|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
26.11.2004 23:52:52   
Anja167
Drage mamice, zanima me, če se še kateri dogaja kaj tako hecnega (ali pa tudi ne!). Naš 4-mesečni mulec ima kar dobro postavljene ure za dnevno spanje in upam, da se to ne bo spremenilo. Zbudi se okrog pol sedmih zjutraj in potem gre spat ob 8h, ob 12h in ob 16h. Problem je v tem, koliko časa spi. Namreč, če ga dam v svojo posteljico, spi 15 minut maksimalno. Če zaspiva skupaj v veliki postelji, bo pa spal točno 45 minut (ampak res točno!), potem pa bo sledil hud jok. Če takoj vstanem in ga poujčkam, bo zaspal nazaj in potem spal še kako uro. Če ne, se bo počasi od joka zbudil. Kaj je to? Kaj ga natančno po 45 minutah tako vrže iz tira? Zakaj moram prav vstati in hoditi naokrog, zibanje v postelji ni dovolj (naj omenim, da mi spi v pregibu roke, in da mu lahko ob joku zamenjam položaj, pa ni nič bolje)? Se vam kaj zdi? LP.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
27.11.2004 0:28:35   
nejcko
Naša bo stara 5 mes in ima čez dan tudi svoje finte: na vsaki dve uri zaspi od 30-45 minut in nič več. Redko, zelo redko mi jo uspe uspavati nazaj. Ni kaj. Po izkušnjah (imam še starejšega sinka) bo to trajalo dokler spanja ne bo zreducirala na največ 2x na dan. Upam, da bo to kmalu - pri sinku je bilo to nekje okoli 7-ih mesecev. Veliko sreče!

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
21.3.2005 16:11:31   
Anonimen
No, pa je tukaj kar nekaj "šolskih" otrok s 45 minutnim spanjem:)-:)-:)-
Pri nas je isto. Ponoči spi celo noč. Čez dan pa od 4 meseca naprej 2x po 45 minut.:)- Do tretjega meseca je čez dan spal le v ležalniku...tko po 15 minut, pa pol urce pokonci, pa spet par minutk....
Do sedaj se je zgodilo 3x, da je spal eno uro.:bravo:

In potem v teh 45 minutah laufam kot zmešana...ne vem, al naj najprej perilo obesim, al naj po tleh pomijem, al naj za kosilo pripravim....:)-:)-:)-
Jah...jaz mislim, da eni potrebujejo več, drugi manj spanca. Naš vsekakor čez dan ne rabi. in ga ne silim. Potem pa je ob 19h že v deželi "mižule mažule" :)

(odgovor članu Anja167)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
21.3.2005 19:36:45   
Anja167
Jah, mi smo zdaj stari že 8 mesecev in se zadnje čase dogaja, da popoldansko spanje izpustimo (itak!). Dopoldansko spanje se nam je v tem času prestavilo na nekje med 9.00 in 9.50, včasih tudi kasneje (recimo, kadar greva na plavanje dojenčkov), spimo pa zdaj točno 30 minut! (Res so smešni tile cikli in točnost biološke urice, ki jo imajo vgrajeno naši malčki.) Opoldansko spanje je šlo na 12.30 (največkrat), takrat nam včasih uspe spati uro in pol, a morava biti za to nujno na sprehodu in poleg tega vedno pregleda situacijo točno po 35 minutah. Če je kaj drugače kot v trenutku, ko je zaspal, se čisto zbudi. Če slučajno zaspi še popoldne, se pa vedno, ko se zbudi (po 30 minutah, jasno!) dere kot jesihar. Sem se že kar navadila. Je pač tako strašno utrujen in zaspan, da mu nič ne pomaga. In če ga za to popoldansko spanje hočem malo posiliti, je ravno tako vik in krik. Mane si očke in nerga in vem, da bi moral spati, ampak ne, on ne bo! Tako da tudi jaz počasi ugotavljam, da se bomo morali kar nehati siliti. Ponoči pa še vedno spimo tako kot od začetka: sicer od približno 19.30 do 6.30, ampak z vsaj tremi vmesnimi prebujanji za dojenje. Ah, bo že... LP.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
21.3.2005 20:42:41   
HuAnita
A potem je kul, če bebica pri skoraj 6m zaspi še 3x na dan + v vozičku ali avtu? V Pampers reviji sem brala, da bi zdaj morlaa spati le še 2x čez dan, to pa nikakor ni možno.
Je tak zaspanček, malo potelovadiva, se igrava, pa menca očke in spat - ja, res, na dobri dve-3 ure.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
22.3.2005 9:02:52   
Anja167
Ma, tako mali v povprečju še gotovo podnevi spijo trikrat. Še pri 9 mesecih je povprečje 2-3x. Moja sestrična ima punčko, ki pri 14 mesecih včasih spi še tretjič, popoldne, sploh če je utrujena. Tako da, otrok si vzame, ko potrebuje, in če si, hvaljen Jezus! Brez skrbiza Pino. Ko bi le naš hotel zaspati, ko je utrujen. Včeraj sva se popoldne (potem, ko je na sprehodu spal samo pol ure, mu je seveda manjkalo) eno uro prepričevala (je plezal po meni, po posteljici, tečnaril, "bral knjigice"...), potem je pa končno - v joku, seveda - omagal... za pol ure, jasno...

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dnevni spanec in magičnih 45 minut
18.5.2005 19:33:01   
Anja167
Hej, nejcko, samo poročam, če boš tole bral(a), da imamo sedaj 10 mesecev in da že dva tedna spimo bolje, velikokrat dalj od pol ure (uro petnajst, kaj takega). To novo stanje se je začelo točno takrat, ko sem končno tamalemu pustila, da popoldne ni šel spat. Zdaj spi 2x na dan in, ko se zbudi, ne joka več. Ko bi le bolj natančno brala tvoj odgovor 2 meseca nazaj in ga ne bi silila tolikokrat spati... :( Imamo pa zadnje čase že spet pred spanjem majhne borbe, tako da ni vrag, da bomo kmalu samo na enem dnevnem spancu.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?