|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   laproskopija
28.10.2008 22:43:23   
metuLJchy
Morda je katera že imela kdaj podobno težavo, če je se opravičujem za ponavljanje. Vas pa prosim za rešitev mojih kajev in vprašajev..namreč po navodilih sem danes, na prvi dan menstruacije poklicala za laproskopijo in histeroskopijo. To imam čez deset dni. Predhodno (a tega je zdaj že cca. 3 mesece nazaj in zato moja skleroza) sem dobila recept za steril M, ki naj bi se jih jedlo da se sluznica ne odebeli. Ne vem pa kdaj jih začet jemat – takoj? Iz navodil nič pametnega ne izvem, tudi v lekarni mi niso znali pomagat. Ste ve jedle te tablete, ali ste jih do posega, ali celo škatlico? Pa še to – to so kontracepcijske tabletke, in zdaj me muči, ali če ješ KT 10 dni ali koliko pač je treba za potrebe lapro in histero ali se smatraš kakor da si jemal KT in moraš potem upoštevat nasvet, da je z zanositvijo po prenehanju jemanja KT dobro počakat pol leta? Srčno upam da ne! Ali je kateri uspelo zanosit po lapro in histero brez nadaljnih postopkov (IVF, …)?


Hvala za vsak nasvet, pa nočko

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 29.10.2008 10:50:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
28.10.2008 22:46:10   
Rakica_80
Ja seveda da je dosti žensk zanosilo po Laparo ali Histerouser posted image
Računaj da bo tudi tebiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 6:30:25   
gigi1
Pred malo več kot enim letom sem imela laparo in histeroskopijo. Nisem dobila KT.
Mislim, da je bila že debata glede KT...Na koncu smo menda ugotovile, da je odvisno od tega, kje te operirajo. Na GK v LJU ne dajejo KT.
Pokliči svojega G in ga vprašaj. Nič se bat.

No sedaj sem ravno v postopku. Ni mi uspelo zanosit po naravni poti, čeprav je mnogim. Kar korajžno user posted image

< Sporočilo je popravil gigi1 -- 29.10.2008 6:32:06 >


_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 7:32:05   
Hope2
V LJ GK imela laparo in histero. Ko sem imela histero sme dobila KT. Začela sme jih jemat tako kot vsake KT, torej 1 ali 2 dan menstruacije (rjavi izcedek se ne šteje). Jemala sem jih do dneva operacije, potem sem nehala. Nekaterim povejo, da normalno pojejo cel zavitek. To vprašaš zdravnika, ki te bo operiral ali pa sestre na oddelku. Počakaš na menstruacijo in z naslednjim ciklusom lahko takoj začneta delat na user posted image . Ni treba nič čakat.

KT so bolj domena v katerem delu ciklusa ti opravljajo operacijo, kako redne imaš M in nekaj manj kje oz kdo.

Ni mi uspelo zanosit po posegih.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 7:49:34   
gigi1
Hope ti naš vseved user posted image . Evo,... res je bila debata o tem in smo ugotovile, da tiste, ki smo bile v LJU nismo dobile KT. Očitno zgolj naključje user posted image

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 7:55:17   
Hope2
Ma kak vseved, zadnje čase mam totalno odpoved možganskih celicuser posted image . Kaj veš, če nisem bila samo jaz naklučjeuser posted image , glede  na to, da vas je več bilo brez.

Metuljči če ne dobiš svojega G, da bi ga vprašala, lahko pokličeš tudi to sestro, ki te je naročala, ona bi tudi mogla vedet, men se zdi, da mi je ona dala napotke, ker sem imela neke probleme z M.



(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 8:04:40   
lenna
Js sem bila na laparoskopiji letos maja ali junija, pa tudi nisem dobila nobenih tablet. Sem pa tud v Lj.
Zanositi mi pa še ni uspelouser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 8:15:21   
Sulfinija
Metulchy,jaz sme imela laparo in histero letos marca v LJ pri dr.Zornu.Sem dobila Stediril KT.Začela sem jih jemati cca 5.dan M ker sem ekspresno dobila datum za operacijo ,drugače se pa začnejo jemati mislim da drugi dan M.Po operaciji sem jih pojdla do konca nato sem začela krvaveti in čez mesec dni naj bi bila potem prava M po operaciji vendar jaz je nisme dobila,ker sem po operaciji takoj zanosila,vendar potem žal v 10t1dan splavila.
Ne ne rabiš se nato držati pol leta,ker ješ tabletke.Ti dam primer v MB ko sem bila tam na postopkih smo imele prvo KT Femoden nato takoj pa injekcije in nato oploditev tkole,da tole ni takole pomembno.Želim ti en velik srečno.

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 9:06:34   
metuLJchy
Hvala punce, ste mi zelo pomagale, danes je drugi dan user posted image , bom vzela tabletko danes in jih jemala do teh posegov. Malo me je še skrbelo kar jaz imam tumor na hipofizi, v navodilih pa piše da če imaš strdke da ni priporočljivo, samo to je verjetno že moja G. upoštevala. Pa to glavno, da ni treba čakat! Joj sulfinija, mi tako žal da se ni obdržalo, stiskajmo pestke da bo čimprej spet user posted image , a uspešno tokrat!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 10:44:02   
anci banci
jaz sem tudi imela laparo in histero letos aprila v Ljubljani (klinični center) in nisem dobila nobenih KT...
nama je sicer 5 mesecev po tem uspelo zagledatuser posted image user posted image  ampak je je tudi zadeva končala zelo hitro...
no potem sem pa konec oktobra začela s postopkom umetne oploditve ICSI in sedaj čakamo 6 november da naredimo test in vidimi ali je bil postopek uspešen
seveda ti pa želim da tebi uspe naravno po laparo

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 12:27:16   
giotti
metuLJchy, sem ti poslala zasebno pismo.
Aja, sem pa tam to pozabila napisat. Svetujem ti, da vzameš tabletko zvečer (daj si alarm, na primer vsak večer ob desetih naj zvoni) samo zaradi potencialnih stranskih učinkov (kaj pa vem, na primer rahla slabost, glavobol), da jih lepo prespiš! No, jaz jih nisem imela, čeprav mogoče pa ne vem, ker sem spala user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
29.10.2008 12:37:05   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1

Mislim, da je bila že debata glede KT...Na koncu smo menda ugotovile, da je odvisno od tega, kje te operirajo. Na GK v LJU ne dajejo KT.



No, to ni res, kot ste že ugotovile user posted image Na GK v LJ sem dobila recept za celo dve škatlici, eno dodatno še za to, da pomagam maternici, da se zaceli. No, na koncu sem se kar sama odločila, da pojem samo eno škatlico. Polovico sem jo pojedla do operacije, začela 3. dan, da se mi ne bi podaljšala krvavitev, pol pa še po operaciji, da se je celilo brez težav in da se mi ni porušil M cikel.

Srečno vsem.

PS Vidim, da še nobeni od nas ni uspelo po operaciji dobit trebuščka. No, saj je razumljivo, ker tistih, ki jim je, te teme več ne zanimajo. Srečno user posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: LAPROSKOPIJA PROSIM POMOČ
15.1.2009 15:55:07   
urshika.k
Pozdravljeni,

tudi sama imam osebno izkušnjo s cistami. Lansko leto spomladi mi je ginekologinja diagnosticirala dve cisti, eno na levem in eno na desnem jajčniku. Ena je bila majhna in vodna, druga pa ogromna (8x6cm) in gosta. Zato me je zdravnica takoj poslala na pregled na kliniko in nato na operacijo. Ker je bilo to pred poletjem, so me za operacijo naročili "po avgustu". Na moje vprašanje, ali je možno, da bodo izginile same, so mi odgovorili, da nikakor. Vmes, ko sem 3 mesece v rahli paniki čakala na poseg, pa mi je prijateljica priporočila naj vsaj poskusim z alternativo (natančneje akupunkturno masažo). Po oklevanju sem se le odločila in šla na terapijo - to je pomenilo 1 x na teden po 1 uro prijetne masaže z bakreno paličico. Ko naj bi bila jeseni končno na vrsti, so bili rezultati na ultrazvoku osupljivi - manjša cista je popolnoma izginila, večja, zaradi katere je nastala 'panika' pa se je zmanjšala za več kot pol in tudi tekočina v njej ni bila več gosta, temveč zgolj vodena. Tako mi je bilo prihranjenih mnogo stvari - od operacije (vsak poseg v telo je namreč napor), narkoze (ki predstavlja še dodaten stres za telo), bolečin (terapija je bila ne le neboleča, temveč zelo prijetna) do tega, da se lahko neovirano gibam po svetu in hodim v službo.

Ker pa sem novinarka (delam na TVSLO), me je ta stvar začela zanimati tudi iz raziskovalnega vidika. Sedaj pripravljam prispevek na to temo in sicer bom soočila medicino z alternativo - rezultati, posledice, stroški.

V ta namen iščem prostovoljko, ki je bila operirana (ti/ tvoja mama, hčerka, sestra, prijateljica, znanka...) in bi bila o posegu pripravljena spregovoriti pred kamero. Dekle se mi lahko javi na moj email urshika.k@gmail.com, najkasneje do torka 20. januarja. S tem bomo pripomogli k osveščanju javnosti in temu, da bodo ženske vedele, da obstajajo tudi drugi - neboleči načini odstranitve (nerakastih) cist.

Lp, Urška

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: laproskopija
2.9.2010 17:29:47   
HappyPanda
mene pa zanima, ali je možna nosečnost, če sem namesto v sredo, vzela kontracepcijsko tabletko z nove škatlice v torek...?
hvala za mnenja :)

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: laproskopija
2.9.2010 17:34:14   
Anonimen
in kakšno vezo ima to z laparoskopijo?user posted image user posted image

(odgovor članu HappyPanda)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: laproskopija
2.9.2010 17:35:20   
Urshy78
ups, nisem hotela biti anonimna user posted image

_____________________________

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: laproskopija
2.9.2010 17:37:22   
HappyPanda
se opravičujem, sem nova na tej strani in očitno sem zamešala forum.
se opravičujem še enkrat :)

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: laproskopija
2.9.2010 18:00:27   
Urshy78
panda, ti je oproščeno user posted image

_____________________________

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu HappyPanda)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?