|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje nosečke študentke iz lj ff- nosečno...
7.9.2009 17:31:00   
Anonimen
Pozdrav!

Moj problem je tak. Sem v 6. mesecu nosečnosti (rok imam decembra) in na ŽALOST nisem opravila vseh pogojev, manjka mi tudi en, ki je nespregledljiv. Na naši spletni strani sem prebrala, da če oddelek določi, da je pogoj nespregledljiv, da v nobenem primeru ne moreš v višji letnik. Ali ima mogoče katera izkušnje in so ji zaradi nosečnosti to vseen spregledali?

Kako pa je z izrednim ponavljanjem ( namreč sem enkrat že ponavljala)?
In ali pri izrednem ponavljanju dobivaš štipendijo, če ne se mi bolj splača prijavit na zavod in dobivati socialno pomoč, saj s fantom nisva prijavljena v skupnem gospodinjstvu.

Kaj pa glede mirovanje statusa? Glede, da bom rodila decmbra mi lahko miruje šele naslednje šolsko leto? Ali lahko dam prošnjo za mirovanje kar takoj januarja, do takrat pa se prijavim na zavod??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje nosečke študentke iz lj ff- nos...
7.9.2009 19:15:31   
lunka1
Jaz ti predlagam, da se pozanimaš na faksu oziroma greš na tajništvo oddelka, kjer ti manjka pogoj. Na nekaterih oddelkih so tajnice pač bolj "človeške" kot na drugih (jaz vem za pedagogiko). Znajo v takih primerih malo pogledat skozi prste.

Glede vpisa na zavod je tako, da se moraš izpisat iz faksa oziroma ne smeš imeti statusa, da se lahko vpišeš, nato pa bodo oni sploh šele presodili o tem, ali ti bodo dali podporo, kot iskalki zaposlitve (kar je sicer vprašljivo glede na to, da boš prišla s trebuhom tja).


Drugače pa se obrni na tole stran:
http://cool.kiss.si/svetovalnica.com/klepetalnica/index.php


Sem v precej podobni situaciji in ti želim vso srečo, LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vprašanje nosečke študentke iz lj ff- nos...
8.9.2009 8:11:34   
valentinčica30
Iz prve roke ti povem, da boš dobila izredno ponavljanje. Samo napiši, da imaš probleme z nosečnostjo, tvoj G naj ti da kako potrdilo al pa osebni, pol pa ko rodiš takoj zaprosi za mirovanje statusa, da ne izgubiš leta in to je to.
Al pa že sedaj zaprosi za mirovanje statusa in obrazloži, da decembra rodiš, vendar ti bo potem mirovanje pripadalo samo v tem šolskem letu.
Predvsem od tvoje sposobnosti nakladanja je odvisno kako boš šla čez. Obrazloži četudi ni res, da moraš zaradi slabega socialnega statusa delat, ker s fantom živita zgolj od vajinih dohodkov, če pa si oddaljena več kot 25  km od kraja študija omeni tudi to.
Za štipendijo pa po istem postopku. Če ti bo status miroval jo boš prejemala, če pa boš ponavljala pač ne. V isti prošn ji zaprosi za oboje hkrati, razen če ti seveda mirovanje ne odgovarja in po vsej verjetnosti ti bodo odbrili mirovanje, ki ti prinese štipendijo in kot študent pa tudi starševski dodatek cca. 200€, pa otroški dodatek. Za socialno pomoč se pa pozanimaj.
Zavod ti k prejemkom ne bo nič pripomogol, čeprav nisem čist 100%.

Sem ti natežila, vendar to kar sem napisalal zgori je preverjeno, sem sama koristila dve izredni ponavljanji in tudi seveda dva mirovanja, vendar predvsem zaradi dela prek študenta, men se je splačal.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vprašanje nosečke študentke iz lj ff- nos...
8.9.2009 9:25:31   
Anonimen
valentinčica30 a status mi lahko miruje že pred rojstvom otroka, ker v tem primeru bi se odločila kar za to varianto.

(odgovor članu valentinčica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vprašanje nosečke študentke iz lj ff- nos...
8.9.2009 18:11:45   
nincrli
Joj to glede mirovanja mene tudi zanima...

IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

Jaz ti predlagam, da se pozanimaš na faksu oziroma greš na tajništvo oddelka, kjer ti manjka pogoj. Na nekaterih oddelkih so tajnice pač bolj "človeške" kot na drugih (jaz vem za pedagogiko). Znajo v takih primerih malo pogledat skozi prste.

Sem v precej podobni situaciji in ti želim vso srečo, LP


Jaz tudi user posted image !
Glede tajnice na pedagogiki pa se mi ona zdi kar zaj... vsaj kar se nespregledljivih pogojev tiče. A misliš, da te kljub temu spusti v višji letnik?


_____________________________

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vprašanje nosečke študentke iz lj ff- nos...
8.9.2009 21:24:17   
valentinčica30
Ja napiši prošnjo na ff je možno čist vse, pol boš pa vidla, pa z jamranjem ne špari, sama sem sicer zaprosila za mirujočega vendar sem mela kritično, kar je tudi razlog za mirovanje. skratka bluzi......

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?