|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bronhiolitis
21.1.2009 17:29:18   
Andromeda
Živjo, mamice!

Zanima me, če je morda vaš otroček "brez posebnih težav" v domači oskrbi prebolel bronhiolitis - nas niso vzeli v pediatrični (hvala bogu, po eni strani), ker imajo tam preveč respiratornih obolenj in bi se mojemu fantku (rojen v 34. tednu, star 3,5 meseca, korigirano 2 m.) tam stanje le še poslabšalo, pa tudi saturacijo ima zadovoljivo, ki pa malo niha- od 93 - 98, in pravijo, da ima blago obliko ter ne rabi ne bolnišnice ne kisika. Sicer kašlja (kašelj se vleče že 5.dan) in malo manj je, pa noska ima precej zabasnga - mu čistim z baby vac-om. Naročili so mi, da naj spremljam dihanje in če se poslabša, da pridemo nazaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bronhiolitis
21.1.2009 18:04:04   
špelin@
Če štejemo to, da je preboleval bronhitise oz. bronhiolitise (odvisno od dr., ki je podajal diagnoze), ki so se praktično "držali za rokco" cele 3 mesece (!!!), kot "brez posebnih težav", potem je bil to moj mali user posted image  Saturacijo je imel ves čas zadovljivo, izključili so tudi pljučnico (rtg), zdaj je že cel mesec praktično zdrav, jemlje pa od konca decembra vsak večer Singulair.
 
Vso srečo in veliko zdravja želim tvojemu sončku user posted image user posted image user posted image
 
Aja, moj ni bil nedonošenček.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 21.1.2009 18:07:10 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bronhiolitis
21.1.2009 18:34:38   
bskrle
Mi smo hodili na inhalacije ambulantno, doma smo imeli inhalator, redno izvajali masažo. V trdem spanju sem štela vzdihe.

(Smo bili pa 2x na infekcijski.)

Saturacijo imate odlično.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bronhiolitis
21.1.2009 19:25:26   
karmyka
Tudi pri nas je isto naši dve pupiki(14m), sta rojeni v 30 tednu in sta sedaj preboleli doma kar nekaj bronhitisov in angin tudi kašljale sta, kašel se je vlekel dva mesca in pol skupaj, dobili sta prašek Singulair 4mg no od takrat se je stanje precej izboljšalouser posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bronhiolitis
21.1.2009 19:37:11   
anajmad
Mi smo v prvem letu (naša je bila rojena v 26.T) kar 2x prebolevali bronhiolitis. Ker so mene imeli že poln kufer v bolnišnici,smo doma sami izvajali inhalacije(s fiziološko) in vse možne variante,da je bilo naši punčici čim boljše. V glavnem od takrat(moram trkat,trkat.....) se ji ni več ponovilo.
Res pa je bila v dveh letih cepljena proti RSV virusu in proti pnevmokoku pljučnice. Sedaj,ko je stara tri leta,pa lahko rečem,da se ji nič več ne usede na pljuča. Res pa je,da ji redno čistim nosek z aspiratorjem Narhinel.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bronhiolitis
22.1.2009 14:21:06   
Andromeda
Zdaj imam pa še eno vprašanje - a je v redu v tem stanju peljat otroka ven? Sicer danes malo manj kašlja in tudi noska nima tako zabasanega.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bronhiolitis
22.1.2009 18:14:06   
anajmad
Jst sem jo zmeraj peljala ven. Res pa je ,da živimo ob morju,kar zelo blagodejno vpliva na dihala. Po sprehodu je zmeraj bila boljša in je lažje dihala.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bronhiolitis
8.2.2009 12:44:21   
* Mateja *
Moj ga je prebolel v bolnici, ko sva bila še notri po porodu in je zaradi njega hmalu umru. Tako da s tem se ni za hecat! če so vas pa domov poslali, jim zaupaj, da je ok. Jaz ga ven nebi peljala, sploh pa ne v takem gnilem vremenu kot je sedaj. Menjevanje zraka lahko nos samo še poslabša. pr morju kot je Ula je pa drugače, morski zrak itak dobro fajn vpliva na pluča. 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bronhiolitis
12.2.2009 9:55:45   
sneska
Anajmad, a kljub temu, da je dobila synagis, je dobila bronhiolitis? Na deklaraciji od synagisa sicer piše, da synagis samo omili prebolevanje okužbe z rsv virusom, da pa ga ne preprečuje. Bronhiolitis pa je ena izmed posledic okužbe z rsv-virusom.

Naša je iz pediatrične domov prinesla eno virozico - zaenkrat je bil samo nos zabasan. Poklicala sem pediatrinjo, ker smo imeli ravno cepljenje diteper in synagis, kakšno je stanje in je sestra rekla, da če bo začela kašljati, naj pridemo na pregled (cepljenje je seveda odpadlo). Danes se mi pa zdi, da bolj kašlja kot običajno. Naša sicer že vseskozi kašlja, ker se ji hrana, slina in kaj vem, kaj še dviguje iz želodčka. Tako da ne vem, kaj naj zdaj.  V ordinaciji pa vem, da imajo zdajle tudi ogromno bolnih otrok in da lahko še kaj pobere, če greve na vrat na nos tja. že tako sem jezna, ker sem jo peljala v pediatrično za čisto brez veze.
Razpoložena je pa še vedno normalno - zelo živahna, se smeje, vriska... kot vedno. Kaj mi svetujete, naj še počakam? 
Naj dodam še to, da sem zdajle tudi sama zelo prehlajena - razvija se mi v bronhitis, jutri grem k svojemu zdravniku. Doma nosim masko, vendar kadar nisem s ta malo jo dam dol.


_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bronhiolitis
13.2.2009 6:53:22   
anajmad
Četudi je cepljena s Synagisom lahko tudi dobi RSV. Lani je ena punčka dobila RSV kljub cepljenju. Na strani nedonošenčkov (Društvo za pomoč prezgodaj rojenim) lahko prebereš odgovor Dr. Cerarjeve na to temo. Cepljenje samo omili obolenje, ga pa ne prepreči.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bronhiolitis
18.2.2009 20:13:52   
sneska
Včeraj sva bili pri zdravniku, ker je mala začela kašljati, prav smili se mi. Zdravnica je rekla, da gre prehlad že h koncu, jaz pa v to vseeno malo dvomim, čeprav se ji je nahod res vlekel že od zač.februarja. Ko sem jo vprašala o povzročitelju - da hvalabogu to ni posledica rsv-virusa, mi je rekla, da povzročitelj je rsv-virus, da pa zaradi prejemanja synagisa ni v takšnem obsegu. Včeraj kljub angel caru nisem kaj dosti spala, sem ves čas hodila gledat, kako diha. Je skoraj nič, sem pa tja malo mlekca, predvsem pa čaj - vsaj dehidrirala ne bo. Me je pa noro strah, da bi se stvari poslabšale. Včeraj bi morala dobiti injekcijo synagisa, vendar je zdravnica dejala, da ker je prehlajena, je ne sme cepiti.
Na prsa ji polagam na malo olja prepražene cvetove kamilic, včasih med cvetove kanem še olje 31 od justa, da ji olajša dihanje, zvečer pripravim inhalacije in seveda pucam neprestano nos s fiziološko in vlečem sekret iz nosu (obilen viskozen prozoren sekret). Včeraj in danes sem pa opazila med izbljuvki rjavo sluz - pediatrinja je rekla, da ni nič hudega, da pa če bi se povečalo, da naj pa pridemo nazaj.
Upam, da bo čimpreje minilo.

Andromenda - a vas je v peditrično poslal pediater ali ste kar sami odšli tja? Kako pa je s kašljem, je kaj bolje?

_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bronhiolitis
18.2.2009 22:19:44   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: sneska


Andromenda - a vas je v peditrično poslal pediater ali ste kar sami odšli tja? Kako pa je s kašljem, je kaj bolje?



HB, pri nas že nekaj tednov ne kašljamo, se je stanje v 10 dneh čisto popravilo. Mi smo šli v pediatrično, ker nas je tja poslala (nadomestna) P, si ga ni upala kar domov poslati, ker ima diagnozo apnoične atake (dihalni premori), v PeK pa so mi v sprejemni po pregledu razložili, da preboleva blag bronhiolitis in da je bolje zanj, če bo doma, kot pa če gre na pulmo, ker tam bi pa res fajn zbolel.

Drugače pa - jatz sem mu čistila, čistila in še 1x čsitila nos! Sem si pa še babyvac kupila, ki je ven res veliko svinjarije potegnil, pa zlivala sem mu fiziološko liter na dan user posted image Prsni koš sem mu mazala s posebnim gelom, mislim da je od Bimbi fitobalm ali nekaj takega.

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bronhiolitis
18.2.2009 22:57:40   
sneska
Lepo, da ste že dobro!user posted image   Upam, da bo kmalu pomlad in za njo poletje in manj skrbi okoli tega!
Se ti zdi, da z baby vacom potegneš veliko več kot samo z navadno pumpico? Jaz ji  zjutraj zlijem v nosnici malo več fiziološke, da se sluz malo zmehča, potem pa vlečem, dokler slišim, da še smrka. Čez dan ji po potrebi, ko slišim, da noslja, dam nekaj kapljic in zopet vlečem. Ima pa moja pupa tako male nosnice, da še nastavek na pumpici ne zleze čist v nosnico. Ima baby vac nastavke tudi za male noske? Kakšna je pa kaj cena? Je baby vac naprava, ki jo priključiš na sesalca?

_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bronhiolitis
18.2.2009 23:03:39   
Andromeda
babyvac se priključi na sesalec, stane 12,50 eur + poštnina, nastavek ima 1 velikost, ampak jaz mu ga ne tlačim v nos, ampak prislonim k nosnici in ja, posesa dosti dosti več kot z navadnim aspiratorjem na vdih. Ni pa fajn to večkrat na dan delat, 1x naj bi bilo dovolj, da sluznice ne poškoduje, tako pravijo P. Drugače pa so mi v PeK svetovali, naj kanem tudi kako kapljico operilP; čeprav je za starejše od 1 leta, ampak pri zelo zamašenem nosu, kaka kapljica ne bo škodila.

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bronhiolitis
18.2.2009 23:06:01   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: sneska

Upam, da bo kmalu pomlad in za njo poletje in manj skrbi okoli tega!




To tudi mi komaj komaj čakamo. Sem sita te zime in ker moramo naše piščančke v vato zavijat. In vsakič, ko gremo k P, pokasiramo kak virus. 2 tedna nazaj je bil prvič cepljen, no, zdaj mi kak teden malo smrka, ampak mu gre na bolje. Je P rekla, da po vsem tem pa že ima nekaj odpornosti.

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?