsaj 2 leti uradnih delovnih izkušenj in teh zaenkrat še nimam, tak da prej bom itak težko kamorkoli prišla ne.

Ampak res, enostavno imam trenutno tako polno glavo, sa sploh ne morem več razmišljat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zmedena...prosim nasvet
6.2.2009 23:43:45   
Petr_a
ja seveda da še sam ne ve,kaj pa drugega user posted image
nikoli ni bil pripravljen in to je dejstvo.
Pogovorita se iskreno ,nema mrdanja od mize dokler pač ne razkrijeta skrite karte.
Potem bo pa vse jasno.

Si rekla tudi da sta mlada,no boš še videla kaj bo sploh v prihodnosti

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 8:13:55   
ronja
Ja, no, potem se ti trudi nekak razložit, zakaj si je premislil. Kaj bi se nam zdel dovolj dober razlog, ni nujno to, kar se njemu zdi dober razlog. Mogoče res še ni na to pripravljen. Je pa fino, da si začkrtata neke smernice, do kdaj naj bi se pa pripraviluser posted image ., Ker je fer, da ga tudi ti ne čakaš na vekomaj veke... Ne vem, težko je to, če nista oba hkrati pripravljena, je pa očitno pogosto.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 9:46:20   
Marogica
Napisala si, da sta relativno mlada. Sicer ne vem, koliko je to, si pa mislim, da najbrž kar mlada. Tvoj mož ti je lepo povedal, zakaj ni pripravljen na otroka. Čeprav je bil najprej za to. Najbrž je razmislil(kar v mladih letih ne naredi ravno dosti ljudi) in pač ugotovil, da je še premlad za prevzemanje odgovornosti. In to VELIKE odgovornosti. TU moram reči, da je imel jajca, da je o tem razmislil in tudi, da ti je to povedal.

Mislim, da želi dati prednost vama, vajini vezi, da še malo "živita" in se naužijeta življenja, brez dodatne odgovornosti, kajti z otrokom se vse spremeni...finance, ritem, celo prijatelji....v glavnem življenje teče absolutno dalje, vendar ne tako, kot prej. In če nekdo ni pripravljen do takih sprememb, je vsekakor bolje, da počakata OBA. Ker odgovornost pade na oba in otrok prinese zaradi obsega sprememb in kompleksnosti marsikatero dodatno "težavo", problem...če se tega prej zavedata oba, potem te probleme tudi lažje premagujeta, drugače pa se lahko stvari obrnejo čisto v drugo smer.

Torej...brez filozofiranjauser posted image ...meni se zdi, da imaš realnega in poštenega partnerja, kar se nauči ceniti, pa čeprav trenutna odločitev boli. Mogoče mu boš še enkrat za ta (sedanj)korak prekleto hvaležna.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 11:01:35   
Mišni
Meni se pa zdi, da on nekaj muti. Sori, ampak ko moški o eni stvari kar nočejo govoriti, se mi zdi, da nekaj mutijo in se izogibajo pogovoru. Moški, vsaj po moje, če ima kaj za povedat, nekaj, kar je konkretno in kar ne bi nikogar prizadelo, pove. Ne ovinkari in ne naklada, ampak pove v enem stavku. Ni treba z njega ven vlečt.
Če pa nekaj muti, potem se pa izmika.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 11:14:08   
Anonimen
Pomoje ga pa nekaj muči. Glede vaju. 

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 17:22:13   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ma, po moje je pa to odgovorno do otroka, da če misli shujšat, to pač naredi prej in če ve, koliko časa traja kura, to ni, da si je premislila, samo preložila je to za pol leta, to pa ni taka stvar.

Hm, mogoče mu daj par dni za razmislit, kako naj ti pove, zakaj si je premislil. POtem pa bi iblo fer, da ti pove.

Po moje si najdi službo v svoji stroki, sicer boš samo vedno bolj jezna nanj, da delaš nekaj, česar nočeš kar tako za brezveze. Če ne boš hotela kariere prekinit, je tudi vprašanje, koliko si boš želela otroka. PO moje si ga boš tudi takrat želela in boš pač prekinila kariero - saj to vse naredimo, kariera počaka. Sicer pa tudi če bi zdaj imela otroka, ta ne bo izginil, ko boš ti začela kariero delat, tako da se zaradi tega res ne sekiraj.



Kot bi brala in pisala moje misli, se podpišem.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 17:23:10   
lukec
IZVIRNO SPOROČILO: vandame

Ronja kokr ponavad zmer zadeneš bistvo sej se strinjam sam mal me je zaneslo ko sm preveč bla na uni drugi temi pa sej veš keri


A tista tema res še ni končana? Sem vedla, da bo otrok prej zobke dobiluser posted image . Uf, smetim!

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zmedena...prosim nasvet
7.2.2009 19:07:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

IZVIRNO SPOROČILO: vandame

Ronja kokr ponavad zmer zadeneš bistvo sej se strinjam sam mal me je zaneslo ko sm preveč bla na uni drugi temi pa sej veš keri


A tista tema res še ni končana? Sem vedla, da bo otrok prej zobke dobiluser posted image . Uf, smetim!


Lukec ni še končana pa zgleda da nikol ne bouser posted image user posted image

se pa jz tud oproščam za smetenje

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?