|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod in še en otrok doma
20.7.2009 7:25:54   
Anonimen
Pozdravljene.

Sem v 33.tednu nosečnosti in vedno bolj me skrbi, kako bo ko se bo začel porod. Doma imam 2,5 let starega otroka, mož hodi v službo, jaz sem trenutno na dopustu, potem pa porodniška.

Sprašujem predvsem tiste, ki ste imele podobno situacijo. Kako ste organizirale zadevo, ko se vam je začel porod in ste bile mogoče same doma s svojim prvim otrokom.

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 7:36:51   
Zala01
Bom imela čisto isti primer januarja...ne vem, no jaz imam vsaj to možnost, da pokličem moža v službo pa prileti domov v tričetrt ure. To bo pa ja dovolj.

Drugače kaj pa kakšna tašča, mama, nimaš čisto nobenih sorodnikov v bližini?


_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 7:43:33   
Anonimen
Imam starše oddaljene cca.20 min, če bosta doma in ne še v službi. Mož je oddaljen dobro uro od doma.

Verjetno bo vse šlo, a kljub vsemu-pirite.

(odgovor članu Zala01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 7:43:55   
Anonimen
pišite.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 7:50:09   
indy0024
zasavka ne skrbi glede tega,bo pa mali oz mala odsla s teboj v porodnisnici dokler kdo od tvojih ne pride.Rada bi ti pomagala,pa sem sama v 32 tednu,pa mogoce mene prej doleti,nikoli ne ves!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 7:52:02   
špelin@
Če sodim po nicku, bi rekla, da imaš porodnišnico zelo blizu user posted image Razen če želiš iti rodit drugam

Sama sem imela srečo, ker je pri mojih drugih dveh porodih (pri prvem sem bila predhodno sprejeta v porodnišnico, kjer so mi zaradi določenih razlogov porod sprožili) delovala intuicija in sem šla brez popadkov in brez posebnih znakov samo zaradi "čudnega občutka" kar preventivno na pregled v željeno porodnišnico (sem Zasavka in sem šla v LJ). Enostavno sem počakala, da je mož prišel iz službe (ima dobro uro vožnje), pojedel, otroka sva oddala moji mami in se odpeljala. Rodila sem obakrat potem še isti dan, ker sem prišla v porodnišnico že krepko odprta.
Na mojo mamo, ki je sicer doma 8 km stran, se nisem upala zanašat, da me bi peljala, ker zelo nerada vozi, poleg tega bi jo preveč zdelali živčki. Če moža še ne bi bilo doma oz. ne bi uspel pravočasno priti, bi pač poklicala rešilca in se pustila odpeljat v Trbovlje.

Mogoče te skrbi zaradi varstva starejšega otroka? Gotovo imaš kakšno sosedo/soseda, ki bi otročka popazil, dokler ne bi prišel tvoj mož ali nek drug sorodnik, prijateljica ipd. Poskusi se z nekom dogovorit, da boš mirnejša.

Vso srečo ti želim user posted image


(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 8:07:57   
end1
sem bila v isti situaciji kot ti, imela popadke cel dan preden sem šla v porodnišnico, tako, da če bi mož po polžje hodil bi prišel pravočasno domov.

upam, da bo pri tebi šlo hitreje, bo pa šlo. Takrat ko ni druge možnosti se hitro in vsaj v večini primerov pravilno odločimo, kam dat otroka, kako pohitet iz službe... So še dobri ljudje okoli, ki pomagajo. Jaz sem sicer malo pustila pri mojih starših, se je pa kar nekaj prijateljev, ki imajo otroke ponudilo, da jo prenočijo, če bo treba.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 8:56:56   
emaa
Sem sicer noseča 29 tednov, ampak čez dan sta v vrtcu, razen za vikend, pa kak dan tu in tam z mano, ker sem na dopustu. Imam 2,5 letna dvojčka, pa bosta šla pač k tašči ali pa bo moja mami ali kdo prišel iz službe, če se bo dalo za tisti čas, ali pa k svakinji. Nekaj bo že, če ne bosta šla pa za tisti čas z mano, bomo že nekaj skombinirali. 

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 9:17:17   
Anonimen
A v porodnišnico gre lahko otrok dokler ne pride kdo od staršev, starih staršev?

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 9:26:22   
Anonimen
Pri nas se je zelo lepo sešlo: mala je šla zjutraj v vrtec, jaz pa na pregled v porodnišnico, ker sem bila 9 dni čez rok. S startimi starši smo se zmenili, da jo pridejo v vrtec iskat, saj sem predvidevala, da me bodo obrdžali notri. Pa so me spustili domov, vendar so malo vseeno odpeljali stari starši, da jo ne bi preveč zmedli, enkrat tu, drugič tam. POpoldne so se mi začeli popadki, ponoči sva šla z možem v porodnišnico rodit, mož je naslednji dan zaprl firmo, da se je naspal.
Imela sem nekaj rezervnih planov: če babi in dedi ne bi mogla prit, bi malo čuval mož, jaz bi šla rodit sama, če bi bili vsi odsotni, bi poklicala rešilca, malo pa odpeljala k sosedom ali poklicala moža, da jo pobere po poti ali poklicala kolege.... Nekaj se že najde.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 10:25:16   
Jančika_
Mene je prejšnjič tudi malo skrbelo, pa se je potem izteklo ravno tako, da je otrok tisto noč slučajno spal pri babici. Drugače se pač zmeniš tako, da je nekdo dežuren in ima ves čas telefon pri sebi, pač tisti, ki ima takrat čas. Saj se najde kakšna prijateljica, če so stari starši predaleč (moja starša imata neko hecno navado, da si ravno v času pdp-ja, mojega ali zdaj nazadnje svakinjinega, rezervirata dopust čim dlje stran, recimo na Irskemuser posted image ).

Tako nekako se bomo organizirali tudi tokrat, nekdo bo dežuren (babi, brat, prijatelj). Čeprav zdaj niti ni več težav, ker sta otroka že večja (v času poroda bosta 3,5 in 5,5) in spodaj pri nas stanuje tast, ki ju lahko popazi (je sicer invalid, ampak za par ur se bodo že porihtali, bodo pa risanke gledali in jedli kekseuser posted image ).

Bolj me skrbi to, da bi šlo vse skupaj prehitro in nihče ne bi uspel priti po mene pravočasno, da me pelje v porodnišnico (prej smo stanovali 7 minut peš od porodnišnice in bi teoretično lahko odšetala tja sama, zdaj smo pa malo dlje in če mora mož iz službe po mene, potem pa nazaj v mesto, je to najmanj 40 minut, v tem času pa sem drugič skoraj že rodilauser posted image ). Ampak sem prepričana, da se bo v končni fazi vse poklapalo tako, da bo vredu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porod in še en otrok doma
20.7.2009 10:35:02   
Najaa
Sej tiste zadnje dni pred rokom, boste verjetno vsi v pripravljenosti. Se pač zmeniš s taščo, mamo... da če se kaj začne dogajat, jo pokličeš in je pripravljena in pride. Mi tudi daleč od vseh živimo, ampak imam G v kraju, kjer živi tašča in sem vsakič prišla s hčerko in jo pustila pri njih.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?