|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   da bi sam držal žličko
2.7.2009 18:23:35   
delfincek4
Moj navihanec je star 10m in ga poskušam učiti, da bi počasi sam držal žličko ali pa jedel koščke hrane iz krožnika. Pa je oboje skoraj nemogoče, saj z žličko samo meče hrano iz krožnika, koščkov hrane pa se tudi ne dotakne oz. jih zmeče na tla inveselo gleda, kam bodo padli. Vse skupaj se mu zdi igra. Zanima me, kdaj ste ve začele učiti svoje malčke jesti s priborom in kako mu to približati. Naj povem, da kruh pa je sam in včasih banano. Aja pa septembra gre v vrtec.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: da bi sam držal žličko
2.7.2009 19:40:55   
koala
delfinček, naj te pomirim da je moj še pri 12 mesecih veselo metal hrano z žličko iz krožnika, malo bolj je bil navdušen nad viličko. Jaz sem mu pribor ponudila pri 7 mesecih (GH sva začela uvajati pri 6-ih mesecih). Ko je bil star 13 mesecev pa je začel uporabljati tudi žličko, čeprav mu je še zdaj (pri 17 mesecih) roka še vedno ljubša. Glede koščkov pa ponudi mu sadje ki ga ima res rad na koščke narezano, pa jaz sem z nji jedla na koščke narezano hrano.
Glede vrtca pa tako, mene vsi prepričujejo da ta zavlada "čredni nagon" torej kaj počnejo drugi bom jaz tudi, upam da je tako ker gre tudi moj sonček v septembru v vrtec.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu delfincek4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: da bi sam držal žličko
2.7.2009 20:51:49   
Jančika_
To je pač tako, tako se učijo. Saj bo, še vsi so se naučili. In to sami, s posnemanjem in poskušanjem. Jaz sem jima dala malo hrane v posebno skodelico in žlico v roke, hranila pa sem ju iz druge skodelice, pač vmes med žurko. Metanje hrane na tla je ena boljših zabav za take maleuser posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: da bi sam držal žličko
2.7.2009 21:55:33   
Najaa
Uh, saj ima še čas. Moja tavečja je dobila žlico kar zgodaj v roko, da je z njo mešala po krožniku in se igrala, ampak dejansko sama jest je pa začela tam okoli 14m.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: da bi sam držal žličko
2.7.2009 23:10:45   
Isabellabina
Uh daj no pri 10 mesecih je komaj dobro začel kobacati ti bi pa rada ,da že drži žlico in sam je.Kot je ena že napisala ,poskusi mu dat svoj krožniček in svojo žličko v roke,pa bo verjetno žličko izpustil in jedel oz.z roko packal.Ima še veliko časa....brez skrbi moj peti otrok se ravno zdaj lepo uvaja z žličko pri 14 mesecih ,verndar še vedno ni čisto samostojen...bi kar še rad pacal oz.mešal po krožniku...saj bo...počasi in vztrajno predvsem iz tvoje strani ,saj bo več dela ,če bo sam jedel in boš pucala za njim....

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: da bi sam držal žličko
7.7.2009 10:57:24   
katarinas
Moja je začela sama jesti šele v vrtcu - doma je dobila sicer pribor v roke, samo žličko, ampak še ni zadela ust tako in se s tem pač nismo obremenjevali. Me je kar sama presenetila ko je doma hotla sama prijet žličko in lepo vse pojedla s krožnika - to se je vse naučila v vrtcu, v vrtec je šla z enim letom, samostojno s priborom  (žlička, vilica) je začela jesti pa recimo pri 14-ih mesecih.
Zdaj pri 18-ih mesecih tudi sama pije iz kozarčka, prej ni hotla, medtem ko so nekateri otroci že prej začeli.


(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?