|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 19:40:34   
HuAnita
Zanimajo me vaše izkušnje z nasveti Pantleyjeve - so pri vaših :duda: vžgali ali ne?
Midve že 5 dni usvajava 1. korak, pa samo nazadujeva (dudo ji hočem 'skenslati', pa dam raje bradavico, potem pa pol noči bediva, ji ji povlečem vem, pa jok, pa noter, pa drema, pa povlečem, pa ...... :hudicek:)
Se vsaj ne bom tkao sekirala, če še kateri ni uspelo (seveda pa vam ne privoščim:ups: tega)...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:07:00   
sa
Jaz sem neki cajta vztrajala,pa mi ni ratalo:zmeden2::zmeden2::zmeden2:tako da sva se vedno na istem


aja pa obupala sem:ups::ups:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:22:05   
Skabi
HuAnita, pa ji ja pustiš tisto srčkano:)- dudo! Moj tavelik jo je imel do 26 mesecev, pa se je brez težav odvadil, zobke ima pa tolk lepe, da jih sigurn ni po men pojerbal :)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:26:50   
Anonimen
zakaj pa ji tko mali češ odvadit dudo?

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:35:49   
HuAnita
želela sem dosledno upoštevati njena priporočila, ker ji bom verjetno pisala, pa da me ne bo mogla zabijati s forami alias da nisem vsega počela, kot je predlagala v knjigi.
Saj kakšno noč prespi (noč je 5 ur), večinoma pa ne in me res že ubija. Se oprimem vsake bilke. Očitno zaman...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:41:01   
Anonimen
kok je stara tvoja punca?

js sem tut prebrala to knjigo, pa mi ni bla ne vem kako ok. sem tut probavala dokaj dosledno tole odmikanje bradavice, ker sva se po 1,5 do 3 ure dojile, in dude sploh ni marala, je vedno zaspala priklopljena. ampak sem pol raj vidla da sen ji po 10 min joško vzela pa dudo dala v usta pa je bičl na srečo gmah, prej sem bla pa js duda in podnev in ponoč. o svojih bradavicah raj nam govorila.

lp, lara

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:48:39   
Blanka77
O, ne Pantleyeva sploh nič ne pomaga, pomaga le metoda "pustila te bom, da se boš drl, enkrat se boš že naveličal". Trajalo je tri dni, sedaj pa že nekaj mesecev spimo celo noč ali pa se zbudimo le enkrat.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 20:53:24   
bskrle
Pri nas je vžagalo šele, ko je ponoči začel ta malo
uspavati mož. Pantleyjeva mi je pomagala le pri tem, da sem se naučila pravočasno odstavit bradavico, potem pa ji čeljust držim s prsti, da zaspi. Ker bi ona verjetno drugače kar visela na meni.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 21:03:22   
NinaŠ
HuAnita, ne poznam te knjige, ampak iz mojih izkušenj - Anže je veliiiko slabše spal, ko sem ga uspavala na ziziki... cel :hudicek: je bil, če sem mu jo prehitro vzela. Sicer sva spanje porihtala pri bistveno večji starosti (skoraj 14 m), ampak zdaj ko zna zaspati z dudo spi bolje in se manjkrat zbuja, duda pa mu itak pade iz ust, ko povornk zaspi.

LP

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 21:45:52   
Anja167
Ja, kaj je zdej, a tisti primeri zadovoljnih mamic, ki so navedeni v knjigi, te pa niso prepričali? :)-:)-:)-

Pri nas tole z bradavico ni uspešno, če jo potegnem ven tako, da dam prst v Enejeva usta, ker to on začuti in ga zbudi. Jaz to naredim tako, da ko neha sesati, joško počasi vlečem ven, skoraj brez pomoči prsta. Sicer če je nategnjena, je en tak poseben občutek :)-, ampak tako mu sama počasi zleze iz ust in to ga pa ne zmoti. Malo pomiga z glavo pa spi naprej.

Sicer pa sem jaz knjigo samo prebrala (ko je bil Enej star enih 5 mesecev), pa je še isti dan bolje spal. :)-:)-:)- Ne, čist zares! Ma, sej, a ni logično, da njene finte uspevajo, saj otroci vendar rastejo in ko preteče nekaj časa, jih večina bolje spi kot na začetku. No, jaz sem knjigo kupila na spletu, dala zanjo kar precej dolarčkov in ji moram verjet! :)-:)-:)-

Meni se zaenkrat še ni dalo uresničevati vseh tistih fint. Sem si eno noč delala zapis tega, kaj se dogaja ponoči, pa sem bila zjutraj takoooo :zaspan:, da od takrat tega nisem poskušala več. Sicer pa poskušam uvajati ninico, pa vsakič obupam. Sem pa bila uspešna pri navajanju na dnevno spanje v posteljici. Postopno sem malega vse manj zibala in ga vse prej odlagala v posteljico. Tako da vem, da so metode lahko uspešne, če si vztrajen (5 dni pač ne bo dovolj, mogoče pa vaša potrebuje 1 leto :)-:)-:)- ). Kar sem potegnila iz prvega poskusa Panteyinih fint, je to, da se dejansko da otroka navaditi nekaj novega, samo da moraš biti silno spreten, da mu doziraš spremembe pomalem in postopoma. Vedno staremu vzorcu uspavanja dodaš neko čisto malo spremembo (npr. potegneš počasi bradavico iz ustk). Ko se je privadi, naj preteče kakšen teden, preden spet uvedeš novo spremembico (začneš otroka v naročju trepljati po ritki). Tako postopoma vzorec uspavanja vse bolj bližaš zaželenemu (npr. naslednji korak je lahko, da jo odložiš v posteljici in trepljaš, potem jo na koncu trepljaš še budno v posteljici).

Če gledam vse skupaj, pa tudi meni ni zares uspelo, ker trenutno spiva čez dan skupaj v veliki postelji (odnehala sem, ker je začel v posteljici vstajati, plezati in se je drl kot jesihar, ker ni hotel spati), ponoči pa itak vsakič, ko se zbudi, dobi joško. Ampak ker se je pri nas z malimi spremembicami že enkrat dalo daleč priti, bom tudi v prihodnje pred uporabo metode "izjokavanja", ko bomo res hoteli spati brez dojenja in če ne bo šlo samo od sebe, napela vse sile in se potrudila z "brezjokavimi" metodami. Čav.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 21:55:52   
Wahoo RR
Tudi sama sem prebrala to knjigo.Sicer je nisem rabila ( oziroma do sedaj ne ), ker naša :duda: ponoči spi že od rojtva 5 ur ali več. Izjema v 2 mesecih je blo ene 3x da smo spali manj...
Tako da ne morem rečt, da njene metode delujejo, čeprav, ko bereš, se ti zdi vse logično.

Ok, hotla sem moje mnjenje dat na to, da otroka pustiš jokat in se dret...dokler od utrujenosti ne zaspi. Bolj krutega načina kot je to, ne poznam. Mogoče je res pri kateri deloval...ampak, ko samo pomislim na to, me spreleti srh. Žal.
Že prej se mi je upiral ta sistem. Ko pa sem še v njeni knjigi prebrala kako je nek psiholog opisal kaj občuti dojenček takrat, ko ga pustimo jokati...Uf, mi je šlo kar na jok. Res grozno.
Res pa je grozno tudi vstajanje ponoči vsake kvatre...ampak mine sčasoma.
Otrok pa zgubi zaupanje v nas, če mu ne nudimo tolažbe, ko jo več kot očitno potrebuje...Pa naj bo to duda, joška al kej druzga )

Seveda da je to moje mnenje. Ne me napasti. Vem, da so tukaj gor tudi take, ki to odobravajo, ali pa so iz obupa poskusile tudi to...Vglavnem, vsak bo naredil tako kot misli da je prav...


Mirno nočko želim...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 22:15:09   
mtd
hoj,
prebrala buklo, neki cajta probavala, pa sm bla js prelena pa Samček pre?? in je spal pr meni, se je pa vse porihtalo s časom, fore iz knjige niso vžgale, je tulu, pa ni htel zize, pa jo je htel, pa ...
zdej spi pr nama in smo na odvajanju in navajanju na kinderpet

sej bo pina tud prebrala knjigo pol bo pa boule8)
lp

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 22:47:53   
Gina
Wahoo, ko se boš zbujala 10-30x na noč 3 leta, pa kaj govori. Dokler pa tvoj spi vsaj 5 ur skupaj, si pa ne drzni sodit, ker pojma nimaš, kakšno mučenje človeka je nespanje dan za dnem za dnem za dnem za mesecem, za mesecem....za letom, za letom....Pojma nimaš! In otrok ni edini, ki je pomemben tukaj. Kaj pa, če zaradi njega začneta starša noret in ker sta neprespana se kregat cele dneve? A je to ok?

Poleg tega je to, kar pišejo knjige vse za vzeti z rezervo. Današnja permisivna vzgoja škodi. Lahko trdim z vso zavestjo to, ker srečam množice otrok, ki so žrtve te vzgoje in njihovi starši zraven. No, ti še bodo, čez leta.
Ja, pustit dret otroka prve pol leta je nesmisel, ker otrok rabi mleko, zato se dere. Če pa izsiljuje nenehno pozornost še dalj časa po tem obdobju dojenčka, potem pa to nima veze z resničnimi potrebami. Otrok ne zna spati v kosu. Treba ga je naučiti.

Hu anita, jaz sem ti recept že povedala, ampak drugega ni, veš. Žal, če bi še tako rada. No ja, je še drug recept - tja do 3., 4. ali 5. leta vse otroke prime tudi spati ponoči brez prestanka. Lahko počakaš.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
14.5.2005 23:49:11   
Wahoo RR
No, sej sem vedela, da me bo kakšna obsojala. Še enkrat poudarjam - napisala sem samo svoje mnenje.

Z možem imava veliko srečo, da naša :duda: spi celo noč, kar pa ne pomeni, da ne poznam neprespanih noči.

Prepričana pa sva, da tudi če pri drugem otroku ne bo te sreče, se ne bova posluževala te tehnike. Se ne strinjava z njo in je pač ne bova uporabljala.

Verjemem, da lahko neprespanost vpliva tudi na partnerstvo, vendar sta se za otroka odločila oba in žal so neprespane noči lahko del starševstva. Tega smo se zavedale vse, predno smo zanosile. Žal.
Partnerja sta zelo pomembna, vendar je otrok na prvem mestu. Kar seveda ne pomeni, da si suženj otroku. Večino stvari se jih da naučit...na lep način.
Tudi midva ne želiva imet doma razvajene dečve, zato se bova trudila delat z njo tako, da ne bo...

Kar se tiče knjig - seveda jim ne gre slepo verjet. Veliko knjig preberem in kot je ta pisateljica tudi napisala...Vsak si iz knjige vzame to, kar mu ustreza...noben te ne more prisilit.

Zato še enkrat...to je pač moje mnenje...vsak pa pač dela kot čuti, da je prav...A ne :)

Huanita...vama pa želim mirno nočko in ne obupat :)


(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 8:26:36   
Bejba
Wahoo, tudi jaz se ne strinjam s tabo. Res, lahko je govort, ko ti otrok tako lepo spi. Takrat je vse popolno in niti ne razmišljaš, da bi bila sposobna narediti kaj takega.
Mi smo se zbujali x-krat na noč zaradi dude in čaja. Včasih na pol ure, si lahko predstavljaš. In tako smo pri 7. mesecih pač mogli nekaj ukrent. Sploh pa to ne pomeni, da ga pustiš samega, ko se dere in ima mali občutek, da si ga zapustil. Takrat je bil eden ali drugi ob njem, ga božal, trepljal po ritki itd. Le dude in čaja ni dobil. Pa je hitro pogruntal in sedaj že nekaj noči lepo spimo celo noč, kar pri nas pomeni od 19h do cca. 6h ali 6.30 zjutraj (z redkimi izjemami).

Seveda, pa tega ne smeš narest pri npr. 2 meseca starem dojenčku, ki pojma nima za kaj se gre, ampak kasneje, ko otrok že zastopi in ima mamico in atija tudi ovitega okoli prsta.
Me res zanima, če vam drugi nikakor ne bo spal ponoči, koliko časa boš sposobna to prenašati (saj ti ne privoščim, nikakor ne). Sigurno boš iskala rešitve in poskušala to in ono. Mi smo marsikaj poskušali, nazadnje je pač uspelo to in smo veseli. Tako sinko kot midva. Tudi mali je namreč dosti bolj naspan.

Sicer pa kot si rekla, to je moje mnenje.

HuAnita, tebi pa tudi svetujem, da svoj srček malo zamrzneš in pustiš svojo malo pupiko, da se malo zjoče. Jaz nisem verjela, da nam bo uspelo, ker sem bila prepričana, da naš pa ni sposoben prespati cele noči. Ampak 4. noč smo že lepo spali. Boš videla, potem ti ne bo žal.

LP; Bejba

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 8:55:14   
Wahoo RR
Bejba...kakorkoli...ne bom še enkrat pisala enakega posta kot prej...:)
Sem pa zelo vesela zate, da imate zdej mirne nočke 9nebesa

Pa-pa

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 10:06:57   
dory
Neki casa sem vztrajala,a se je mulc spretno obracal proti temu...pa sem nehala...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 11:21:51   
BokiMB
Jaz sem po tej metodi skušala ukinit nočno dojenje. Torej postopoma, tako da otrok sam od sebe sčasoma ponoči ne bi več potreboval dojenja. Je sploh treba, da ti napišem, kakšen je bil uspeh? Nikakršen.

Njene metode zahtevajo veliko preveč truda za premajhen rezultat. Če hočeš ukinit nočno dojenje, naredi to naenkrat. Če ji hočeš vzet dudo (pa ti svetujem, da ji ne), naredi to naenkrat.

Svetujem ti torej drastične, ne postopne ukrepe. Seznani se še s Ferberjevimi metodami in presodi, katere bi bile za tvojo punčko primernejše.

Tudi jaz sem na koncu vse nepotrebne nočne aktivnosti črtala naenkrat in drastično. Nisem pa se čisto dosledno držala Ferberjevih spalnih metod in sem bila ves čas ob otroku.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 11:25:35   
BokiMB
wahoo

povsem nesmiselno je govoriti da tvoj otrok ponoči spi, ker je star komaj dva meseca. Naši so pri taki starosi tudi spali. Zbujanje pride kasneje, še posebej, če se nanj ne znaš ustrezno odzvati in nepresano interveniraš, namesto da bi otroku pustil spati.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 11:28:38   
BokiMB
HuAnita,
pozabila sem napisati, kako se je obneslo, ko sem nočno dojenje, zibanje, jemanje iz posteljice... ukinila naenkrat. Uspelo je in začel je ponoči spati brez zbujanja.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 12:10:56   
Wahoo RR
BokiMb, sepravi naj napišem da moj otrok ne spi ?
Pa a je kera sploh brala kaj sem napisala...

Napisala sem da spi, ker zdej spi...al sem napisala da bo spala ? Zaenkrat je tako, ko bo/če bo drugače se bomo pa drugače pogovarjali...in se temu prilagodili...Metode, pusti jokati dokler ne zaspi pač ne bova uporabljala, ker se midva z njo ne strinjava...nisem pa napisala : "joj kok ste krute, k jih puščate spati"...
Že tretjič tole pišem : vsaka po svoje, kot misli da je prav...

Mislila sem da je forum namenjen izmenjavi mnenj ?!

Hvala

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 17:07:41   
Pupica
Moja je že po nravi zaspanka. Vseeno sme prebrala priročnik, in upoštevala njene nasvete(mir, rutina, dovolj spnja čez dan).
Se mi zdi da so kar v redu.:rozica:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   nasveti Pantleyjeve glede spanja - kako se je...
15.5.2005 21:06:10   
puncica
Pri nas je prišel v upoštev to, da jo uspavamo v postlci, ji pojem, jo božam, ne jemljem je ven, no s tako smo dela, zdej pa drugače na zaspi podnevi, kot da ji pojem al pa da šlata mojo roko, to je njena ninica:((:((:(( Sicer pa ponoči ni prišlo nič upoštev ker se mi ni dal tako dolgo ubadat s tem, smo kr uvedl uno metodo trenje do konca a ne v ta hujši obliki in je ratal.:bravo:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?