|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 6:14:18   
roberta
 
jaz imam že res dosti tega dojenja ponoči. punčka je stara 11 mesecev. poleg tega grem kmalu nazaj v službo in sploh ne vem, kako bi mi to zneslo... dojit od 1x do 4x na noč, pa hodit zjutraj ob 7.00 v službo.

zato me zanima, ali so vaši dojenčki/otroci, potem ko ste "čez noč" prekinile z dojenjem ponoči (pa da je bila to vaša odločitev, ne od otroka), res tudi spali bolje in so začeli spati celo noč (vsako noč?), ali pa so se še vedno zbujali občasno/pogosto/redno...

ker jaz se odločam za to (ker nočem, da punčka joka v nedogled ponoči), da bi z njo vstala ponoči, ko se zbudi in jo nosila naokoli dokler ne bi zaspala oz. da bi skupaj z njo vstala dokler ne bi bila spet tok zaspana, da bi šla spat. ok, to mi je zaenkat še čista znanstvena fantastika, ker si sploh ne predstvaljam, kako bo to šlo. do zdaj namreč je vedno otrok hodil spat z dojenjem. je katera to prakticirala in kako se je izšlo... in če je uspelo na ta način, kolk časa je trajalo, da je otroku potegnilo, da z dojenjem pač ne bo nič in je začel spati celo noč.

ah... samo spati si spet želim kot en normalen človek. po skoraj enem letu si to počasi že zaslužim, kajne user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 6:45:54   
Ronči
čez noč, sice bolj zgodaj kot ti.

KO se je zbudila jo je partner uspaval nazaj in dal vode v flaški (če sem jo jaz je bila  histerija). PO parih nočeh je ugotovila da dobi samo vodo in da se ji ne splača več zbujat user posted image


_____________________________

You can't fix stupid.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 7:21:16   
Gordana-3
user posted image  kot da bi brala svojo zgodbo. le s to razliko, da sem jo jaz dojila do 17-18 meseca. potem sem dojenje prekinila, kar tako iz enega dneva na drugi dan, ker se je ponoči dojila (cartala) tudi 3-4x, jaz pa vstajala zjutraj ob 5.00, pa tudi noseča sem že bila 2 meseca. dojenja ni pogrešala, je pa že prej imela flaško, ker je pred spanjem ponavadi spila čokolešnik. no, potem sem ji flaško z mlekom začela dajati tudi ponoči, poleg tega sem ji mleko začela redčit z vodo. čez kakšen mesec-dva je moja pupa prespala celo noč.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 8:48:02   
TiaSara
Naj jo ponoči rave nosi partner - ti dišiš po mleku, bo več joka. Pri nas se je super obneslo. Sem tudi pri 11 mescih nehala, res pa da sem že prej prosila partnerja, da je občasno miril malega, ko se je ta prepogosto zbujal ponoči.
Aja, ni pa kar prespal noči, se je še zbujal, pa ga je bilo potrebno popestovati, samo to ni bilo tako pogosto. Prespal pa je noč, ko je šel v vrtec.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 8:54:56   
Anonimen
ker jaz se odločam za to (ker nočem, da punčka joka v nedogled ponoči), da bi z njo vstala ponoči, ko se zbudi in jo nosila naokoli dokler ne bi zaspala oz. da bi skupaj z njo vstala dokler ne bi bila spet tok zaspana, da bi šla spat


bohnedaj to delat user posted image pol jo boš lohk cele noči sam nosla okoli, je še zmeri lažje jo podojituser posted image

če maš namen ukinjat dojenje, tega ne nadomeščat z ničemer!!!! ne z vodo, ne z mlekom, ne po flaši ne iz šalce, ne z nošenjem, ničemer, ker pol boš pač zarad tega vstajala in to počela, a ni pol vseen če še naprej dojišuser posted image . ne vem, pač sediš zravn posteljce, dokler ne zaspi in vztrajaš pri tem, da ostane v posteljici, da leži, da zapre učke...tko mi delamo....nočno dojenje smo začeli ukinjat, ko sem bla dugič noseča, je šlo dokaj gladko, čeprav zbuja se še pa vednouser posted image

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 10:23:28   
Alfabeta
Še ena taka....Samo naša je bila stara 14 mesecev. Problem našega morebitnega ukinjanja je, ker tamala noče nobene flaške, nobene dude, nič, samo prsa.

Ampak počasi to presega vse meje. Se ponoči zbuja, potem pa zaspat noče več nazaj.

Če jo pa mož vzame v naročje, pa samo joka MAMA, MAMA in se steguje stran od njega.

KO boste našle kako fajn rešitev se tudi jaz priporočam. Jokati je pa ne bom pustila

Še to, smo jo preselili k bratcu v sobico, pa je boljše toliko, da se ne zbudi več prvič ob 22 uri, ampak ob 1 zjutraj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 11:24:53   
SU
Hej! Nam je ravno uspelo-kakšen teden smo brez nočnega dojenja! In to nam/mi je uspelo že "v drugo" na isti način!
Večjega fantka-aprila bo 4 leta-sem dojila do 20.meseca. Ja, je blo včasih hudimana naporno, ko je bilo treba potem zjutraj v službo, ampak sem želela dojiti malce dlje (posebej, ker sva imela na začetku nekaj težav). Pri punčki pa sem želela prav tako vztrajati nekje isto časa in je zdaj stara 19 m.in ravno zdaj sva brez nočnega dojenja.
Pri obeh sem najprej ukinila uspavanje z dojenjem...oba je z nošenjem uspaval mož, ker pri meni sta kar rinila vame in hotela "zizo"user posted image .
Sva imela pa pri obeh tako, da sta kakšno noč ali del noči prespala pri nama. Zdaj se to dogaja tudi pri mali in jaz sem se začela samo umikat, ko je rinila vame. Zraven sem rekla ne, dosti je in jo božala, da je zaspala nazaj (trkam na les!!). In prav tako je uspelo pri fantku. Počakam, da zaspi nazaj in jo položim v posteljico. Nosila jo nisem nikoli, ker nočem, da bo potem to postala praksa in tudi s pitjem nismo zamenjali.
Zdaj pa večinoma že prespi v svoji posteljici in se ne zbuja...največkrat enkrat na noč. Odkar sva ukinili nočno dojenje, spi bolje, bolj mirno (če odštejem noči, ko smo bolni). Sem kar vesela in če bomo imelai še kakšnega škrata, bom naredila enako... Pač se včasih pocrkljamo vsi v najini postelji, pa ni zato nobenega problema ju tega odvadit...samo malce moraš biti vztrajen in ju redno dajat nazaj v svojo posteljo, ko zaspita...
Vem, da je spanje pri nama "nadomestek" za dojenje ampak pri nas je uspelo! Želim veliko uspeha "pri odvajanju" tudi tebi!! Pa čim hitreje in čim manj "pretresov"! Lp, Saša

_____________________________



(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 11:36:15   
zmajaz
Jaz sem naši ukinila nočno dojenje pri 7 mesecih - dojila se je ob 22h, nato ob 1h in nato ob 5h. Za začetek sem ji ukinila dojenje ob 1h. Ko se je zbudila, nisem prižigala luči, niti je jemala iz posteljice, ampak sem jo samo božala po trebuščku. Jokala ja enih 10 minut, potem pa se je umirila in počasi nazaj zaspala. Nato se je zbudila pb 3:30 in sem jo spet samo božala - tokrat je jokala amo še kaki 2 minuti. Potem sem jo dojila ob 5h. Naslednjo noč se je spet zbudila ob 1h in zajokala, a takoj, ko sem jo začela božati, je že vedela, da to pomeni, da z dojenjem ne bo nič in je nehala jokati. Par noči se je še zbujala ob 1h in samo malo pojamrala, če je že jokala, ni trajalo dlje od kake pol minutke, prej kot v 1 tednu pa se je tudi zbujati nehala in tako sva prišli na dojenje ob 22h in nato šele ob 5h, brez vmesnega zbujanja. Potem se je ta jutranja ura začela pomikati že bolj proti šesti, ko se je pri 10 mesecih odstavila (zaradi moje nosečnosti ji mleko ni več ustrezalo) in sem ji začela zjutraj dajati flašo, je pa kar sama od sebe začela spati dlje in spet nekje v roku enega tedna sama podaljšala spanje že kar do 8h - torej tisto zgodnje jutranje dojenje le ni bila samo lakota, ampak v precejšnji meri cartanje. Zdaj mi nekje od 10 meseca dalje konstatno spi od 20h do 8h brez vsakega zbujanja.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 13:55:18   
karin412
Fantek je imel dudo in se je takoj potolažil, ko sem prenehala dojit, samo spal je le malo bolje, ampak se je še zbujal in se še zbuja, ampak ga ne nosim-kar v posteljici mu držim rokico, zdaj ko ima 20 m. pa lahko rečem pssst, pa zaspi nazaj.

Punčka pa se je tri noči mal drla-imela sem jo v naročju, le joške ji nisem dala, ampak mene so bradavice tolk bolele od 2. nosečnosti, da sem rekla, da moram ukiniti.  Ni imela dude in se je poznalo. Je pa potem res spala ponoči-nekje po 14. mesecu, ko sem jo navadila tudi samo zaspat, prej pa ne.

Tako da nimam nekega recepta.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
3.4.2009 17:11:45   
j6
Pri nas smo tretjega odvadli nočnega dojenja (tudi 4x na noč) s pomočjo nežnega odvajanja od dojenja po knjigi E. Pantley  otroško spanje brez joka v sanje, se je obneslo tamali ni jokal niti 1 minuto. Je po 14 dneh prespal celo noč.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: po prekinitvi dojenja ponoči...
5.4.2009 12:12:54   
roberta
hvala vsem! bom kaj od napisanega poskusila in upam, da mi uspe!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?